reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Kuba dostał od dziadków karton Pampers Premium Care, normalnie używamy zielonych Active Baby, bo tańsze. No i jak już mamy te PC, to zakładam mu je na noc, dodam, że są gabarytowo mniejsze od AB, bardziej miękkie i cieńsze, producent zapewnie 12godzinną suchość ;) no to testujemy je nocą i chyba działają, bo odkąd śpi w Premium Care, ani razu się nie przesikał, co w Active Baby się dość często zdarzało.

reklama
Nie wiem jak pieluchy, ale co do chusteczek- to uważam że nie ma lepszych od zielonych pampers. Są mokre, wydajne, super pachną, nie podrażniają. Nawet buzię nimi wycieram po obiadku i rano przy ubieraniu i porannej toalecie. Zawsze kupuję w 6 packu. Raz miałam właśnie te białe Premium Care- ale nie byłam zadowolona. Śmierdzą, moim zdaniem są bardziej szorstkie i jest ich mniej w paczce. Skóry nie podrażniły, ale do zielonych dużo im brakuje.

zgadzam sie, jest juz w ogole uzywamy chusteczek to tylko zielonych, po porodzie mialam biale i Kubinowa pupa sie po nich odparzala, jak ogolnie zrezygnowalismy z chusteczek, pupa cud ;) czasem w plenerze uzywamy wlasnie zielonych.

Ja dostałam 2 kartony tych zielonych chusteczek zanim się Nina urodziła i używamy. Czasami się zdarza, że jak wytrę jej pupę chusteczką Pampers, to muszę wytrzeć jeszcze tetrą, bo taka mokra dupka jest. Ale żadnych odparzeń nie ma nic! W każdym razie Teraz czasami kupuję Dady lawendowe-też dość dobre, nie polecam natomiast Kindi 1 i 2-do dupy! Masakra. Wysychają, ni jak mają się do Pampersa.
No a Pampki wiadomo my używamy jeśli Pampersa to Baby Dry. Dostajemy tego całą masę, a jak sama muszę kupić to Dada i też dobrze.

Kota my pampers premium care uzywalismy przy Marice na poczatku i ja sobie chwalilam. Pozniej przeszlismy na dady bo tansze a dupka ok. teraz przy Marice i Fabianku albo uzywamy dady albo pampers sleep & play bo czasami sa w promocji.
A chusteczki to roznie ale zwykle dady, kiedys kupialm te rosmanowskie rozowe i sa beznadziejne;/ kupilam je w 4 paku i wycieralam nimi meble, niebieskie testowalam u znajomych i sa lepsze niz te rozmowe ale tez takie sobie. Pampersa te biale tez mi nie pasuja.
A i jeszcze kiedys kupilam bambino i takie ujda. Ale jakos najbardziej pasuja mi biedronkowe dady lawendowe.

Ja zostaje przy pieluchach Pampers Sleep & Play, ze wszystkich jakie przetestowałam zdecydowanie najbardziej mi pasują. Chusteczek używam różnych ale najbardziej lubię Cleanic Dzidziuś a najgorsze są huggiesy - sztywne!

U mnie seria sleep&play odpada- Adas uczulony jest na rumianek.
Chusteczki cleanic- też dobre, dostałam od chrzestnego Adasia w prezencie i sa dobre.
Haha, Violet- ja ostatnio od ciotki dostałam te różowe z rossmana i tez były do wycierania mebli laptopa tv i kurzu ogólnie. Te niebieskie nieco lepsze, ale z kupką sobie nie radzą więc używałam ich ja, albo żeby wytrzeć rączki Adasiowi.

reklama
No a u nas pojawił się problem, Młodego odparzyło i ma dziwne bąble na wewnętrznej stronie ud/pachwinie i na mosznie. Nie wiem czy to przez pieluchy-tzn używam 3 rodzajów: pampers zielone, pomarańczowe i dady ale te tylko dlatego ze skusilam się na promocje i mi już to bokiem wyszło :-( a pomarańczowe dostaliśmy kiedyś i chciałam je zużyć.
Dzis cały dzien używam tylko zielonych i zobaczymy czy skóra się poprawi czy nie.

Do góry