reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POŁÓG, czyli jak dochodzą nasze ciała i psychika po porodzie, baby blues itd.

dziewczyny poradzcie, wczoraj minęło mi 6 tygodni połogu i nadal krwawię... nie mocno, ale wkładka co dziennie zabrudzona krwią... żaden to śluz, tylko normalna krew... czy to normalne? dodam, że to nie okres na 100 %, bo karmię piersią i jak urodziłam 1-wsze dziecko to dopiero po odstawieniu od piersi definitywnie dostałam okres- po16 miesiącach od porodu dopiero, a połóg trwał 3 tygodnie.

reklama
Lene55 Wg mnie powinnaś to skonsultować, bo jednak czystą krwią nie powinnaś lecieć tylko najpierw krew, potem brunatne a na koniec żółtawe lub białek. Nie chcę straszyć ale dodatkowo grozić Ci to może anemią, skoro już 6 tygodni tracisz krew więc ryzyko osłabienia organizmu zwłaszcza, ze karmisz piersią.

Lene- ja też myślę, że powinnaś to skonsultować z lekarzem, ja jestem 5 tygodni po cc i nie krwawię już prawie w ogóle od kilku dni, miałam zamiar zgłosić to wczoraj, gdybym nadal krwawiła. Byłaś już może na wizycie poporodowej u gina?

Pauletta jeszcze nie byłam, w poniedziałek mam wizytę kontrolną z Mikołajem, więc przy okazji wpadnę do gina....chociaż mam jakieś lęki po pobycie na porodówce i już mnie boli na myśl o badaniu :zawstydzona/y:

Dziewczyny! A te co rodziły naturalnie...jak długo krwawiłyście? Bo ja już 3 tydzień lecę ciągle na podpaskach i już mi się moje 4 litery w te upały gotują...

Kasia u mnie krwawienie 2 tyg pozniej tydz. plamienie a teraz juz praktycznie czysto czasem tylko plamienie takie bezowe:eek:

Kasia-u mnie bylo okolo 2-3 tygodnie krwawienia z tym ze coraz slabsze az w koncu przeszlam na wkladki bo samo pamienie sie pojawialo, no i teraz juz zupelnie czysto-jestem 6 tygodni po porodzie.

reklama
a ja mam teraz taki śluz jak w dniach płodnych, rozciągliwy i bezbarwny, jesli mam rację to niedługo dostanę okres a jak nie to nie wiem skąd ten śluz:confused:

Do góry