reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

Hania u nas bardziej się sprawdzała przy Gosi, potrafiła ją zająć przez kilka minut, a ja mogłam np. skończyć obiad.
Teraz Bartek ją bardziej zlewa, ale może jeszcze za malutki, żeby go to zainteresowało.
Koniecznie taka na baterie, która po uruchomieniu gra przez kilka minut sama. My dostaliśmy w prezencie mechaniczną- nakręcaną i ona miała za krótki cykl grania. Kupiliśmy więc Bright Starts na baterie i było ok.

reklama
Dołączam się do pytania Hani. Miotam się z zakupem karuzeli i maty edukacyjnej. Co o tym myślicie? Wasze dzieci interesują się tymi "zabawkami". Myślę że matę to raczej na pewno kupię, a nad karuzelą zastanawiam się....

Maty przy starszaku nie miałam, była kołdra i na tym zabawki porozkładane tak by mial motywacje do przemieszczania sie po niej...i teraz zrobię tak samo :-)
Karuzelę kupiłam, ale zainteresowanie nią jest mierne, fajniejsze jest okno, lub krzątająca sie po pokoju mama :-)

zgadzam się z Phel co do maty - nie jest łatwo wybrać fajną... my teraz szukamy i chyba zdecydujemy się na te duże... jak ta: DUŻA mata edukacyjna TINY LOVE Move & Play 5w1 (3235626288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko to trochę drogie jest...

no i z uwagi na to że nasze dziecko wyraźnie relaksuje się leżąc a denerwuje na leżaczku chętnie odsprzedam ten drugi. mamy taki: Leżaczek hybrydowy Coco Cafe 60032 :: Bright Starts

karuzeli nie będę kupowała... jak nie śpi to leży na podłodze (rozkładam jej becik w którym do niedawna spała i układam na nim zabawki...)

Phel odnośnie nakładek - doradca laktacyjny która była u mnie mówiła żeby kupować duży rozmiar tak aby w tej wypustce mieściła się jak największa część otoczki. polecała Aventu eLki albo madea (?) też eLka. jeśli więc jeszcze nie kupiłaś...

Dziewczyny, dobór zabawek zależy od maluszka, taka prawda. Z tej racji, że nie wiedziałam co małemu przypadnie do gustu, to kupiłam wszystko używane prze tablicę lub allegro. Tak więc karuzelę (koniecznie na baterię i z pilotem:-D) już używamy bodajże od 4 tygodnia życia, a interesować się nią zaczął (tj, wodzić wzrokiem) tak w 6 tygodniu. W ósmym tygodniu złożyliśmy matę edukacyjną i już uderza w zabawki, co prawda jeszcze piąstkami, ale widać, że mu się to podoba. Mamy jeszcze leżaczek bujaczek, ale czeka bo nie jest rozkładany na płasko, myślę, że jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekamy aż główka będzie bardziej sztywna. Mamy też taką książeczkę montowaną do łóżeczka Tiny Love, która skupia jego uwagę nawet na kilkanaście minut.

Phel - też mam matę Tiny Love, na obecnym etapie (8 tydzień) największe zainteresowanie jest tymi maskotkami, które dzwonią po uderzeniu

anila -co do maty dobry wybór:tak:, ja mam inny model co prawda, ale też rozważałam ten zapinany w kojec, ale ja chciałam używaną, a akurat na tablicy nie było:-(

Nef - potwierdzam i kocyk i ciuszki super, jedno i drugie mamy;-)

dziewczyny, a macie jakiś pomysł na prezent na Dzień Dziecka dla maluszka?

chciałam jakiś drobiazg, bardziej, żeby Gosia zobaczyła, że dzidziuś też dostaje

myślałam o zawieszce z dzwoneczkiem, coś tego typu:
BABY MIX ZAWIESZKA z dzwoneczkiem GRYZAK -2 wzory (3241263541) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
NUBY # DZWONECZEK SAFARI Zawieszka # 6131 (3233924540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale nie wiem czy będzie na stanie w sklepie dziecięcym, a nie opłaca się takiej rzeczy brać z allegro

kurcze nie mam pomysłu, większość zabawek niemowlęcych mam po Gosi, dzwoneczek też, ale taki różowy - pedalski:-D

nef pomysl z grzechoczaca zawieszka super. my mamy takiego przyjaciela dla Mary Grzechotka - Wibrujący Przyjaciel TAF TOYS - Akpolbaby - uwielbia go :-)
kupiłam w stacjonarnym Akpolu... tam mają duży wybór. a jak byłam ostatnio w smyku bo chciałam podobne kupić dla córeczki koleżanki to wybór był mizerny i staneło na takim czymś: Łańcuszek gryzak :: Bright Starts

fajne są też takie Zabawka piszcząca z gryzakiem Hippo BabyOno - Akpolbaby - dzieciaki rewelacyjnie reagują na nie :happy2:

reklama
Nef- my mamy tego Nuby pierwszego z lewej i Szymuś najchętniej własnie w niego uderza, bo wydaje dżwięk nawet przy najlżejszym uderzeniu, tak więc moge polecić.

Do góry