reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płaczliwe niemowle

tak mój mały budzi się ciągle dosłownie co 15 min... W dzień by na mnie Wisial nie mogę nic zrobić w domu zbytnio bo tylko go odłożę na chwilę to płacz , nawet ciężko go zabawkami zająć... Wiem że mu ciężko przytulam go bardzo dużo , ale chciałbym chociaż trochę się wyspać a nie śpię prawie nic ... Plus starszak też chciałby żebym się z nim pobawiła czy coś a ja nie mam czasu ☹️
KOlo 6m jest też regres snu. Moj syn wtedy byl taki sam. Nieodkładalny, a w nocy co chwile wstawal.

reklama
KOlo 6m jest też regres snu. Moj syn wtedy byl taki sam. Nieodkładalny, a w nocy co chwile wstawal.
tak jest strasznie ciężko padam powoli na twarz 🫤 mój pierwszy syn taki nie był on czy ząbkowanie czy te regresy czy skoki przechodził bardzo łagodnie nawet nie wiedziałam kiedy, a ten maluszek jest całkiem inny, kompletnie się różnią 😆

Witam, odświeże wątek. Moja córka ma prawie 6 mcy. Od niedzieli odmawia zasypiania w dzień a wieczorem chce zasypiać na rękach, gdzie już od miesiaca usypiała w łóżeczku. Zastanawiam się czy to nie jest regres 6 mca. U Twojego synka długo to trwało?

Witam, odświeże wątek. Moja córka ma prawie 6 mcy. Od niedzieli odmawia zasypiania w dzień a wieczorem chce zasypiać na rękach, gdzie już od miesiaca usypiała w łóżeczku. Zastanawiam się czy to nie jest regres 6 mca. U Twojego synka długo to trwało?
Ja nie wiem, bo moj syn od początku do teraz (ma 15m) zasypia na rekach i nie mam potrzeby tego zmieniać. Natomiast ten sen już nie wrócił do tego, co było wcześniej. Do teraz zdarzają się noce z pobudkamo co 2h, chociaż ostatnio budzi się tylko 2x już o stałych porach.

Brak snu w dzień może wynikac ze zmian w oknach aktywności, może jest za bardzo przetrzymana albo za mało zmęczona?

Ja nie wiem, bo moj syn od początku do teraz (ma 15m) zasypia na rekach i nie mam potrzeby tego zmieniać. Natomiast ten sen już nie wrócił do tego, co było wcześniej. Do teraz zdarzają się noce z pobudkamo co 2h, chociaż ostatnio budzi się tylko 2x już o stałych porach.

Brak snu w dzień może wynikac ze zmian w oknach aktywności, może jest za bardzo przetrzymana albo za mało zmęczona?
Sytyacja zmienila sie z dnia na dzien. Wydawalo mi sie, ze juz rozpoznaje te okna aktywnosci. Jedyne, co przyszlo mi do glowy to piaty skok rozwojowy lub regres snu 6- mca.

reklama
U mnie nocne popłakiwania u maluchów były przez zęby. Nie musi byc ich widać, by maluch czuł ból. A smarujesz dziasla maściami? Ja przy ząbkowaniu, jak np kolejna noc byla z płaczem smariwałam dentinoxem i dawałam czopka.
a jeszcze wrócę do tematu , faktycznie to były zęby wyszły 3 na raz i idą kolejne 😵‍💫😵‍💫 czy ten dentinox jest bezpieczny ? Moja lekarka mówiła że ta maść bardzo znieczula i jeśli dziecko połknie to może znieczulić też gardło przez co może pojawić się stan mniejszej zdolności transportowania tlenu czy coś takiego , mam w lodówce na w razie w ale się boje użyć

Do góry