reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

Pościel z Feretti mam i ja po Filipie i była rewelacyjna.
Teraz w stanie idealnym będzie dla Maciusia.
Kusi mnie żeby kupić 2 komplet z tej firmy....jednak fakt cena jest wysoka...niestety

Z ikeii teraz Filip ma jeden komplet pościeli i ja jestem zadowolona (pościel większa nie do łóżeczka) . Kolory się nie spierają, dobrze sie prasuje, fajna bawełna!

reklama
Phel-za póżno,:baffled: ja już kupiłam te pościele co odradzasz, zapłaciłam 2x70zł:baffled::zawstydzona/y::-)
zawsze mozesz podejsc do tematu ze za ta cene mozesz za chwile zmienic na nowe a 200-300 to juz wydatek spory pomnóz razy dwa no sporo sporo
ja mam dwa kompelty jeden od mamo tato a drugi zamowiony cos ala ferretto 211zł 3 elementowy

Ja pościel będę kupowała też w Ikei, są niedrogie, a wyglądają na dobre. Poza tym mąż pracuje w Ikei więc dochodzi jeszcze zniżka 15%. Dzięki Bogu, bo teraz nas czeka kupowanie mebli

Mam pytanie co do smoczków- czym się kierować w wyborze? Macie jakieś kity i hity w tej dziedzinie? Smoczek jest potrzebny od razu w szpitalu, czy niekoniecznie?

ja też mam z tt, wcześniej miałam z nuka i też były dobre, z Aventu nie podchodziły. Do szpitala warto zabrać smoczek ale póki maluch nie nauczy się dobrze ssać piersi lepiej poczekać z podawaniem smoczka.

Tiramissu - nie wiadomo czy dziecko smoczek zaakceptuje. Sa takie, które nie chcą i koniec. Ja kupiłam dwa smoczki NUKa. Mam nadzieje, że nie będą potrzebne. Przy Antku miałam Aventa i były OK. Do takiego się przyzwyczaił od początku, więc później nie dało rady zmienić.

Aaaaa... pierwszy smoczek dostałam przy wyjściu ze szpitala. Dostałam wtedy taka paczkę z różnymi ulotkami i prezentami. Był tam wtedy smoczek aventu.

no to u nas ze smoczkami było śmiesznie...nie brałam do szpitala, bo nie chciała uczyć. ale przez to że miał podawany antybiotyk w pompie i się denerwował, położne zaczęły nadziewać na pieluszkę smoczek od tych jednorazowych butelek z mleczkiem, Wiec M dostał bojowe zadanie kupić smoczek. przyniósł 5 smoczki z kilku firm. podawaliśmy po kolei i tylko aventowe chciał ssać resztę wypluwał i sie darł :-)
Pamiętajcie, ze takie maluszki już maja charakterki :-) to nie sa białe nie zapisane karty które bez krytyki przyjmą wszystko co im sie poda ;-)

na szkole rodzenia mówili, właśnie żeby smoczek był jak najszerszy, żeby dziecko mogło je chwytać jak pierś, szeroko (ale chyba aż tak szerokich smoczków nie ma :-D) ja jeszcze nie wiem jakie smoczki kupię, o butelkach myślałam z TT, to i smoczki bym kupiła z tej firmy, ale ostatnio koleżanka zachwalała laktator ręczny z Aventu, to wtedy i butelki i pewnie smoczki bym kupiła z Aventu, póki co jeszcze się nad tym zastanawiam ;-)

reklama
Ale się trafiłam w temat! Od wczoraj studiuję smoczki i butelki.

Jeżeli chodzi o butelki, to chyba się skuszę na Avent Natural, trochę bardziej podobne do TT są niż do klasycznych Avent. Niestety butelki TT nie zmieszczą mi sie do podgrzewacza (mam Aventu właśnie po Tosi).

A co do samych smoczków to słyszałam miliony różnych przeciwstawnych opinii. Raz słyszę, że mają być małe, to się dziecko łatwo odzwyczai później (i to na Tosi sprawdziłam), albo że duże bo do piersi podobne, że symetryczne lepsze, albo że jednak nie, bo te o fizjologicznym kształcie. Zgłupieć idzie:baffled:
Przy Tosi używałam chicco, ale teraz już takich nie produkują, a te co teraz ma chicco absolutnie mi się nie podobają.

Ja ostatecznie muszę jeszcze smoczki pooglądać "na żywo", bo na razie to tylko w necie widziałam, ale albo się skuszę na aventy albo na lovi. Albo kupie po jednym i zobaczę, który kUlce podejdzie !:-D

Do góry