reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecam/odradzam

Ostatnio zauważyłam że Pati ma uczulenie na szampon i płyn do kąpieli Nivea.Uczulenie miała na policzku od dłuższego czasu i dopiero niedawno zauważyłam że po kąpieli nasila się,a jak nie jest kąpana trzy dni to prawie znika.
Polecam bardzo Clorane BeBe taki żel do kąpieli dla niemowląt i dla dzieci, jest bardzo delikatny, mój maluszek miał problemy skórne,a po tym wszystko ustało. Żelem tym można myć główkę i całe ciałko. Pięknie pachnie i ładnie się pieni, nie drazni oczu. Kupić go można tylko w aptece. Koszt to około 20 zł, ale jest wydajny.Swego czasu znalazłam bardzo pochlebne opinie na jego temat w internecie i od tamtego czasu go stosujemy.

reklama
Mijuś ja CI niestety nie pomoge bo my uzywamy wlasnie kosmetykow firmy NIVEA do kapieli i Oliwii nic nie ma po nich. Mam nadzieje ze uda Ci sie kupic kosmetyki dobre dla Patrycji i ze MAlenka nie bedzie sie meczyla z zadna paskudna wysypka :no:

Ostatnio zauważyłam że Pati ma uczulenie na szampon i płyn do kąpieli Nivea.Uczulenie miała na policzku od dłuższego czasu i dopiero niedawno zauważyłam że po kąpieli nasila się,a jak nie jest kąpana trzy dni to prawie znika.

to wyglada na skaze bialkowa...u nas bylo dokladnie to samo...lekarka potwierdzila nasze obawy i zalecila zeby uzywac plynu do kapieli Oilatum, oraz oczywiscie zmiane mleka...pomoglo...od zawsze uzywalysmy oilatum w kostce i jest super a w polaczeniu z plynem jest jeszcze lepiej...
no i oprocz tego dostalysmy od lekarki 3 masci na taka wysypke...

Marcel też jest kąpany w płynie Oilatum jest bardzo dobry, mamy również zapisaną przez lekarza maść taką po kąpieli na całe ciałko jest bezwonna i bardzoooo fajnie natłuszcza skórę. Tylko kurde nie wiem jak się nazywa:-:)-:)-:)-(wcześniej był kąpany w Balneum Herbal (czy jakoś tak) i też było ok

Oilatum to dla mnie za drogi interes, ja kąpię małą w płynie z Nivei, albo w płynie natłuszczającym z Ziajki, który działa tak samo jak Oilatum, a jest duuuuużo tańszy.:tak:

Dziewczynki bardzo dziękujemy za rady.:tak::tak:Nocka skaza białkowa to napewno nie jest.Mleko używamy od 2 tyg i nic jej nie było. dopiero po 2 miesiącach mniejwięcej.Od ostatniej kąpieli w Nivea mineło 6 dni,w następnej umyłam ją mydełkiem bambino a szampon Heden Szouders(niejestem pewna jak się pisze) i nic jej nie jest.Szampon jest delikatny ,dobry na ciemieniuchę.Polecam.

teraz jestesmy na bebilon pepti II...i jest jak reka odjal...fakt ze blisko 3 tyg po przejsciu na to mleko byla jeszcze wysypka ale z kazdym dniem bylo jej mniej...

reklama
Do góry