reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

No my mamy Inglesine TRip i jestem zadowolona ,ale jednak wole Marcelina wozic w typowym wózku na pompowanych kołach (mniej wstrzasów) i jak dla mnie jest wygodniejszy :p kosz jest duzy ,ma jeszcze sporo miejsca i jest ok.Do typowej spacerowki go przeniose jak skonczy roczek:p

Dla mnie Maclareny -nic specjalnego , ruszajaca sie raczka,cena powala ,akcesoria drogie jak jasna ciasna, a bralismy go pod uwage ale M byl sceptycznie do niego nastawiony,Ha teraz co 2 osobe widze na miescie z Maclarenem:-)

reklama
Hej
Może macie jakieś pomysły, co kupić na prezent dla małej z okazji pół roczku. Będą to prezenty od dziadków, bo poprosiłam by nie kupowali sami nie potrzebnych rzeczy, bo już nie raz teściowa kupiła np. kolejną czapkę jesienną, nie wiem które spodnie (kiedy ja miałam wystarczającą ilość). Myślę o jakiś książeczkach z wierszami, bajkami, albo o ubraniach w większym rozmiarze - to zawsze się przyda. A może macie jakieś pomysły na fajną zabawkę, czy coś użytecznego (garnuszki na klocuszki, szczeniaczka uczniaczka już mam).
A może nawilżacz powietrza?? Jakie macie nawilżacze?

Hej
Może macie jakieś pomysły, co kupić na prezent dla małej z okazji pół roczku. Będą to prezenty od dziadków, bo poprosiłam by nie kupowali sami nie potrzebnych rzeczy, bo już nie raz teściowa kupiła np. kolejną czapkę jesienną, nie wiem które spodnie (kiedy ja miałam wystarczającą ilość). Myślę o jakiś książeczkach z wierszami, bajkami, albo o ubraniach w większym rozmiarze - to zawsze się przyda. A może macie jakieś pomysły na fajną zabawkę, czy coś użytecznego (garnuszki na klocuszki, szczeniaczka uczniaczka już mam).
A może nawilżacz powietrza?? Jakie macie nawilżacze?

w nawilzaczu Ci nie pomoge:) bo u nas w domu tak chlodno i nie potrzebny:-DAle nawilzacz jak najbardziej praktyczna rzecz ,co do zabawek to ja mlodemu zaczne kupywac jak conajmniej zacznie raczkowac i stabilnie chodzic:p teraz niechs ie bawi jeszcze grZechotkami poki jeszcze lezy(mnieJ wiecej:)

Ja na pół roczku kupiłam małej małpkę fisher price do nauki raczkowania. Mała lata za nią po całym parkiecie.
Z

Radości było przy tym sporo.

Wiosna: dobrze, że zadałaś to pytanie bo sama się od dłuższego czasu zastanawiam.
Phel: dlaczego jesteś przeciw butom? Wiesz może coś o czy ja nie wiem? Czy takie ze sztywną podeszwą są niedobre i szkodliwe?

Dziewczyny juz wam pisze jak Alus byl malutki bylam z nim na kontrolnym USG bioderek ,i tak od słowa do słowa rozmawialam z ortopeda ze im pozniej sie zalozy dziecku buciki tym lepiej,stopa sie meczy (nawet jak sa wygodne) ,dziecko które nie chodzi nie ma uformowanej jeszcze tak stopki do bucikow ,zazwyczaj buty które kupujemy maja juz jakis profil ..a to tak malemu dziecku nie potrzebne wrecz pozniej sa odwrotne skótki . Wiadomo jak jest zima to trzeba zarzucic jakies "papcie" zeby bylo ciepło maluszkowi ale ja nie jestem za tym zeby kupowac kozaki,itd ...

Tu jest link i przy samym koncu jest ladnie opisane:)

http://www.mamazone.pl/artykuly/mal...acja/2011/6-bledow-w-ubieraniu-niemowlat.aspx

reklama
Jestem zdania Phel, takie maleństwa i tak nie wiedzą do czego im to potrzebne, a znając mojego szkraba pewno by jej takie buty tylko przeszkadzały :tak: Papcie to co innego, u mnie one zastępują skarpetki.

Może to ładnie wygląda, ale co z tego, skoro dziecko wiezione w wózku przykryte kocem- i tak tych bucików nie widać.

Do góry