reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polki -Muzulmanki

Wampirko jeszcze nie tak dawno chrześcijanie się biczowali zwłaszcza w okresie Wielkiego Postu. Był to sposób na umartwianie się9 może nawet tak jest do dziś:confused:). Ja znam dużo lepszy sposób;-)Wystarczy mieć dziecko i człowiek o wszystko się martwi

reklama
Salam dziewczny.
Zakladajac ten watek nawet nie myslalam ze bedzie taki odzew. Bardzo sie ciesze ze takie osoby jak wy interesuja sie i pytaja bo wiekszosc ocenia nas bez wiedzy.
Jesli chodzi o hijab to:
Kobieta powinna byc cala zakryta oprucz twarzy i dloni - tak jest napisane w koranie od czasu jak stanie sie kobieta (okolo 13-14 lat) i nie ma znaczenia czy bedzie pozniej mezatka, wdowa czy nigdy nie wyjdzie za maz. Kobiety zaslaniajace twarze robia to z wolnej woli patrzac raczej na sunne. Zony Mohameda zakrywaly twarze.
Bylam wczoraj na scan i okazalo sie ze to dopiero 18 tydzien ciazy a nie 20. Teraz date porodu mam na 20 czerwca inshallah. Ale widzialam dzidzie mashallah!!!
Pozdrawiam was wszystkie
Pa

Wampirka, patrzac na twoje suwaczki wyglada ze bedziesz miala blizniaki :-D.
Antila, wpadaj czesciej. Milo cie widziec.
(Moja mama tez tak zawsze mowila o dzieciach, ze sie zaluje ze sie nie zjadlo. Ja sie wlasnie zastanawiam ktore pierwsze zjesc):sorry:

Maryamka masz takie śliczne dzieci, więc proszę nie zjadaj ich jeszcze;-):-D
Wiecie mam jedno może głupie pytanie:zawstydzona/y::baffled:Rozumiem zakrywanie ciała, skromność, ograniczenie kontaktu z mężczyznami z poza rodziny.A jak to jest z lekarzami. W Pl większość ginekologów w szpitalach to mężczyźni. Co robicie w takich sytuacjach?O ile w czasie ciąży można chodzić na wizyty do wybranego ginekologa to w szpitalu już takiego wyboru nie ma.
Umm Yasin super przeżycie zobaczyć swojego dzidziusia. A płeć dało się podglądnąć?

Ostatnia edycja:
Islam nie ma generalnie utrudniac zycia tylko je ulatwiac. Niestety to prawda co piszesz ze ginekolodzy to najczesciej mezczyzni. Jak nie ma wyboru, np w szpitalu to trudno.

Tam gdzie rodzilam ostatnio (w PL), w calym miescie nie ma pani ginekolog, wiec w czasie porodu przewinelo sie kilku panow niestety i nawet jeden hydraulik (o zgrozo!!!).

Z kolei jak rodzilam w Anglii to zamowilam sobie pania ginekolog i moj wybor zostal uszanowany. Nie przewidzialam tylko ze goscinnie na "spektakl" przyjdzie 2 neonatologow z inkubatorem dla dzidziusia ...

Podsumowujac. Zasady w islamie zaleza czesto od okolicznosci. Np. jesli umierasz z glodu na pustyni i znajdujesz tylko jakas blakajaca sie swinke i butelke zywca to mozesz zjesc wieprzowine i wypic alkohol ale tylko w takiej ilosci, ktora uratuje cie od smierci glodowej.

Salam aulkaum siostry
I witam ogolnie wszystkie ciezaroweczki:)))

Strasznie sie ciesze ze coraz wiecej kochanych kobitek tu zaglada wow.....
Co do przepisu mam nadziej ze chodzi o szbakije jest to marokanski przysmak....
ale kwadraciki cos takiego jak kratka to chyba pakistanska slodycz......wiet tego nie znam.....
Widzisz wampirko mieszkasz we Francji a tam roji sie od ciasta filo a ja uwielbiam slodkosci z tego wlasnie ciasteczka niestety tutaj kupuje mrozone lol
Ale mi sie flaczki przewracaja glosno tak wiem wiem to nie flaczki to dzidzie sie bija...
A wlasnie jak to kiedy sie dowedzialas ze masz bliznaiki ja tez bym chciala 2 za jednym razem lol inshaallah

co do tego biczowania.....jest to glupota dla mnie rowniez....
gdyz niegdize nie jest powedziane ze mamy sie okaleczac!!!!!!!!A powinnismy szanowac dar od Boga jakim jest zycie i cialo ludzkie....Wszelkiego rodzaju zadawanie sobie bolu Glupota!!!
Tak samo jak ludzie wysadzaja sie w powietrze mowia ze dla Boga!!!!Smiech na sali....Bóg nie pozwolil samobojstw!!!Za to bedzie kara!!!

Wampirko tez tak myslalam....udusze sie...nie oge oddychac.........ale alhamdullilah Bóg mi pomógł i jest superrrrrr
Jednakze miallam taka jedna sytacje iz....
szlam sobie do domku a jeden pakistanczyk wychylil glowe przez okno auta i krzyczal jestes sexyyyyy super i takie tam....ale miallam stracha(((((

Jejciu rybki ja smigam bo kuraka musze do pieca wstawic ale mam nadzieje ze zaraz wlece i opisze slubik hehe inshaAllah

salam aulakum nadia

Tam gdzie rodzilam ostatnio (w PL), w calym miescie nie ma pani ginekolog, wiec w czasie porodu przewinelo sie kilku panow niestety i nawet jeden hydraulik (o zgrozo!!!).

Ale się uśmiałam z tego hydraulika:-D:-D:-DJa na szczęście miałam opłaconą położną i tylko ona była przy mnie poza moim M oczywiście.Na sam koniec przyszła pani ginekolog i neonatolog oraz druga położna. A i jeszcze zaciekawiony moimi krzykami zaglądnął do nas sam ordynator:rofl2:
Miłego Dnia :-)

Salamki
Fasola, nie narzekaj ze masz filo mrozone bo w PL w ogole nie ma a ja tak tesknie za burokiem !!! Tu w Polsce mamy buroki, ale tylko na wsi :)

Antila, a gdzie mialas taka dobra opieke? W PL? To chyba w jakims duzym miescie...

reklama
Chciałam się przywitać , bo podczytuje WAS moje drogie od niedawna a to ze względu na Marymamkę , która poznałam na razie po głosie:-) i mam nadzieje ze wkrótce poznam osobiście, jak również nie miałam bladego pojęcia o tym co piszecie.
Marymamko w Wałbrzychu z tego co pamiętam jest kobieta ginekolog,
a co do buroków to się ubawiłam ze szok, a co to są buroki - ale nie polskie
Pozdrawiam

Do góry