reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Dziewczyny, a ja ODRADZAM krzesełko Corrado Kubuś lux

Zalety:
- bardzo wygodne siedzisko kubełkowe, odchylane do tyłu w 3 poziomach.

Wady:
- szelki: tandetne, cienkie, niezabezpieczone ochraniaczami przy twarzy
- zapięcia plastikowe: twarde i kwadratowe, płaskie, więc nie są zbyt bezpieczne; zapięcie główne ma takie wypusty, w które mała wsadziła palec i nie mogła wyciągnąć :/
- podłokietniki: bardzo nieregularny kształt, mała macha rękami jak opętana i tylko czekam, kiedy będzie płacz, jak się uderzy
- zawias rozkładający ustrojstwo jest niedopracowany - męczę się przy rozkładaniu, a blokowanie pozycji wymaga walenia dłonią w zaciski
- kółka niby są, ale w praktyce nawet zmiana kierunku, nie mówiąc o jeździe, jest wyzwaniem
- stolik dopina się tylko przy maksymalnie pionowej pozycji fotelika.

To prezent, i nawet nie taki znów tani, ale co z tego, skoro... bubel :/

Ostatnia edycja:
reklama
lysa jak dla mne fajna ta 1 i 3 1 fajna,ze karuzelka,lecz moze szybko sie znudzic;/
a 3 fajna bo ma kwadratowa mate,a co za tym idzie troszke wiecej cm do turlania.

A ja chciałabym Wam polecić matę edukacyjną Fisher Price Safari http://www.youkids.pl/muzyczna-mata...t=7726#nclid=26e5118d3a63f7b334d6545930ab6d2c
Jest świetna. Kilka melodyjek, są też odgłosy "przyrody", ciekawe zabawki, które można zmieniać-ja to robię z zabawkami, które już mam np. gdy znudzi się jakaś zawieszam w to miejsce na kółku grzechotkę. Jest piękna, kolorowa, duża.
Bujaczek Bright Starts
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/62/36/19/2162361999
Zawieszki: gryzak, grzechotka i lusterko-biedronka. Nie znudzi się tak szybko jak same pluszaki.
Krzesełko do karmienia Tobi Toy's na kółkach-dobrze się prowadzi, nic się nie blokuje. Są blokady w razie potrzeby ;)Krzesełko można złożyć i zajmuje wtedy mało miejsca. Siedzisko jest regulowane, regulowana jest również wysokość. Posiada oczywiście pasy bezpieczeństwa. Posiada podnóżek. Pod krzesełkiem jest materiałowy koszyk np. na zabawki. Wykonany jest z praktycznego materiału, łatwo się czyści.
Tacka:stabilna, regulowana, wyjmowana, ma wgłębienie na kubek, sztućce i talerzyk, jest podwójna.
Nie mogłam niestety nigdzie znaleźć fotki-być może jak będę mieć czas to wstawię foto swego krzesełka.

Kupinosia, nie miałam okazji testować w aucie, ani nie mam porównania, ale sprawdzałam dzisiaj w domu, w słońcu i dość skutecznie redukują ostre światło. Otwór z przyssawką zabezpieczony jest metalowym kółeczkiem. Wszystko wygląda ok i mam nadzieję, że tak będzie :)

Dziewczyny mialam napiisac opinie o wozku jak juz troszke pojezdzimy... a wiec z czystym sumieniem POLECAM! prowadzi sie naprawde super lekko, jest wygodny dla dzicka i dla matki:)

Wczoraj posadzilam Lenke do krzeselka do karmienia BOBOLINO jak bylysmy w kuchni, bo gotowalam. Lena tak sie cieszyla, ze masakra hahah spodobalo jej sie chyba, ze siedzi na wysokosci.
Krzeselko ma pochylane siedzisko, wiec nie meczy pleckow dziecku; sa kola i moglam z mała po calym mieszkaniu sie przemieszczac.
Takze rowniez polecam, jestem zadowolona.

W sobote pokupilam deserki z bobo fruta (nie wiedzialam, ze z tej firmy sa) i moim zdaniem przebijaja te z hippa, bobovity i napewno gerbera.

jakie polecacie pieluszki do pływania? W sobotę ruszamy z Emilką nad morze i chcę jej kupić pieluszki do wody bo na pewno będzie siedziała w baseniku i wchodziła do wody, a chciałabym, żeby były dobrej jakości.

reklama
ja kupuje od samego poczatku Kamilowi pieluszki na basen z rossmana, małej tez je kupiłam i naprawdę są fajne, a cenowo opłacają się dużo bardziej niz np. haggies.
kosztują chyba 19.90 za 10-12 szt zalezy jaki rozmiarek:)

Do góry