reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

reklama
a ciekawe czy jakieś paczki dają teraz w szpitalu

jak rodziłam Gosię, to dostałam pudełka z próbkami - sudocrem, bephanten, alantan, jakieś saszetki oilatum i emolium, 2szt(!) pampersów + mini opakowanie chusteczek, chusteczki j&j i jakiś ich szmpon, kilka gazetek dzieciowych.... a słyszałam wtedy od mam po raz drugi, że 2-3 lata wczesniej były dużo fajniejsze paczki

Fel; ja też zainwestowalam w brownsa po 20 zł sztuka wyszła. koleżanki bardzo je polecały że wzgledu na zerowe problemy z brzuszkiem. kupiłam też takie szczotki do czyszczenia tego systemu odpowietrzajacego.

Tiramissu oczywiście, że można, tylko, że ta rurka jest wąska, tak samo te przewody w środku tego "dysku" od systemu antykolkowego (żywcem nie wiem jak to nazwać) i w zmywarce się raczej nie domyje, trzeba to taką wąziutką szczoteczką (kiedyś były dołączone do butelek) myć w środku.
Pewnie jak się używa butelki sporadycznie, albo tylko do herbatek to nie stanowi problemu. Tośka była karmiona tylko butelką i takie "dziubdzianie" było upierdliwe.

Ja butelki myłam w zmywarce dopiero po jakiś 3-4m jak juz używałam butelek zwykłych.
Ja mam takie z TT z tym odpowietrznikiem. Do każdej butelki dołączona jest taka mała szczoteczka żeby to później wyczyścić. Zmywarka raczej rady nie da.

My stosowaliśmy butelki dr Brown'sa, stosowaliśmy tych specjalnych szczotek do mycia, ale to było upierdliwe, ale za to pomagały.
W drodze kilka razy mi sie z nich wylało, ale jak sobie przypomniałam o dołączonej do butelki wkładce, to przestało się wylewać ;-)

ile to człowiek może się na forum dowiedzieć. Ja nawet nie wiedziałam, że takie zaawansowane technologie w butelkach się mogą znajdować

wiecie ja przy chłopcach miałam zwykłe z canpolu i też były dobre, mam nadziej,ę ze żadne specjalistyczne butelki potrzebne nie będą bo obędzie się od kolek

reklama
Polecam spodnie dresowe z weluru, które są w Pepco za 19.90 :szok: są bardzo wygodne, kiedyś kupiłam już takie jedne za ok. 30, dziś zakupiłam 3 pary, a gdybym wiedziała, że po porodzie schudnę, to kupiłabym jeszcze mniejszy rozmiar na wczasy:happy:

Do góry