reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy! Ciąża po poronieniu

Mi na pewno skacze do góry w ciąży!
W listopadzie, swiezo po poronieniu zbadałam tsh i było 3.20.
badanie powtórzyłam po 2 tygodniach i zeszło potem do 1,5.
A teraz znowu ciąża i znowu wzrosło...
Nie ma co zwlekać. U mnie tarczyca była prawdopodobnie przyczyna poronien. Konsultowalam swoje wyniki po 2 poronieniach z 3 lekarzami i wszystko było ok procz tarczycy.
Teraz biore leki, tarczyca jest na poziomie 0,42 i ciaza sie rozwija.
Tsh jest bardzo ważne. Lepiej to kontrolować. Moja endo zawsze mówiła że bezpieczny poziom to w okolicy 1. Skąd jesteś? Może Ci ja polecę bo pieknie mnie wprowadziła

reklama
Nie daj boże cos pojdzie nie tak z tego powodu. Po co masz sie potem obwiniac? Zresztą ja z własnego doświadczenia Ci powiem że ginekolodzy olewaja tarczyce..
Namówiłyscie mnie...
Jutro jadę zbadać tarczycę i przy okazji znowu betę (chcę skontrolować, czy rośnie)... i spróbuję się umówić do endo.. mam umówioą wizytę na 16.02, ale to chyba za późno ???

Namówiłyscie mnie...
Jutro jadę zbadać tarczycę i przy okazji znowu betę (chcę skontrolować, czy rośnie)... i spróbuję się umówić do endo.. mam umówioą wizytę na 16.02, ale to chyba za późno ???
No to jest za 2 tygodnie. Troche późno ale zobacz jakie bedzie tsh. Pamiętaj że w ciąży muszą Cię przyjąć wcześniej.

Skierowanie Ci wpisze każdy lekarz rodzinny jak powiesz że jesteś w ciazy i prosisz o skierowanie. Ja tak zrobiłam wlasnie mimo że chodzilam zawsze prywatnie
Zmotywowana i zeschizowana jestem totalnie...
Za 20 minut jedziemy do laboratorium 24h. Wyniki będę miała do 2 h.. zobaczymy jak dzisiaj stoi moja tarczyca i beta.
Skoro w sobotę betę miałam 393, to dzisiaj powinna być koło 1600 minimum, nie ???

Zmotywowana i zeschizowana jestem totalnie...
Za 20 minut jedziemy do laboratorium 24h. Wyniki będę miała do 2 h.. zobaczymy jak dzisiaj stoi moja tarczyca i beta.
Skoro w sobotę betę miałam 393, to dzisiaj powinna być koło 1600 minimum, nie ???
Hmm ciezko tak wyliczyć jak nie jest robiona po 48 lub 72 h ale wpiszemy w kalkulator to będziemy wiedzieć :)
Nie ma sie co schizowac, trzeva działać i myslec pozytywnie :)

reklama
Do góry