reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POMYSŁOWE DOBROMIŁY - Czyli co wymyśliły nasze pociechy

reklama
odwozilismy dzis po pracy moja kolezanke... a moja jola mowi "niech kolezanka usiadzie ze mna" a potem zaczela... zaprosila ja i powiedziala ze sie pobawia zabawkami - a maz sie pyta "kawke tez zrobisz" a jola z powazna mina "zrobie kawke" marta pekala ze smiechu i nie mogla sie nadziwic... a ta trajkotala cala droge!

oczywiscie jak mala mnie odbiera nie zapomina wszystkim klientom i pracownikom wykrzyczec "hello" - az na walentynki dostala od mojej menadzerki balonik (tylko ktos mi go na magazynie zmasakrowal) :crazy:

Julka zaczyna sikać na nocnik.Rano jak tylko się obudzi zasuwa za firanke/śmiejemy się,że to jej przebieralnia/ tam szybko sama rozbiera się do golasa a potem z gołym tyłkiem przychodzi do mnie i pyta nie widziałaś gdzie są moje majtki...daje jej je i dopiero z majtkami w ręku siada na nocnik.
Cały dzień jest problem bo mała nie chce dać się ubrać tylko lata w samych majtkach.
Dzisiaj rano jak zwykle porozbierała się no i zaczynam ją ubierać.Co ją ubiore to ona myk do swojej przebieralni i za chwile przychodzi goła tylko w majtkach.Po którejś tam próbie ubrania jej mówie do niej,że trzeba się ubrać bo jest zimno i jak będzie lato to może sobie chodzić taka porozbierana a ona mi na to:
- nie moge chodzić goła jak będzie ciepło bo będą robaki i glyzą niunie telaz niunia chodzi goła bo lobaki pią.

He he he - rzeczywiście z myśleniem logicznym to nie będzie problemów

Moja ostatnio to cwaniakowata się zrobiła. Któregoś razu uderzyła się w rączkę więc ją pocałowałam i był git. Małej się tak spodobało że wczoraj popołudniu non stop przychodziła do mnie mówiąc "au" i wyciągając to różne części ciała - od paluszków do rąk zaczynając po półdupku kończąc.

My też to przerabiamy.I jak tylko gdzieś się uderzy,albo zobaczy jakieś zadrapanie,siniaka a nawet ślad po długopisie przylatuje z krzykiem całuj niunia ma boli i niestety nie ma wyjścia trzeba całować,bo to najlepsze znieczulenie.

Ja to mam tak, że jak jeden się gdzieś uderzy i przyjdzie by podmuchać zaraz dwójka następnych widząc to, nagle też są poszkodowani i lecą pokazując mi jakieś tam uderzenia bym dmuchał:-) A ostatnio jak Piotruś mi się rozchorował, miał wymioty biedaczek:-(( na szczęście już jest ok :tak:) i rozmawialiśmy rano przed przedszkolem z moją mamą, że Piotruś nie pójdzie do przedszkola bo wymiotował, za chwilę Dawidek się zerwał z łóżka i poleciał do ubikacji i bardzo mocno zaczął udawać że wymiotuje i krzyczy: Tato! wymiotowałem!
Więc wstałem by zobaczyć co się dzieje on natychmiast dodał: Tato! Ale nie musisz już patrzeć, ja już spuściłem wodę! :-D

reklama
Mali manipulatorzy....:-):-):cool2:

Moja ostatnio uprawia pływanie w stulu wolnym w wannie. Wczoraj położyła się na brzuchu - jedną ręką trzymała się za uchwyt w wannie, drugą się podpierała. Nogi wyciągnęła na prosto i zaczęła nimi machać. To był bardzo ciekawy widok, czekałam tylko jak nie wytrzyma i zanurkuje w wodzie ale jest na tyle sprawna że wytrzymała bez zanurzania.

Do góry