reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

A my wszytsko zalatwiamy kremem Bambino. Piotrusiowi porobily sie suche placuszki na raczkach i nozkach. Smarowalismy go roznymi wynalazkami, ale dopiero po Bambino widac poprawe.

reklama
ja do ciałka używam kremu nawilżającego johnsona soothing naturals- wg mnie jest naprawdę świetny...
do twarzy standardowo bambino

U nas balneum sie nie sprawdza - mam kremik do twarzy, bo malej sie skora wysuszyla i niestety nie dziala w ogole...

Zwykle Balneum tez sie u nas nie sprawdzilo. Dopiero jak kupilam z tej nowe serii Intensiv (do ciala, nie do twarzy) to sie sprawdzilo w 100%, bo normalne Balneum ma konsystencje taka gesta, ale duzo wody zawiera, a to Intensiv jest jak oliwka w formie balsamu - ma bardziej tlusta konsystencje.

u nas kroluje bambino do wszystkiego. twarzy,pupy,ciala. generalnie skory na ciele nie smaruje niczym. kapie ewke w oliwce do kpieli linomag )polecam goraco)z paroma kroplami oliwki bambino.potem smaruje zmiany jak sa mascia robiona ale tylko miejscowo a pupe bambino i juz.na dwor buzke tez smaruje bambino.

bambino rulezz:-D
a do dupki sudocrem, całego ciała po kąpieli nie smarujemy, Alka nie ma suchej skóry;-)

ja cały czas kąpię młodego w olejku z ciekłą parafiną firmy Linomag - rewelacja - Piotruś ma bardzo ładnie nawilżoną po nim skórę

a propos - stosujecie jakieś mydełko do mycia ciałka?

Jak Piotrus byl malenki, to kapalismy go mydelkem Bambino, a pozniej smarowalismy oliwka tej samej firmy (takich kosmetykow uzywli w szpitalu i wiedzielismy, ze Piotrus je toleruje). Od 3 miesiecy kapiemy go w plynie do kapieli z oliwka (Bella baby delfi), ale nie robimy piany, tylko uzywamy jak mydla. Pozniej juz niczym nie smarujemy. Chyba, ze gdzies zrobi sie suchy placuszek, to kremem Bambino.

ja cały czas kąpię młodego w olejku z ciekłą parafiną firmy Linomag - rewelacja - Piotruś ma bardzo ładnie nawilżoną po nim skórę

a propos - stosujecie jakieś mydełko do mycia ciałka?

A uzywalam do mycia mydelka Bambino, ale na czas gojenia sie odparzen na dupce odstawilam i kapie mala w samej wodzie.

reklama
Do góry