reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

reklama
a o butelkach dr Browna nie myślałyście ??? ja sie zastanawiam, tylko ich mycie trochę mnie przeraża...bo tam ta rurka...ja się im poprzyglądam bo chciała bym łagodzić kolki jak sie pojawia wszystkimi możliwymi sposobami...
Dr BROWNS, Brown's 2x Butelka 120ml szeroka BPA Wa (3012322224) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jesli chodzi o ta butelke mamy 1szt:tak:nam pomogla rzadko ja uzywalismy bo z myciem to tragedia,ale fakt cena warta tej butli pomagała,

Ja też mam jeszcze drBrownsa po Tosi i pewnie będę używać dodatkowo, ale...
Po pierwsze tak jak mówiłyście, kiepsko się to myje, bo trzeba dokładnie wszystko rozebrać i czyścić rurkę i te "przewody" odprowadzające powietrze w środku, co jest upierdliwe. Po drugie jak dla mnie te butellki kiepsko się spisywały w transporcie, tzn przy dużych wstrząsach się z nich wylewała zawartość tymi kanalikami odpowietrzającymi (z Tosią byliśmy baaardzo mobilni, zobaczymy jak będzie teraz, he he...). Z tego samego powodu trzeba było pamiętać przy przygotowywaniu mm, żeby nie wstrząsać butelką.
Ale system antykolkowo-odpowietrzający pierwsza klasa, to trzeba przyznać.

hej,

jeśli chodzi o smoczki to czytałam że do miesiąca nie powinno się używać... nie wiem na ile to prawda i jak wygląda to w rzeczywistości, ale ja mam jeden (lovi), który dostałam na koniec szkoły rodzenia i innego nie planuję tymczasem kupować...

podobnie z karmieniem - dzieciaki przyzwyczajają się do butli i potem trudno wrócić do piersi dlatego zaleca się nie mieszać a do pół roku tylko piersią karmić... mam nadzieję że nam się uda i tak właśnie będzie wobec czego butlę też mam tylko jedną (lovi) co na koniec szkoły rodzenia dostałam...

jeśli już będe musiała przejść na butelkę z jakiś powodów to zainwestuję w jakieś dobre - podoba mi się dr Browns i TT, ale łudzę się że damy radę :)

póki co zrobiłam listę pierdołek do kupienia i mam plan podejść do pobliskiego sklepu dziecięcego jutro i sprawdzić ceny aby potem porównać z allegro...

tak piszecie o butelkach, a ja mam po Gosi chyba z 8 szt. małych Aventu... dostawałam je gratis na każdym kroku, a dziecko cycające, w ogóle nie używałam:baffled:
i teraz się zastanawiam czy po prawie 3 latach mogę ich w razie czego używać, czy już raczej wszystkie do kosza:confused: kurcze, te smoczki silikonowe pewnie mają jakąś 2 letnią żywotność.

Chyba kupię jakąś jedną butelkę na start, jakby jednak byla potrzebna, ewentualnie same smoczki, jeśli tak można.

reklama
hehe, butelki miałam za darmoszkę, a teraz na smoczki wybulę:szok::-D

Spróbuje kupić jednego smoczka w askocie, bo szkoda na przesyłkę

najlepsze jest to, że wtedy dostałam ich strasznie dużo, a teraz ani jednej:baffled:

Do góry