reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

tak czytam o rożkach/kocykach itp. no i ja na początek chyba nie kupię rożka, tylko pożyczę od znajomej, która zresztą sama mówiła, że oni mają 2 rożki nieużywane. Więc jak się sprawdzi to wtedy kupię, jak nie to nie ;-)

a wózek-rower, super sprawa! ale ile kosztuje :szok:

reklama
Ja rożek dostałam od koleżanki właśnie używany więc już nie kupuję.

A swoją drogą ten wątek to więcej dylematów może przysporzyć, niż przed czytaniem:-p Bo przecież każde dziecko i każda mama są inni. I nie ma co się denerwować na zdanie inne niż nasze.

To ja Wam pokażę jak moja mała była zawijana w kocyk i w tym kokonie było jej najlepiej - momentalnie się uspokajała i zasypiała ;)

Załączniki

• kokonik.jpg
    kokonik.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 114
Tasia- ja czytam wszystko:-D, warto poznać za i przeciw, ale faktycznie niektóre dziewczyny bardzo sobie biorą odmienne opinie do serca:sorry2:

Pianka - kokon, to bardzo adekwatne określenie:-D

Dzieki dziewczyny za opinie. W takim razie rożka jeszcze przemyślę i na kołderkę do wózka się chyba nie zdecyduję. Natomiast chyba zdecyduje się na tą długą poduchę do karmienia i stosowania w trakcie ciąży bo wydaje się być rzeczywiście wielofunkcyjna- chociaż nie najtańsza;/
Obecnie zakupiłam książkę ' Język niemowląt' Tracy Hogg tez jest polecana dla młodych mam. Na razie mogę powiedzieć, że dobrze mi się czyta i ma ciekawe wskazówki dla początkujących.
Polecacie jakieś inne książki przed porodem?

Smile -OMG wiem ze jeszcze w nie których szpitalach opatulaja tak noworodki ale dzieki Bogu u nas tak nie bylo:p

Phelania? a to źle ze tak owijały? dlaczego?

ja mysle nad otulaczkiem tez ale moze własnie kocyk do owijania bedzie właściwszy...a polecacie otulaczki? i jakie?

Dzieki dziewczyny za opinie. W takim razie rożka jeszcze przemyślę i na kołderkę do wózka się chyba nie zdecyduję. Natomiast chyba zdecyduje się na tą długą poduchę do karmienia i stosowania w trakcie ciąży bo wydaje się być rzeczywiście wielofunkcyjna- chociaż nie najtańsza;/
Obecnie zakupiłam książkę ' Język niemowląt' Tracy Hogg tez jest polecana dla młodych mam. Na razie mogę powiedzieć, że dobrze mi się czyta i ma ciekawe wskazówki dla początkujących.
Polecacie jakieś inne książki przed porodem?

no poducha tez mi si efajna wydaje, ale nie kupuje tylko dlatego ze mało miejsca mam na przechowywanie:-D

z książek to polecam dużo o karmieniu - bo to trudna sztuka bardzo.

A jeśli rożek to ja miałam taki ładniusi z falbankami - i mnie te falbanki tylko wkurzały, bo przeszkadzały przy karmieniu i majtały się po buzi dziecka...

Z kosmetyków narazie kupiłam Oilan(teraz w SuperPharm jest 500ml za 28 zł) i mam olej migdałowy taki czysty zamiast oliwki taki - Olej ze słodkich migdałów 50ml - Kosmetyki naturalne, pielęgnacja ciała - Mydlarnia u Franciszka

Ale tez słyszałam ze Hippy dobre są no i jak pachną...mniam:-p

Malbertka a gdzie kupilas ten olej ze slodkich migdałów? ja własnie poluje na coś takiego... bo podobno jest idealny na rozstępy i ogolnie nawilżenie skóry - a ja mam ją bardzo suchą...

ja mam póki co oliwkę z hipp wlasnie z olejkiem migdałowym ale nie ukrywam że taki olej bym sobie kupila:)))

reklama
malbretka- nie mowie ze zle:) tylko nie wyobrazam sobie tak opatulic noworodka;) ja rozumiem ze ono czuje bezpieczniejsze itd bo to tak samo funkcjonuje jak w brzuszku:)ale dla mnie to wyglada jakby dziecko chcialo z tego uciec...i w takim z cisku z ledwoscia sie rusza;)

Do góry