reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy niemowle nie chce spać

Pomocy, moja 5 miesięczna córeczka budzi się w nocy i nie chce zasnąć przez 2 do 4 h jestem wykończona i nie mam już pomysłu co mogę zrobić... jest tak już od 2 miesięcy, nie mam pomocy. Czy może któraś z was też tak może miała i mogłaby coś doradzić?

reklama
Może zrób jakieś badania podstawowe bo dziwne że tak nagle dziecko nie śpi tyle czasu i to już 2miesiac...nie miałam takiej sytuacji nigdy więc ciężko stwierdzić s u pediatry byłaś ?

Pomocy, moja 5 miesięczna córeczka budzi się w nocy i nie chce zasnąć przez 2 do 4 h jestem wykończona i nie mam już pomysłu co mogę zrobić... jest tak już od 2 miesięcy, nie mam pomocy. Czy może któraś z was też tak może miała i mogłaby coś doradzić?
Moja też mało sypia. Albo nie chce zasnąć wieczorem, budzi się ci godzinę, albo zaczyna s nocy szaleć i szukać zabawek. Ma 9 miesięcy i jest zdrowym dzieckiem.
Jest gdzieś podobny temat na forum i tam sporo mam się wypowiedziało.

Może zrób jakieś badania podstawowe bo dziwne że tak nagle dziecko nie śpi tyle czasu i to już 2miesiac...nie miałam takiej sytuacji nigdy więc ciężko stwierdzić s u pediatry byłaś ?
Zastanawiam się nad pójściem ale boję się że on to zbagatelizuje bo mała nie budzi się z płaczem tylko z uśmiechem i chce się bawić, jest bardzo zdrowa i ruchliwa może to ja robię coś źle umowie się zobaczymy co powie....

Jedyne co mogę polecić to... Cierpliwość 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Ja "nie śpię" już 10 miesięcy 🫣. Warto zrobić podstawowe badania, wiadomo, ale najlepiej zrozumiec, że czasem tak bywa u niektórych dzieci 🤷🏻‍♀️

Ehm... nie będe tu teraz wywoływać koleżanki z forum ,ale owa znajoma ma synka który nie śpi w nocy +/- przez jakieś 2-4godziny. Noc w noc, niemal od samego początku.
Synek ma prawie 1,5roku .
Tak po prostu ma 🙄

Czytałam, że zazwyczaj dzieci które śpią to śpią, a te które nie śpią to mniej więcej tak 2 lata to trwa 😳ja już się nastawiłam 🫣🤣

reklama
Miałam to samo z córką, niestety nic nie pomagało. Codziennie nie spała w środku nocy po 2-4 godziny. Byłam wykonczona, przeszło jej dopiero po mniej więcej po 1,5 roku samo. Teraz ma prawie 3 lata i czasem się zdarzy, że się budzi w nocy.

Do góry