reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polskie mamusie w Anglii

tak wiem,ze ma ten komfort,na weekendy Nadia zostaje z tatusiem i oboje szczesliwi,bo w tyg malo spedzaja ze soba czasu,takze na weekend nadrabiaja:) moja mala chora...jakies wirus sie przypaletal i biegunka,goraczka,brak apetytu,az mi zal zostawic i wyjsc do pracy,gdy wiem,ze ona taka slabiutka. P byl z Nadia u lekarza,ale jak to tutaj samo ma przejsc;/

reklama
my pierwszy raz polecielismy do Polski z mala jak miala 7 miesiecy na jej chrzciny,ktore robilismy w Polsce. Jak przyszlo wracac to wszyscy ryczelismy jak bobry,bo zal. Teraz moja mama jest w Pl i mowila,ze siedza cala rodzinka przy obiedzie i bardzi bym chciala byc tez razem z nimi,a nie tak za wszystkimi na telefon lub skype;/

My chrzciny bedziemy robic tutaj bo moj partner ma tutaj nijblizsza rodzine(rodzicow,dwie siostry i dwoch siostrzencow w tym chrzesniaka) niestety z mojej rodziny malo kto bedzie mogl przyjechac:( ojciec pracuje w de , macocha nie dostanie urlopu,moze przyjedzie siostra bo bracia maja dopiero 7 lat) ale jesli bedziemy brac to napewno w polsce, mi tez smutno sie robi jak rozmawiam z rodzina tym bardziej ze swieta coraz blizej a to pierwsze swieta z naszym synkiem.

my na pierwsze swieta z corcia pojechalismy do Holandii,bo tam mieszka P brat z dziewczyna. Przyjechala tez P mama i to wlasciwie bylo nasze pierwsze spotkanie na zywo:)
a tak z innej beczki. U was w szpitau tez tak jest,ze czekacie na przyjecie do lekarza ok 5 godzin;/ wczoraj mala zrobia kupke z krwia...wlasciwie to nie bya kupka tylko taki sluz z krwia,a od piatku ma biegunke,goraczke itp
P pojechal z mala ok 15 do szpitala,ja do nich dotarlam jak tylko skonczyam prace,a wyszlismy o 20.30. Oczywiscie,nic nie zrobili,mamy czekac,az samo przejdzie i sie nie martwic. a ja juz sily nie mam bo mala spi po 2 godziny w nocy,nie je,ciagle placze.

Szczrze mówiąc byłam tylko raz w szpitalu i to w nocy jak mały cały dzień wymiotował, nie czekałam długo ale powiedzieli mi tylko ze mały jest wesoły i nie ma napiętego brzuszka wiec jest zdrowa a ja widocznie jestem przemęczona i wyolbrzymiam, jadyna rada to idź do lekarza i powiedz jakie ma obiawy i powiedz ze nie ma apetytu i mało pije to powinni cie przyjąć albo dać skierowanie na badanie, tutaj trzeba kłamać zeby dziecku pomogli

socjalne maja wysokie,ale co z tego jak lekarze do du** ja nie oczekuje zeby odrazu faszerowai mi dziecko antybiotykami,bo wiem,ze to tez nie dobre,ale jak juz sie krew pojawia w kale to nie jest to zwykla biegunka spowodowana wirusem. Zapytalam sie lekarza wczoraj jak organizm dziecka ma sam walczyc z wirusem skoro dziecko nie spi,nie je,wiec organizm nie ma sily na walke,a ona do mnie ze to samoczynie walczy:szok:i tak samo jak do Ciebie,ze dziecko sie usmiecha wiec jest wszystko wporzadku:crazy:

bo oni mają takie podejście, moze poszukaj w intyernecie ci to może być i poszukaj jakiś domowych sposobów? Jakie małą ma jeszcze obiawy oprucz krwi w kale i braku apetytu??

reklama
Nie chcialabym cie straszyc ale czy twoja mala jadla np.Lody bo wszystkie obiawy( goroczka,biegunka,sluz z krwia) pasuja mi najbardziej do salmonelli, obsrwuj malutka bo ja lekarzem nie jestem ale poszperalam trovhe w internecie i zadzwonilam do cioci ktora jest lekarzem

Do góry