innych dolegliwosci nie miala...skaza byla w naszym przypadku na calym cialku...takie czerwone, szorstkie plamki ktore pozniej zlewały sie w wieksze i po kapieli byly jeszcze bardziej czerwone...po zmianie mleka i uzywaniu masci na recepte przeszlo...
reklama
dzikidzik
mamula MAJULI
dziewczyny jakich używacie kremów na odparzenia?
Maja ma czerwoną pupę, ostatni raz miała chyba 4ms temu . U nas najlepiej chyba działa puder. Sudocrem za bardzo jej wysusza, po bepanthenie niewidzę różnicy. Kiedyś kupiłam specjalną maść robioną w aptece - no i to było super!
Maja ma czerwoną pupę, ostatni raz miała chyba 4ms temu . U nas najlepiej chyba działa puder. Sudocrem za bardzo jej wysusza, po bepanthenie niewidzę różnicy. Kiedyś kupiłam specjalną maść robioną w aptece - no i to było super!
mozesz uzyc troche tormentiolu badz linomagu (ten zielony jest na odparzenia a czerwony profilaktycznie). Duzo tez daje wietrzenie pupki... Ja mam tez w zanadrzu masc robiona w aptece (masc borowa)...na szczescie u nas bardzo jest rzadko jakies odparzenie. Na codzien stosujemy tylko obowiazkowe wietrzenie a z masci nic, bo poprostu nie potrzeba.
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
ja mam w domu bepanten,sudocren,krem na odparzenia nivea,ale od początku stosuję bepanten i to tylko wtedy jak zauważę czerwoną pupcię (co zdarza się niezwykle rzadko),przed założeniem nowej pieluszki wietrze Małemu pupcię jakieś 10 minut i to tyle.A zlinomagu używałam oliwki jak się Przemcio urodził.
My uzywamy krem na odparzenia NIVEA i czasami Sudocrem. Ale u nas problem z odparzona pupka powraca dosc czesto bo Oliwka ma bardzo delikatna skore, a jak ma mokro to nie placze, i to juz od samego poczatku wiec sprawdzam JEj co pol godiznki-godzinke. W ciagu dnia mi sie nie odparza, tylko po nocy ma czesto zaczerieniona pupke, zwlaszcza ostatnio bo od jakiegos czasu zaczela robic kupke przez sen no i sie nie obudzi wiec nie wiem ze cos tam ma a potem jest auć!
reklama
dzikidzik
mamula MAJULI
dzięki ciotki za odp.! kupiłam maść Alantan Plus niedrogi ok.8zł. Zobaczymy jutro, ale teraz okropnie to wygląda:sick:, jeszcze sadzi małe kupki to co chwilę latałam z nią pod kran. Niewiem jak to jest, przez cały czas jest gładziutka pupa, ale jak się już odparzy to z dnia na dzień i to na prawde mocno:-(.
Podziel się: