reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomoc w interpretacji usg

Kkarolina32

Początkująca w BB
Witam. Byłam dzisiaj na usg, według om 8+2 ale ciąża jest dużo młodsza. Wizyta była dosyć krótka, na usg nie dowiedziałam się zbyt wiele, bo ze stresu zapomniałam zadawać pytania. Co jest widoczne na tym USG? Widzę, że pęcherzyk, ale co dokładnie znajduje się w pęcherzyku.

Załączniki

• IMG_6800.jpeg
    IMG_6800.jpeg
    152 KB · Wyświetleń: 399
reklama
Witam. Byłam dzisiaj na usg, według om 8+2 ale ciąża jest dużo młodsza. Wizyta była dosyć krótka, na usg nie dowiedziałam się zbyt wiele, bo ze stresu zapomniałam zadawać pytania. Co jest widoczne na tym USG? Widzę, że pęcherzyk, ale co dokładnie znajduje się w pęcherzyku.
Mi to wygląda na zarodek zmierzony przez lekarza 3.9mm, czy lekarz mówił coś o serduszku?

Mówił że serduszka nie ma, ale widać że jakaś moja (?) żyła pompuje krew. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam

Ciąża dużo młodsza a wiadomo o ile?

Hej dziewczyny podbijam temat 🙋‍♀️
20ego września wyszedł mi pozytywny test oraz beta z krwi. Byłam na badaniu usg ginekologicznym 7ego października, gdzie lekarz powiedział, że albo ciąża rozwija się nieprawidłowo albo jest mlodsza (pęcherzyk 0,61cm). Określił ciążę na poniżej 6 tygodnia.
Dla własnego spokoju poszłam spontanicznie do innego ginekologa w ten poniedziałek 14ego. On znalazł pęcherzyk(10,8mm) i według badania usg wskazuję na 4w1d. Dodaje zdjęcie bo mam wrażenie,że te dwa pęcherzyki są w innych miejscach. Chyba,że to zależy od ustawienia głowicy? Napiszcie proszę co o tym sądzicie, czy lekarz mógł przeoczyć jeden pęcherzyk?

Dolne zdjęcie - 1 wizyta , u góry druga i porównanie obok siebie.
Zobacz załącznik 1667449

Jeżeli nie zajmujesz się USG to nie kombinuj :)
Na USG sprawdzamy nie tylko macicę, ale też i jajowody i jajniki, endometrium, zatokę dogulasa itd.

I nie, te pęcherzyki tam to nie pęcherzyki ciążowe :) ale to polecam najpierw "egzamin" na medycynę

reklama
Do góry