reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy! Ciąża po poronieniu

Dziewczyny, dzisiaj przyszedł wynik progesteronu: 30,90 ng/ml
Chyba jest dobrze ? :)
Za jakieś 2-3 h druga Beta.
Trzymajcie kciuki!!!! ❤️

reklama
ooo widzisz, beta urosła fantastycznie, gratulacje ❤ progesteron tez całkiem fajny, u mnie w tej obecnej ciąży, w której teraz jestem, wynosił maksymalnie 17 😦 więc twój wynik myślę, że jak najbardziej jest ok :)

❤️ Jestem pełna nadziei!
W poniedziałek lekarz, ale pewnie jeszcze nic nie będzie widać. Normy progesteronu z mojego z laborium, dla 1 trymestru:
11-40
Ja mam prawie 31, więc myślę, że jest Ok. Plus biorę duphaston 🙂 a co najlepsze, gdy robiłam badanie progesteronu, to jeszcze nie brałam duphastonu ☺️

❤️ Jestem pełna nadziei!
W poniedziałek lekarz, ale pewnie jeszcze nic nie będzie widać. Normy progesteronu z mojego z laborium, dla 1 trymestru:
11-40
Ja mam prawie 31, więc myślę, że jest Ok. Plus biorę duphaston 🙂 a co najlepsze, gdy robiłam badanie progesteronu, to jeszcze nie brałam duphastonu ☺️
Duphaston i tak nie wyjdzie ci w badaniu progesteronu, bo to syntetyczny hormon i pomaga, aczkolwiek nie wpływa na wynik badania :) Luteina chyba z kolei jest widoczna w wynikach, jeśli dobrze kojarzę. Te normy w labie moga sobie w tyłek wsadzić, bo ja w ciąży byłam szczęśliwa, że jestem w normie, co prawda przy samej dolnej granicy, ale jednak to norma, dopóki mnie dziewczyny tu na forum uświadomiły, że taki wynik jest tragiczny i zawsze poniżej 20 trzeba reagować :( Ale u ciebie wyniki na razie obiecujące, koniecznie dawaj znać na bieżąco, bo jakoś tak wczulam sie w Twoja sytuacje :)

Duphaston i tak nie wyjdzie ci w badaniu progesteronu, bo to syntetyczny hormon i pomaga, aczkolwiek nie wpływa na wynik badania :) Luteina chyba z kolei jest widoczna w wynikach, jeśli dobrze kojarzę. Te normy w labie moga sobie w tyłek wsadzić, bo ja w ciąży byłam szczęśliwa, że jestem w normie, co prawda przy samej dolnej granicy, ale jednak to norma, dopóki mnie dziewczyny tu na forum uświadomiły, że taki wynik jest tragiczny i zawsze poniżej 20 trzeba reagować :( Ale u ciebie wyniki na razie obiecujące, koniecznie dawaj znać na bieżąco, bo jakoś tak wczulam sie w Twoja sytuacje :)
W sumie racja z tymi normami. W tej ostatniej straconej ciąży, progesteron miałam jakoś 13-14, i niby w normie się mieści. A wiadomo, jak to się skończyło ☹️ Kurczę, czyli wynik prawie 31 jeszcze o niczym super nie świadczy?
A u Ciebie jak te sprawy wyglądają???

W sumie racja z tymi normami. W tej ostatniej straconej ciąży, progesteron miałam jakoś 13-14, i niby w normie się mieści. A wiadomo, jak to się skończyło ☹️ Kurczę, czyli wynik prawie 31 jeszcze o niczym super nie świadczy?
A u Ciebie jak te sprawy wyglądają???
Nie no, wynik 31 jest jak najbardziej super :) a że jeszcze masz duphaston jako wspomaganie, to dodatkowo możesz czuć się pewniej :)
w tej ciąży progesteron Badałam tylko na początku i wynosił 17, ale od początku biorę duphaston i zastrzyki przeciwzakrzepowe i później już nie badałam go ponownie. Obecnie 23 tc i ostatnio duphaston lekarka zamieniła mi na dopochwowa luteine, a miesiąc ostatnio już zeszła z dawki 3x dziennie, na 2xdziennie :)

Nie no, wynik 31 jest jak najbardziej super :) a że jeszcze masz duphaston jako wspomaganie, to dodatkowo możesz czuć się pewniej :)
w tej ciąży progesteron Badałam tylko na początku i wynosił 17, ale od początku biorę duphaston i zastrzyki przeciwzakrzepowe i później już nie badałam go ponownie. Obecnie 23 tc i ostatnio duphaston lekarka zamieniła mi na dopochwowa luteine, a miesiąc ostatnio już zeszła z dawki 3x dziennie, na 2xdziennie :)
No to pięknie 🥰😍
Jesteś już w drugiej połowie ❤️ Teraz będzie już tylko lepiej! Bardzo Ci zazdroszczę 🙂

No to pięknie 🥰😍
Jesteś już w drugiej połowie ❤️ Teraz będzie już tylko lepiej! Bardzo Ci zazdroszczę 🙂
To prawda, ale zleci sama nie będziesz wiedziała kiedy :) teraz jest już dużo łatwiej, jak młodego czuję cały czas jak fika, bo przynajmniej wiem, że ma sie dobrze :) a te pierwsze tygodnie to ciągłą niepewność i oczekiwanie na kolejna wizytę, ale trzeba przetrwać i będzie z górki :)

reklama
To prawda, ale zleci sama nie będziesz wiedziała kiedy :) teraz jest już dużo łatwiej, jak młodego czuję cały czas jak fika, bo przynajmniej wiem, że ma sie dobrze :) a te pierwsze tygodnie to ciągłą niepewność i oczekiwanie na kolejna wizytę, ale trzeba przetrwać i będzie z górki :)
My kobitki po stratach już zawsze będziemy się o coś martwiły :(
Ja dzisiaj trochę się uspokoiłam, ale jednak mocno się stresuję tym poniedziałkiem i w ogóle każdymi kluczowymI badaniami, które są przede mną 🙂
A w którym tygodniu usłyszałaś bicie serduszka ? 🙂

Do góry