reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Kupiłam na próbę tesco essencials, niby są chłonne ok, żadnego odparzenia nie ma, fajnie elastyczne boki ale mam wrażenie że są jakieś sztywne, w porównaniu z pampersami takie twarde

reklama
Violett ja używam płynów sensitive- albo lenor albo jakiś drugi (zapomnialam nazwy) i nigdy Młodemu nic nie było. Teraz nawet jego ciuchy piorę w normalnym żelu Persil.

Inka ja na samym poczatku kupilam Fabianowi proszek dla dzieci jak sie skonczyl to pralam wlasnie w proszkach sensitive ale tak jak pisalam po tych jego wysypkach stwierdzilam ze moze zmienie mu proszek no i kupilam dzieciowy ale porzebuje plyn bo jednak bez plynu te ubranka nie sa takie miekkie a prasowac nie nawidze i nie bede.

Wiem ze jest płyn do płukania jelp i lovela dla dzieci ale nie wiem jakie są bo ja od początku używam tych sensitive lenor. A pralam w loveli płynie do prania i w połączeniu z płynem lenor do płukania było ok.
Ale skoro Fabian ma takie wrażliwe ciało to już sama nie wiem...

Inka Fabian wysypke ma na buzi i nie wiadomo narazie od czego, iec dopoki nie zrobimy testow wole dmuach na zimne i prac w dzieciowym, ale np pieluszki, reczniki piore w naszym proszku i jest ok wiec sama nie wiem czy jest sens.

Violett ja używałam na początku Loveli do prania i do płukania płynu tej samej firmy i było ok. Ciuszki fajne. Teraz zaś płuczę we wszystkim co popadnie i nie ma u nas problemu ale wybieram płyny raczej delikatne.

ja też używam Lenoru i Kubie nic nie jest, ale UWAGA, po niemieckim proszku Persil i płynie Lenor małego koncertowo wysypało, miał strasznie czerwoną skórę i kaszkę na ciele idealnie w kształcie bodziaka, który był wyprany w niemieckiej chemii, wróciliśmy do naszych polskich i znów jest ok.

reklama
A ja nie używam płynu do płukania, bo tak zalecali i przy tym zostałam. Pracuję niemal wszystko, więc ciuszki są miękkie i miłe. Za to płyn do prania mogę chyba wybrać dowolnie, bo małej nic nie było po Jelpie, Lovelli i jakimś tanim Bill.

Do góry