reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polki -Muzulmanki

Salam
Jesli chodzi o algierska kuchnie to ja chyba moge pomoc, moj maz jest algierczyliem. Nadchodzi ramadan i w tym czasie najpopularniejsza slodkoscia bedzie kalbel luz. Musze poszukac przepisu, teraz nie mam czasu ale napisze pozniej. Mozesz rowniez poszukac cos na internecie.:-)

reklama
Salam aleykom siostry mam na imie Yasmin, jestem tu nowa szukam przyjaciol w tej samej wierze co ja:blink:Muzulmanka jestem dopiero od miesiaca, w nastepnym tygodniu planuje slub z chlopakiem ktory pochodzi z afganistanu:-)

Salam
Mam przepis na kalb el louz
i kg semolina (srednia lub gruba)
500gr cukru
250 gr margaryny
buteleczka wody pomaranczowej lub rozanej. wszystkie skladniki zmiksowac na wolnych obrotach, wlac na foremke i piec 30 min max ( kolor zlocisty na wierzchu). Potem zalac zalewa : 1.5 l wody i 500 gr cukru zagotowana uprzednio. Zalewac powoli bo ciasto ma to 'wypic'. Mozna udekorowac migdalami.Powodzenia

Salam alejkum
Ramadan mubarak drogie siostry !!! Niech Allah zaakceptuje masz post, wypelni nasze serca miloscia i wybaczy nasze grzechy inshallah. Ameen

mimo iz nie jestem muzulmanka to poscilam dzisiaj musze przyznac ze w pracy nie bylo latwo tym bardziej ze pracuje w take wayu i wokolo pelno jedzenia

witam slonka

salam aulakum

Przepraszam ale z braku czasku niewchodze na forum..

Nauczylam ssac mala cycusia alhamdullilah ale teraz kolejny problem brak mleczka tzn jest ale nieduzo....:baffled:
Prosze jak macie jakies sprawdzone sposoby dajcie znac:confused::confused::confused:

uciekam polulac Maryam:):-D:-D:-D:-D

a mialam nieziuziac:no::-):-):-)
Niech ALLAH subhana wa ta ala Make month OF RAMADAN EASY FOR ALL OF U...
salam aulakum

reklama
Fasolko duzo pij, jedz duzo zup ale uwazaj co jesz. Nic z cytrusow, wzdymajacych potraw, a o pikatnych mozesz pomazyc jesli lubisz. Dawaj mala do piersi jak najczesciej. Im wiecej bedzie ssala tym wiecej ty bedziesz miala pokarmu ( min 7 razy w ciagu dnia). Pozdrawiam was. Jesli chcesz miec duzo pokarmu nie powinnas poscic. Ale jesli zdecydowalas robic ramadan to niestety mleczka nie przybedzie niestety bo nie ma z czego. Wiec decyzja nalezy do ciebie.
Salam

Do góry