reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

reklama
A my wlewamy czasami do kąpieli płyn Nivea (z niego robimy piankę i nie spłukujemy jej, jak zostaje na ciałku), myjemy sie mydełkami dziecięcymi (pomimo płynu), główke szamponem, a po kąpieli sie oliwkujemy.
A co z buzią:confused: - dalej przemywacie tylko wodą, bo ja przemywam Kindze buzię wodą z kapieli na początku, więc czasem ona jest płynem do kapieli

A my wlewamy czasami do kąpieli płyn Nivea (z niego robimy piankę i nie spłukujemy jej, jak zostaje na ciałku), myjemy sie mydełkami dziecięcymi (pomimo płynu), główke szamponem, a po kąpieli sie oliwkujemy.
A co z buzią:confused: - dalej przemywacie tylko wodą, bo ja przemywam Kindze buzię wodą z kapieli na początku, więc czasem ona jest płynem do kapieli

u nas leci tylko plyn Nivea i wszystko nim myjemy;-) a oliwkowac przestalam juz po skonczeniu przez mala 3 miesiaca, pigula powiedziala,ze jak nie ma skuchej skory to nie oliwkowac, bo skora nie nauczy sie sama natluszczac:tak:

ja nigdy nie oliwkowałam, bo pediatra powiedziała, że oliwka zatyka pory i mogą z tego wyniknąć problemy ze skórą w przyszłości. swego czasu smarowałam Piotrusia kremem Oilatum - wtedy kiedy miał strasznie suchą skórę z powodu wysypki alergicznej. od kilku miesięcy kąpię go tylko w olejkach z ciekłą parafiną (najpierw Oilatum, ale za drogie było i przerzuciłam się na fantastyczny Linomag) i widzę, że ma ładnie natłuszczoną skórę. kremu używam tylko do buźki - Oilatum soft

ja nigdy nie oliwkowałam, bo pediatra powiedziała, że oliwka zatyka pory i mogą z tego wyniknąć problemy ze skórą w przyszłości. swego czasu smarowałam Piotrusia kremem Oilatum - wtedy kiedy miał strasznie suchą skórę z powodu wysypki alergicznej. od kilku miesięcy kąpię go tylko w olejkach z ciekłą parafiną (najpierw Oilatum, ale za drogie było i przerzuciłam się na fantastyczny Linomag) i widzę, że ma ładnie natłuszczoną skórę. kremu używam tylko do buźki - Oilatum soft
ja tez kąpie w linomagu. rewelacja prawda!!!!!!!? i ta samą wodą myje buzie.

ja tez kąpie w linomagu. rewelacja prawda!!!!!!!?

prawda :-) dla chcących poczytać o tym "cudzie" http://www.linomag.pl/produkty/03_olejek.htm
a tak wygląda
03_olejek.jpg

reklama
co do kompciania to uzywalismy Ojlatum ..tu tego niestey nie ma wiec eraz jedziemy na plynie co sie zowie A-DERMA AVOINE REHALBA
nie wiem czy jest w PL w aptekach ale ja o goraco polecam ...mysjemy te nim buzie ...cialka nie smarujemy a do buzi to uzywamy Klorane , ale ostatnio peditra polecial nam AVENE PEDIATRIL rewelacja ...nie tlusty , bezzapahu i mala ma po nim zdrowa skorke

Do góry