reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Połóg i wszystko co z nim związane

a ja miałam wczoraj dziwną akcję, jak poszłam z małym na spacer po karmieniu to takich skurczy dostałam, ze aż przystawałam... pierwszy raz tak bolało... :-( ja wprawdzie ważę już mniej niż przed ciążą ale brzuch... masakra... nie mogę się doczekać aż przestanę krwawić i pójdę na basen..!!!

reklama
Mi został kilogram, staram się jeśc więcej bo chyba za szybko zrzucam a przy karmieniu piersią to nie dobrze. Ale mój brzuch, porazka i w ogóle jakas sflaczała jeste. Ale co mnie dziwi obraczki jeszcze nie wkładam:szok:

Mi zostalo jeszcze 7 kg, brzuch wola o pomste, wogole wyglada jakbym byla w 4 mies ciazy.

"Cesarzowe" kiedy planujecie rozpoczac jakies cwiczenia na miesnie brzucha? Polozna mi powiedziala ze najwczesniej po 7 mies :szok: ale wydaje mi sie to lekka przesada. Nie chce zostac z takim bebnem z przodu...

Mi zostało jeszcze około 10 kg do zrzucenia, żebym dobiła do wagi sprzed ciąży. W czasie ciąży przytyłam 28kg. W większości w sumie spuchłam od nadmiaru wody - pod koniec ciąży jak się ważyłam to było 93 kg, kilka dni później 91 kg. Zastanawia mnie jak to będzie z tymi 10 kg. Już obmyśliłam, że we wrześniu zapiszę się na aquaaerobik. Powinien pomóc i na moje stawy, bo są strasznie zastałe, czuje się jak staruszka.
A z brzuchem to lepiej nie mówić. Od zawsze miałam oponkę na brzuchu, zastanawiam się ile kosztowałaby plastyka brzucha bo to to nie jest apetyczne ;-)

Corin znam ten ból ja jak wrócilam do domu to wyc mi sie chcialo brzuch jak ciązowy z lekka tylko zmalał.... teraz po 5 tygodniach lekko odstaje ale to sam tłuszcz. Sądze ze dieta i karmienie piersią zrobią swoje. Ja po zadnym porodzie nie ćwiczyłam z czasem jakos samo sie wchłaniało .

Ja przytyłam w ciąży ok 11 kg, przy porodzie straciłam 6 i w ciągu 4 dni resztę. Ale w ogóle nie mogłam jeść, dopiero jak mleka dostałam to mi się włączył wilczy apetyt i mogłabym jeść i jeść!! :wściekła/y:

A używacie jakiś kremów? Ja się smaruję Mustella poporodowa regeneracja (kupione na allegro). Nie wiem czy działa, na dzień dodatkowo zakładam taki pas (jakby opaska uciskowa) ale czy są efekty - nie mam pojęcia... Miałam sporo tłuszczyku na brzuszku sprzed ciąży ale to był taki zbity, twardy tłuszcz a teraz mam wrażenie, ze to sama skóra, takie to wszystko rozlazłe... Ja chciałabym zrzucić jakieś 6-7 kg jeszcze bo przez moje problemy z zajściem w ciążę nie moglam się wczesniej odchudzać...

też tak slyszałam ale znajoma trenerka z siłowni powiedziała mi, że to dotyczy tylko kobiet które noszą je 24 h na dobę i myślą, że mogą się obżerać i nic nie robić i brzuch sam się wsiąknie :-) natomiast jeśli nałoży się krem (może być podobno nawet jakiś dowolny krem na cellulit) plus ten pas na parę godzin dziennie to podobno wplywa to korzystnie. PODOBNO. Ja jak na razie nie potwierdzam, nie zaprzeczam :-)

reklama
Ja tez nic nie robilam popoprzednich porodach i brzuch sam sie regeneowal, ale... To bylo 10 lat temu i 8, bylam nieco mlodsza jakby. Poza tym po 3 ciazy mam juz pewnie wszystko max ponaciagane i boje sie zeby tak nie zostalo :( co do pasow mam zle dosw wiec sobie odpuszcze

Do góry