reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg i wszystko co z nim związane

reklama
Mi już wystarczą tylko wkładki i zaczynam myśleć o przytulaniu ;-) Może po cc można zacząć szybciej niż po SN? Rana chociaż trochę się paprała teraz wygląda super, nic mnie już nie boli. Zapytam jeszcze położników jak będę wychodzić ze szpitala.

danuska, wydaje mi się, że 6 tygodni to taki bufor, ale decyzja o współżyciu należy do Ciebie, moja siostra czuła sie super i już po 3 tygodniu spróbowała, więc jeśli tylko Ty czujesz się gotowa i fizycznie i psychicznie, to czemu nie :)

Kurcze nawet nie mysle o tym i chyba szybko nie bede, poza tym mam takie humory ze mojego bym mogla ubic a nie szalec z nim...

Dziewczyny piszę tu, bo już nie wiem czy to po porodzie czy coś innego mi sie przypałętało. Od półtora tygodnia potwornie boli mnie głowa, a dokładniej za oczami, czoło i skronie. Raz mniej raz bardziej. Przechodzi na góra 2 godziny a potem znów się nasila. W momencie kiedy się nasila tracę ostrość widzenia, czasem dochodzą zawroty głowy. Wchodzę po schodach na piętro i muszę usiąść bo mam wrażenie jakbym zaraz miała zemdleć. Czy któras z was miała coś podobnego po ZZO? Jutro będzie 3 tyg po porodzie i zastanawiam się czy jest możliwe że ten ból jest po znieczuleniu i dopiero teraz zaczęło mnie boleć?

Corin, a może to ciśnienie? Też tak mam czasami, że jak szybko wstanę albo wchodzę po schodach to takie coś mi się dzieje, ale zaraz przechodzi. Ja po zzo tylko się porzygałam 2 razy :-) dlatego chyba mnie wypuścili na następny dzień bo mieli dość sprzątania wymiocin z podlogi...

corin ja nie miałam i nie brzmi to dobrze kochana ... moim zdaniem mus pokazać się lekarzowi z głową nie ma żartów

Corin objawy jakie opisujesz to takie jakie ja miałam po znieczuleniu podpajęczynówkowym ,w szpitalu musieli podawać mi kroplówki z dodanym ketonalem a jak wrocilam do domu mialam przepisane leki pfff których jak sie okazało nie mozna brac jak sie karmi piersią .Wzięłam tylko jedną tabletkę bo nie mogłam juz wytrzymać zle widziałam i słyszałam normalnie koszmar. W szpitalu powiedziano mi ze upuścili mi troche płynu rdzeniowego i póki on sie nie wyrówna głowa będzie boleć,dodtakowo pare razy podniosłam głowe mówili ze to tez moze być przyczyną . Trzymaj się kochana bo wiem co przezywasz. Może skonsultuj się ze swoim lekarzem.

reklama
Mnie tez nic nie boli, tylko przez dwa dni po porodzie czulam dyskonfort, ale ja ani nie popekalam, ani mnie nie cieli, taki mialam fart;) nic mi już tez od tygodnia nie wycieka.

Konwalianko, ja bym z tym poszła do gina, bo to już bardzo długo od porodu Cie boli.

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze bromergon na zatrzymanie laktacji? Mi strasznie po tym leku serducho zwalnia i czuje sie okropnie, macie podobnie? No i te tabsy mega zwiększają libido;)

Ostatnia edycja:
Do góry