reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecam/odradzam

My przed założeniem nowej pieluszki smarujemy pupę kremem ochronnym Penaten i nie mieliśmy odparzenia ani razu - a nie powiem bym tak często Pampersy zmieniała. Od czasu do czasu - jak kupka jest mocno wyciskana i wokół odbytu lekko się skóra zaczerwienia to smaruję bardzo delikatnie cieńką warstewką kremu Penaten na odparzenie - ale to tak na wszelki wypadek.

reklama
dziewczyny jakich używacie kremów na odparzenia?
Maja ma czerwoną pupę, ostatni raz miała chyba 4ms temu:szok: . U nas najlepiej chyba działa puder. Sudocrem za bardzo jej wysusza, po bepanthenie niewidzę różnicy. Kiedyś kupiłam specjalną maść robioną w aptece - no i to było super!:tak:
Nam pediatra polecila TORMENTIOL I JEST SUPER wystarczy jeden raz i juz nic nie ma.. dla nas najlepszy, sudicrem i bepanthen nie sprawdziły się

Filip odparzoną pupcie miał tylko raz i to tylko dlatego, że przez moją nieuwagę poleżał trochę z kupką. Pomógł Sudocrem, na drugi dzień nie było już śladu czerwonej pupinki. Do codziennej pielęgnacji tzn. po kupce używam Bephanten-u i u nas się sprawdza spróbowałam też Alantan-u plus bo ma taki sam skład i jest tańszy, działa tak samo ale ja go nie polubiłam bo jak dla mnie jest za rzadki.

A ja wczoraj kupilam Oliwce krem BAMBI taki w bialym pudelku z zolta nakretka i namalowana kaczuszka na wierzchu. Kosztowal tylko 5,99 w REALu a przepieknie pachnie. Ja polubilam go od razu :-) Mowie-polecam goraco.

Ja na początku stosowałam sudocrem bo próbkę dostałam na szkole rodzenia i później w szpitalu ale się nie sprawdził. Później kupiłam krem do pupy Bubchena i jest suuuper!!! Z tej firmy używam też płyn do mycia ciała i jest rewelacyjny. Mydło strasznie wysuszało. A do tego ślicznie pachnie i starcza na ok. 4 miesiące przy codziennym stosowaniu.

Mammamisia to ile tam jest ml, że starcza Ci na 4 mies.:szok: , no i ile kosztuje????

Ja polecam na bardzo suchą skórę (moja miała bardzo suche policzki i takie suche miejsca na nóżkach) krem Balneum baby-jest rewelacyjny:szok: :tak: :-) :cool2: , na trzeci dzień po pokremowaniu policzki małej są gładziutkie:tak: (a miała naprawdę szorstka skórę)

reklama
A ja polecam wozki - spacerowki. :-D W marcu zaopatrzylysmy sie z Zuzia w marcu w Deltim Frog - czarno bordowy kolor. :-D Kolka obrotowe,pakowna torba,skladany w parasolke,zwinny wozek,leciutki (Zuzia jest chyba od niego ciezsza :-p). Wiec wszelkim wielofunkcyjnym wozkom mowimy stanowcze NIE! :-D ;-)

Do góry