reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polki -Muzulmanki

reklama
Salam
Widzialam szybko dziecko ale plci i tak nie chce znac. Bedzie niespodzianka inshallah. Tak w sumie to jest mi obojetne co to bedzie oby zdrowe.

Maryanko ciasto Filo można było kupić swego czasu w Almie, możliwe, że bywa w Kuchniach Świata.

Witajcie kochane

Salam aulkaum

Dzisiaj odwiedzila mnie siostra z pod B-ham z jej rocznym synkem Adasiem...
przywiozla mi wozek buteleczki wanienke i aparat do sluchania serduszka tylko.........................ja go nie slysze((((((((((((((((
Od paru dni mam bole w brzuszku i w plecach.....
ale dzisiaj bol w jajniku zaczol byc palacy tak piecze............po telefonie do lekarzy okazalo sie ze...........mam wziasc paracetamol ale ja sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ze cos nie tak......jesli jutro tez tak bedzie jade do szpitala...........
jestem jakos w 15 tygodniu po ostatniej @ czyli 13 od poczecia....
boje sie ze cos nie tak(((

buziole i witam Pania Viole))))))

apapa

salam

jeku chwilkę mnie nie było i aż dwie strony postów do czytania,dziś nie mam czasu,ale wezmę się za to po weekendzie,pozdrawiam Was wszytskie bardzo serdecznie i pieszczoszki dla brzuszków

moja droga "fasoleczko" jak się czujesz?mam nadzieję że lepiej!!!

mój podwójny suwak nie jest spowodowany bliżniakami:) tylko różnicą jaka jest pomiędzy tygodniami mojej ciąży według ostatniej miesiączki a tygodniami mojej ciąży według wielkości dzidzi po ostatnim usg,zrobiłam zatem dwa suwaczki,zeby wiedziec w którym tygodniu ciąży jestem:):):)

Salam
Wampirko ja tez mam 2 daty porodu . Jedna wedlug@ a druga usg. Ta z usg jest dokladniejsza w moim przypadku bo wiem mniej wiecej kiedy zaszlam w ciaze i to by sie zgadzalo z usg. Tak samo bylo z 1 ciaza. Usg okazalo sie bardziej dokladne.
Fasolko to ze nie slyszysz bicia serca jeszcze nic nie oznacza. Zalezy jak jest ulozone dziecko, czasami ciezko wylapac bicie szczegolnie ze dziecko sie napewno rusza choc ty tego jeszcze nie czujesz. Nie wspomnialas o krwawieniu - to dobrze bo krew (zywa, czerwona) nie oznacza nic dobrego. Ja tez mialam tepe bole w podbrzuszu to tez normalne to rosnie macica i szystko sie rozciaga. Mnie nawet boli cala miednica poniewaz kosci 'miekna' przygotowuja sie do porodu, beda bardziej elastyczne. Mimo wszystko zawsze lepiej sie skonsultowac z lekarzem, nic nie tracisz. Daj znac kochana jak sie czujesz. Inshallah bedzie dobrze.
Pa

Fasoleczko dzidziuś jest jeszcze malutki t takimi półprofesjonalnymi przyrządami może być trudno usłyszeć serduszko.Zobacz jeszcze, czy bateryjki w tym sprzęcie są dobre.
Na bóle brzucha możesz również No-spę łyknąć:tak:
Nie martw się niepotrzebnie:happy:

salam aulkaum

Witam kochane....

nio niby bylo slychac serdunio dzisaij takie cichuskie maluskie az mi sie lezka w oczku zakrecila...

Teraz tak parzy po obu stronach jajnikow...((((((((((

planuje wziasc tableteczki 2 paracetamol i polozyc sie do wyrcia nynki...
tak na wszelki wypadeczek....odpoczac
w sumie to okolo 12 wstalam ale czuje sennosc...
Moj M w pracy od 14-23.oo powiedzial jak cos to dzwon!!!!

ok ja smigam....na szczescie Alhamdullilah nie krwawie!!!!!1

Strasznie mi stopy marzna((( musze zrobic sobie butelke z goraca woda;;

buzioki i dizekuje ze sie zemna zamartwiacie slonecka)))

papakti
salam aulakum

reklama
Witajcie
Fasolko, nie przejmuj sie za bardzo ale lepiej idz jutro do lekarza. Niech cie zbadaja i zrobia usg. Strzezonego Pan Bog strzeze albo parafrazujac na nasze "najpierw przywiaz wielblada".

Viola, milo cie widziec, wpadaj czesciej. Poznalas mnie z innej strony bo jeszcze ci chyba nie zdazylam powiedziec ze jestem muzulmanka. Chociaz mowialm ci ze poznasz mnie po chustce...

Teraz o burokach. My mamy pierogi, pakistanczycy samosy, chinczycy dim sum a algierczycy maja buroki. Sa rozne przepisy ale ja znam taki: mielone mieso smazymy z cebulka i jajkiem, mieszamy z natka pietruszki i zawijamy w ciasto filo. W ruloniki.
Tu jest przepus po ang: Bourek (Meat Filled Pastry) Recipe : Recipezaar
A tu jak zwijac: 64 sq ft kitchen: My Little Black Dress / Ma Petite Robe Noire

Smacznego

Do góry