reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

My używamy dady i pampersy zielone. Jeszcze mieliśmy raz pieluchy z lidla. Mikołaj toleruje póki co wszystkie. Wiadomo, że pampersy są najlepsze, ale ja bardzo chwalę sobie dadę-cena dla mnie super i chlonność też ok.

reklama
Inka zrob krochmal i potem rozciencz go w wodzie i przemywaj pupcie i moszne tym, a pozniej wycieraj do sucha i zasypuj maka ziemniaczana:) To u nas najlepszy sposob na pozbycie sie odparzenia.

Ja chusteczek używam do wytarcia buzi np po obiadku, do pupy kupuję te duze platki kosmetyczne i namaczam je przegotowaną wodą i tak wycieram Alanka. Natomiast z lenistwa chusteczek uzywa moj M, dlatego zawsze mamy w domu. Najlepsze wg mnie są bambino, są miekkie, dobrze nawilzone i ladnie pachną. I Pampers zielone tez sa ok. Ostatnio bylam w lidlu i kupilam jedną paczkę sofino czy tak jakos sie nazywaly i porazka totalna... Tez wycieram nimi monitor, lawe... :D A tymi bambino jeszcze zmywam sobie makijaż ;-)

U nas od samego początku królują chusteczki Huggies Pure i takie zielone. Są często w promocji, ale ogólnie jak dla mnie super wilgotne i nigdy nie uczuliły :)

Pampersy - tylko pampers active baby, niestety inne uczulają i odparzają Kalinkę, wypróbowałyśmy dady, sleep&play i rossmanowskie.

U nas chusteczki Pampers zielone albo pomarańczowe a w PL jak byłam używałam jeszcze Wickies czy jakoś tak z Kauflandu :-)

Co do pieluch to wypróbowaliśmy Hugis i lidlowe Tojours i uznaję za porażkę bo przeciekają dlatego lidlowe używam po domu nieraz bo mam troszkę ich teraz używamy Pampers Activ Fit albo Activ Baby i jestem zadowolona.

reklama
Inka u mnie w rossmanie te skarpeteczki zawsze lza w dziale z takimi duperelami typu butelki, smoczki, jakies zabawki, gryzaaki, szczoteczki... ale dopatrzylam ze te z rosmana maja tylko antyposlizgi na stopce od dolu.

Do góry