reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

My przed założeniem nowej pieluszki smarujemy pupę kremem ochronnym Penaten i nie mieliśmy odparzenia ani razu - a nie powiem bym tak często Pampersy zmieniała. Od czasu do czasu - jak kupka jest mocno wyciskana i wokół odbytu lekko się skóra zaczerwienia to smaruję bardzo delikatnie cieńką warstewką kremu Penaten na odparzenie - ale to tak na wszelki wypadek.

reklama
dziewczyny jakich używacie kremów na odparzenia?
Maja ma czerwoną pupę, ostatni raz miała chyba 4ms temu:szok: . U nas najlepiej chyba działa puder. Sudocrem za bardzo jej wysusza, po bepanthenie niewidzę różnicy. Kiedyś kupiłam specjalną maść robioną w aptece - no i to było super!:tak:
Nam pediatra polecila TORMENTIOL I JEST SUPER wystarczy jeden raz i juz nic nie ma.. dla nas najlepszy, sudicrem i bepanthen nie sprawdziły się

Filip odparzoną pupcie miał tylko raz i to tylko dlatego, że przez moją nieuwagę poleżał trochę z kupką. Pomógł Sudocrem, na drugi dzień nie było już śladu czerwonej pupinki. Do codziennej pielęgnacji tzn. po kupce używam Bephanten-u i u nas się sprawdza spróbowałam też Alantan-u plus bo ma taki sam skład i jest tańszy, działa tak samo ale ja go nie polubiłam bo jak dla mnie jest za rzadki.

A ja wczoraj kupilam Oliwce krem BAMBI taki w bialym pudelku z zolta nakretka i namalowana kaczuszka na wierzchu. Kosztowal tylko 5,99 w REALu a przepieknie pachnie. Ja polubilam go od razu :-) Mowie-polecam goraco.

Ja na początku stosowałam sudocrem bo próbkę dostałam na szkole rodzenia i później w szpitalu ale się nie sprawdził. Później kupiłam krem do pupy Bubchena i jest suuuper!!! Z tej firmy używam też płyn do mycia ciała i jest rewelacyjny. Mydło strasznie wysuszało. A do tego ślicznie pachnie i starcza na ok. 4 miesiące przy codziennym stosowaniu.

Mammamisia to ile tam jest ml, że starcza Ci na 4 mies.:szok: , no i ile kosztuje????

Ja polecam na bardzo suchą skórę (moja miała bardzo suche policzki i takie suche miejsca na nóżkach) krem Balneum baby-jest rewelacyjny:szok: :tak: :-) :cool2: , na trzeci dzień po pokremowaniu policzki małej są gładziutkie:tak: (a miała naprawdę szorstka skórę)

reklama
A ja polecam wozki - spacerowki. :-D W marcu zaopatrzylysmy sie z Zuzia w marcu w Deltim Frog - czarno bordowy kolor. :-D Kolka obrotowe,pakowna torba,skladany w parasolke,zwinny wozek,leciutki (Zuzia jest chyba od niego ciezsza :-p). Wiec wszelkim wielofunkcyjnym wozkom mowimy stanowcze NIE! :-D ;-)

Do góry