reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

chusteczek huggies jeszcze nie miałam, ale jak to czytam to też ich nie kupię, kiedyś dostałam paczkę chusteczek pampers, ale trzeba było je wykręcać przed użyciem, najlepsze dla mnie to nivea i dzidziuś, Leyna a ta maść to chyba bez recepty, jak nie zawiera antybiotyku??
wracając do pampersów, jak mówicie ulepszanych, ja juz długo używam tych zielonych w środku na zmianę z białymi (zależy jakie kupię), nie zauważyłam nic dziwnego hmmm

reklama
Bedyta ta maść jest bez recepty. ja płaciłam ok. 14 zł. Oilatum jest droższe i nam niestety nie pomagało :-(

Renee
zgadzam się, że Avent jest dobry. tylko dlaczego nie produkuje lateksowych smoczków? mam 2 butelki Aventu, których nie używam, bo Piotruś nie toleruje silikonowych smoczków. wyrzucony pieniądz :-(

dzięki Leyna a właśnie mi się oilatum do buźki kończy;-)
a nie próbowałaś dopasować jakiegoś smoczka do aventu?

bedyta Diprobase można też kupić w kremie. krem jest łagodniejszy od maści, ale ma też więcej składników.

próbowałam różnych smoczków Aventu. problem w tym, że wszystkie są z silikonu a Piotruś toleruje tylko lateks.
żeby nie było - silikonu z innej firmy też nie chce brać do buzi.

a smoczki z tzw. baloników canpolu nie pasują do aventu?? szkoda żeby Ci butelki leżały, one są superowe, nie zachodzą jak inne butelki i są bardzo wytrzymałe

No ja od razu małej wszystko silikonowe kupiłam, lateks jest dla mnie taki.......bleee:baffled: , no i nie widać na smoczkach zużycia bo to wszystko takie brązowe:-p :-)

a smoczki z tzw. baloników canpolu nie pasują do aventu?? szkoda żeby Ci butelki leżały, one są superowe, nie zachodzą jak inne butelki i są bardzo wytrzymałe

mam zwykłe butelki Canpolu i smoczki od nich nie pasują do Aventu. Nie pasują też smoczki Nuby. zazwyczaj bywa tak, że smoczki jednego producenta nie pasują do innych.

Renee
ja wymieniam smoczki co 3, max 4 tygodnie
nie mam wyjścia, bo Piotruś naprawdę nie chce ssać tych silikonowych - kilka dni temu Sz przeprowadził próbę powrotu do Aventu i skończyło się na tym, że Piotruś w ogóle odmówił spożycia mleka z butli, skoro próbowaliśmy go zrobić w konia.

polecam tabletki H-pantoten, zjadłam jedno duże opakowanie, po 2 dziennie, czyli profilaktycznie i przestały mi wypadać tak strasznie włosiska a pazury przestały się rozdwajać, nawet mogę sobie pomalować;-)

O! Super! A te tabletki mozna, jak sie karmi? Z paznokciami nie mam problemow, ale wlosom przydaloby sie wzmocnienie. :tak:

Zdecydowanie odradzam niebieskie chusteczki Bobini. Maja takie fajne zamkniecie i nie wysychaja, ale obrzydliwie smierdza. Pamietam, ze juz sie kiedys na nie nacielam, ale P. nie pamietal i kupil ostatnio dwie paczki... :baffled:

reklama
no niestety nic nie piszą, ale w składzie jest skrzyp wiec ja czekałam aż skończę karmić Alkę:tak:

Do góry