reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POŁÓG, czyli jak dochodzą nasze ciała i psychika po porodzie, baby blues itd.

Pauletta
spokojnie;) dzis wyczytałam że ponoć 12tyg jest niepłodnych przy karmieniu także bez nerwów(choć ja mam stresa i używamy gumek;-))
Pasażerka
my też czekaliśmy 6 tyg, ale szczerze powiedziawszy jakoś dziwnie było, niby jestem po cc ale to chyba wina długiej przerwy, no i ochota u mnie też taka średnia;-)
Zeberka
ja wczoraj zaczęłam plamić, dziś nadal jest krwawienie, ale mam taką książkę o naturalnej metodzie planowania rodziny i tam pisze ze 12 tyg po porodzie jest niepłodne przy karmieniu piersią ale mogą się zdarzać krwawienie które nie są okresem także chyba mamy takie własnie krwawienie i nie powinnyśmy się martwić;-)

reklama
ja dzisiaj ide na wizyte po połogu. Jestem ciekawa co tam sie dzieje. Bo czuje jakby mi tam na dole hulał wiatr:)
Ja już mam straszną ochotę ale też strasznie sie boje;) jak lekarz powie że jest ok to może dzisiaj spróbujemy;)
Ja skończxyłam krwawić w 4 tygodniu poźniej takie plamienie a teraz biała wydzielina i sporo jej/

Dziewczyny a czy wy czekalyscie z przytulankami do wizyty u lekarza? Bo u mnie polog konczy sie 5 a wizyte mam dopiero na 22 a tez mamy juz wielka ochote bo u nas posucha juz prawie od 3 mies:szok:

a ja ciągle plamie.. nie wiem , czy czekać aż przestanę , czy iść równo po tych 6 tyg. na kontrolę?

andzik też się właśnie zastanawiam czy czekać czy nie...:p:p

Ja mam wizytę u Ginka w połowie 6 tygodnia...Na dole wszystko ładnie zagojone...szwy się ładnie rozpuściły...Nie widzę nawet, żeby były widoczne ślady po szyciu, także rewelka. Zobaczymy czy będę tak mówić po przytulankach:-D:-D No właśnie, a propos...czekacie z tym do wizyty u Ginka? Bo mnie już kusi strasznie...:-):-):-)

Jeśli chodzi o krwawienie, to od 3 dni mam tylko delikatne plamienie...

Martolinka lepiej idź po 6 tygodniach, bo może się okazać, że to plamienie to z jakiegoś innego powodu. U mnie np. przyplątał się stan zapalny więc dlatego lekkie plamienie było, a nie z powodu połogu. Jak poszłam dopiero w 8 tygodniu, jakbym wiedziała wcześniej to bym już pewnie się tego pozbyła.

Andzik, Kasia ja wlasnie tez sie zastanawialam;-) i chyba czekac nie bede bo taka mam chcice :zawstydzona/y: od ostatnich paru dni, ze chyba w koncu podejme probe:-) szwy rozpuszczone, wszystko tez w miare wyglada. Mam tylko nadzieje, ze luzu nie bedzie;-)

reklama
Do góry