reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecam/odradzam

innych dolegliwosci nie miala...skaza byla w naszym przypadku na calym cialku...takie czerwone, szorstkie plamki ktore pozniej zlewały sie w wieksze i po kapieli byly jeszcze bardziej czerwone...po zmianie mleka i uzywaniu masci na recepte przeszlo...

reklama
U Patrycji wyglądało to podobnie,stymże było tylko na prawym policzku.Teraz po odstawieniu Nivae ma tylko szorstkie.

dziewczyny jakich używacie kremów na odparzenia?
Maja ma czerwoną pupę, ostatni raz miała chyba 4ms temu:szok: . U nas najlepiej chyba działa puder. Sudocrem za bardzo jej wysusza, po bepanthenie niewidzę różnicy. Kiedyś kupiłam specjalną maść robioną w aptece - no i to było super!:tak:

mozesz uzyc troche tormentiolu badz linomagu (ten zielony jest na odparzenia a czerwony profilaktycznie). Duzo tez daje wietrzenie pupki... Ja mam tez w zanadrzu masc robiona w aptece (masc borowa)...na szczescie u nas bardzo jest rzadko jakies odparzenie. Na codzien stosujemy tylko obowiazkowe wietrzenie a z masci nic, bo poprostu nie potrzeba.

My od początku stosujemy Sudocrem, Ala nigdy nawet zaczerwienionej dupki nie miała, a smaruję jej tyłek Sudocremem tylko na noc i rano, a czasami tylko na noc, jak mi się rano zapomni:-p

NOCKA ja zielony linomag stosuję codziennie jako podstawowy kosmetyk w pielęgnacji dupki i odpażenia nam się zdażają baaardzo rzadko - np. jak się prześpi w kupce, no a wtedy to tak jak pisałam alantan :laugh2:

ja mam w domu bepanten,sudocren,krem na odparzenia nivea,ale od początku stosuję bepanten i to tylko wtedy jak zauważę czerwoną pupcię (co zdarza się niezwykle rzadko),przed założeniem nowej pieluszki wietrze Małemu pupcię jakieś 10 minut i to tyle.A zlinomagu używałam oliwki jak się Przemcio urodził.

My uzywamy krem na odparzenia NIVEA i czasami Sudocrem. Ale u nas problem z odparzona pupka powraca dosc czesto bo Oliwka ma bardzo delikatna skore, a jak ma mokro to nie placze, i to juz od samego poczatku wiec sprawdzam JEj co pol godiznki-godzinke. W ciagu dnia mi sie nie odparza, tylko po nocy ma czesto zaczerieniona pupke, zwlaszcza ostatnio bo od jakiegos czasu zaczela robic kupke przez sen no i sie nie obudzi wiec nie wiem ze cos tam ma a potem jest auć!:wściekła/y:

reklama
dzięki ciotki za odp.! kupiłam maść Alantan Plus niedrogi ok.8zł. Zobaczymy jutro, ale teraz okropnie to wygląda:sick:, jeszcze sadzi małe kupki to co chwilę latałam z nią pod kran. Niewiem jak to jest, przez cały czas jest gładziutka pupa, ale jak się już odparzy to z dnia na dzień i to na prawde mocno:-(.

Do góry