reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Odnośnie zdrobnien, to córkę czasami zdrabniamy, ale do synka mówię Robert. Nie przepadam za zdrobnieniami, nie znoszę jak ktoś zdrabnia moje imię. Myślałam jeszcze o Brunonie a mąż o Gerardzie, ale to ostatnie to już za mocne.

reklama
U nas, po dniach rozmyślań i tworzenia list, wybór padł na Liliannę :) nigdy wcześniej nie brałam tego imienia pod uwagę.

Lewan -
Lilianna - bardzo ładnie :-) tak jak już kiedyś pisałam, podobają mi się żeńskie imiona kończące się na "anna":tak: także moja Adrianna pozdrawia Twoja Liliannę :-D:-D

Ps: moja kumpela ma córcie Lilie - to jest zdrobnienie od Lilianny? bo nawet się jej nigdy nie zapytałam:baffled: bo Lila też fajnie:-)

Fibi ja też lubię imiona kończące się na -anna, bardzo ładnie się skracają. Właśnie Lila mi się podoba. Mam też siostrę Juliannę.

Marzycielka Alicja też mi się bardzo podoba - rozważałam, ale w bliskiej rodzinie już jest.
Fibi będziesz używała zdrobnienia Ada? Mnie taka wersja Adrianny się b.podoba.

Alicja bardzo ładne, mojej siostrze 3 tyg temu urodziła się córka i dała na imię Alicja, ale moja mama mówi do niej Aluśka, no masakra, strasznie mi się to nie podoba już jej zwróciłam uwagę ,żeby tak nie mówiła bo jest to brzydka odmiana tego ładnego imienia.
U nas przy pierwszym dziecku było od razu Maksymilian (uwielbiam brzmienie tego imienia) chociaż częściej mówimy do niego Maks.
Teraz mąż się upiera przy Franciszku, ja nie jestem do końca przekonana trochę za długie, a Franek już mniej mi się podoba, zobaczymy.
Dla dziewczynki wybrałam Lena.
Jednak prawda jest taka ,że jak tu któraś z dziewczyn napisała dobrze jak by imię współgrało z nazwiskiem.

reklama
u mnie miała być Lena, ale mojemu K się nie za bardzo podoba i teraz już zwątpiłam:dry: za to jemu podoba się Ada,(nie Adrianna) i teraz już coraz bardziej to imię do mnie przemawia:-D

Do góry