reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polki -Muzulmanki

Witajcie kochane

Salam aulkaum

Dzisiaj odwiedzila mnie siostra z pod B-ham z jej rocznym synkem Adasiem...
przywiozla mi wozek buteleczki wanienke i aparat do sluchania serduszka tylko.........................ja go nie slysze((((((((((((((((
Od paru dni mam bole w brzuszku i w plecach.....
ale dzisiaj bol w jajniku zaczol byc palacy tak piecze............po telefonie do lekarzy okazalo sie ze...........mam wziasc paracetamol ale ja sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ze cos nie tak......jesli jutro tez tak bedzie jade do szpitala...........
jestem jakos w 15 tygodniu po ostatniej @ czyli 13 od poczecia....
boje sie ze cos nie tak(((

buziole i witam Pania Viole))))))

apapa

salam
fasoleczko jak się czujesz?przeszło Ci???

reklama
Salam dziewczny.
Zakladajac ten watek nawet nie myslalam ze bedzie taki odzew. Bardzo sie ciesze ze takie osoby jak wy interesuja sie i pytaja bo wiekszosc ocenia nas bez wiedzy.
Jesli chodzi o hijab to:
Kobieta powinna byc cala zakryta oprucz twarzy i dloni - tak jest napisane w koranie od czasu jak stanie sie kobieta (okolo 13-14 lat) i nie ma znaczenia czy bedzie pozniej mezatka, wdowa czy nigdy nie wyjdzie za maz. Kobiety zaslaniajace twarze robia to z wolnej woli patrzac raczej na sunne. Zony Mohameda zakrywaly twarze.
Bylam wczoraj na scan i okazalo sie ze to dopiero 18 tydzien ciazy a nie 20. Teraz date porodu mam na 20 czerwca inshallah. Ale widzialam dzidzie mashallah!!!
Pozdrawiam was wszystkie
Pa
co to znaczy "patrząc raczej na sunne" i dlaczego do meczetów chodzą tylko mężczyżni i mi nie wolno tam wejść nawet jak tłumacze że chciałabym zwiedzić???

salam aulakum sisters

i witam fumfeleczki

Olivca-sloneczko wiec jednak to normalne...uuffffff.........dziekuje sloneczko

wampirka kicia no troszke uszły te bole a dzisiaj byla polozna i sie nie przejela...
i za 3 dni mam usg wiec sprawdza...no i krew pobiora nareszcie alhamdullilah

meczety sa dla kobiet i dla mezczyzn...jednakze kobiety maja inne wejscie do meczetow...np u nas w salafi book store masjid(wszystkie kobiety zaslaniaja twarze mamy inne wejscie do meczetu a jak imam zawola na modlitwe wchodzimy i modlimy sie za mezczyznami....
kto woli modli sie w innym pomieszczeniu...np.jesli jest to piatkowa modlitwa meczet jest pelny i modlimy sie w takiej klasie....dzieli nas tylko scianka...

co ja tu jeszcze mialam pisac????

niewiem....moj M mnie zagadal hm.....

Aaaaaaaa z sunny wiemy ze kobieta wiecej zyska jesli modli sie w domku....
i w swoim pokoju gdzie spi...
.
dlatego lepiej dla nas lepiej modlic sie w domkach ale jak np jestes na miescie czy cosik to biegniemy do meczetu sie pomodlic zeby zdazyc na modlitwe a nie aby ja stracic i podazac do domku....

ok ja zmykam bo 3ba cosik ugotowac mezusiowi

salam aulakum

papapapatki robaczki

czyli możecie wogóle do " kościoła" nie chodzic i grzechu nie będziecie miały?wystarczy domowa modlitwa?hm......

czy któras mi wreszcie wyjaśni jak to jest z tym zaręczynami,narzeczeństwem i zaślubinami?chociaż podajcie jakiś link to sobie poczytam,nie mogę nic znaleź,a może "to" ma jakąś specjalną nazwę?

buźki

będę później,zmykam na kolacyjko-obiadek:)

wampirka...w islamie nie ma czegos takiego jak randki....
np..muzulmanin zabiera dziewczyne na randke do kina czy cosik...
kobieta nie ma prawa przebywac z innym mezczyzna jak jej mahram czyli ojcic brat
Powodem są słowa Proroka (sal allahu `alejhi ła sallam), "Mężczyzna nigdy nie powinien być sam na sam z kobietą jeżeli nie ma z nimi Mahram. [1]" (Zgodnie przekazane w Sahih Buchari i Sahih Muslim)

Wybierajac partnera partnerke powinnismy najpierw dowiedziec soie wiecej o nim niej gdzie sie modli,jaka jest jego rodzina(chodzi tu o to ze jesli rodzina bedzie podazac zla droga islamu prawdopodobnie syn czy corka zostal tak samo wychowany)

w islamie mezczyza z kobieta poznaja sie po slubie-nie istnieje miłość przed ślubem....

jejciu rybka jutro napisze ci wiecej jestem dzis zmeczona sorki...jesli nie mozesz wstawic tu artykulu daj mi na e maila...jak cos to ci podam

salam
papatuski

Fasoleczko gorzej jak ta miłość nie pojawia się również po ślubie:-(
Ale chyba Twój mąż poznał Cię przed ślubem:confused:
Jak brzusio dzisiaj?

jejku to Wy tak bierzecie ślub bez miłości i z tą niekochaną osobą tak do końca życia?szkoda że nie macie randek,ukradkowych i pierwszych pocałunków,pierwszego przytulenia,motylków w brzuszku,potajemnego trzymania sie za ręcę,wiesz Fasoleczko, ten okres w moim zyciu wspominam najmilej i zawsze pojawia sie na mojej buźce uśmiech jak sobie przypominam jak poznałam męża:)u Was to tak jakoś mało romantycznie wygląda,a przeciez każda baba lubi romantyczne kolacje!podaj maila to Ci jutro wyśle,pozdrawiam

Fasoleczka napisala:
w islamie mezczyza z kobieta poznaja sie po slubie-nie istnieje miłość przed ślubem....

No nie wiem, nie wyobrazam sobie poslubic kogos bez chociaz szczypty milosci. Ja poznalam mojego meza 3 lata po tym jak przeszlam na islam. Pol roku po poznaniu sie wzielismy slub. Zakochalam sie totalnie.

I wiesz, wampirko, byly randki, ukradkowe i pierwsze pocałunki, pierwsze przytulenia i motylki w brzuszku tyle ze.... po slubie, ktory wcale nie ujal temu romantycznosci. I tez wspominam to z usmiechem i z motylkami w brzuchu. Nadal chodzimy na randki i mamy romantyczne kolacje (chociaz z dwojka maluszkow to coraz trudniejsze).

To nie jest tak ze w islamie slub bierze dwoje zupelnie obcych sobie ludzi. Wrecz przeciwnie powinni sie poznac i spodobac sie sobie przed slubem. To jest nawet lepsze, bo przeciez chodzi o to, zeby poznac troche charakter drugiego czlowieka, a nie to jak caluje.

A jeszcze dopowiem cos o meczetach. W islamie mezczyzni maja obowiazek chodzenia do meczetu. Kobiety, tak jak napisala Fasolka, nie musza. W meczecie miejsce dla kobiet i mezczyzn jest zazwyczaj oddzielone. Jesli widzialyscie kiedys modlitwe muzulmanska, zrozumiecie dlaczego. W krajach nie-muzulmanskich budowanie meczetow zazwyczaj pociaga za soba pewne ograniczenia. Czasami meczet jest za maly zeby bylo w nim miejsce dla kobiet. (pewnie dlatego nie chcieli cie wpuscic). Czasami to muzulmanie, "wlasciciele meczetu" sa ograniczeni i uwazaja ze kobiecie nie wolno wchodzic do meczetu.

Najlepiej wampirko jak znajdziesz jakis wiekszy meczet w Paryzu, na pewno jest jakis glowny, gdzie jest miejsce dla kobiet. Moze spotkasz tam jakies polskie muzulmanki... :)

reklama
Kochana wmpireczko....

Moj zwiazek tez byl z motylkami...randkami ktore trwaly....3 lata...
jednakze ja nie bylam muzulmanka...a moj M byl muzulaminem z urodzenia nie praktukujacym...*(tylko odprawial ramadan,i nie jadl prosiaka)
Bylismy zajeci praca,zarabianiem pieniedzy...kto wiecej...zakupami obkupywaniu sie w najlepszych markach.Moje co m-czne chodzenie do fryzjera kosztowalo mni od 75-100 funtow...bylismy zachwyceni soba.....imprezami az do czasu..................

Do czasu kiedy czlowiek stanie w miejscu i pomysli.....

Dlaczego i po co jestem na tym swiecie?

bo nie dla zarabiania pieniazkow i wydawania ich itp...

Mojego M mama z tata i bratem wyprowadzili sie z Hiszpani do Belgii.Odwiedzilismy ich w maju...a pozniej w lipcu...bo moj mial holiday z pracki 2 tyg...i tak spedzilismy czas na zwiedzaniu...oczywiscie przed wyjazdem 3ba bylo sie obkupic...najlepsze ciuszki,prezenciki dla mamusi i reszty....))))
moje wakacje dobiegaly konca bo ja mialam krotsze wakacje...
na pare dni przed odjazdem jego mama ugotowala jedzonko jednakze kolorkiem mi nie podeszlo...wiec zaczela mi robic frytunie ja uwielbiam frytki....\
Siedzimy sobie przy stole i zartujemy ja moj M tatko i braciszek....
Ja obserwuje mamcie az frytunie beda ...
A ona lapie sie za reke..zaraz szuka czegos w lodowce...i wacha ostry zapach...Mowie mojemu ze z jego mama cos nie teges(on siedzil tylem wiec jej nie widzial)
i podbiegil do niej wzieli ja na taras na swieze powietrze...a tu...........
Stracila czucie w lewej czesci ciala...przestala mowic...tylko patrzyla na nas....
szybko samochod i do szpitala....
jejciu jak wspominam to mi ciarki przechodza....(
A w szpitalu uraz damage serca ktore wypchalo damage do mozgu....
I siedzac w szpitalu obok lozka mamy..kazdy prosil Boga i myslal ze mama wyjdzie z tego...
2-3dni...mama odeszla...
Aniol smierci przyszedl po nia....
ale w jaki sposob jak oddychala jak walczyla ....
Bog zabiera kogo chce i kiedy chce....
Dalo nam to do myslenia...............
Wszyscy bracia zaczeli praktykowac Islam.Alhamdullilah.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Do góry