reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam - Odradzam

Ja polecam chusteczki wyprodukowane dla Tesco GAGA FRESH fioletowe,nie za suche nie za mokre i kosztują niewiele bo 4 zł bez grosza :)
A biedronkowe fakt za mokre do pupci maluszka :)

reklama
Polecam proszek Lovella zwłaszcza do białego- po upraniu ubrania są białe -nie szarzeją, nie mają przytłaczającego zapachu ( co akurat sobie cenię). Odradzam proszek Dzidziuś- ubrania po wyjęciu z pralki wydawały się nie uprane.

Ostatnia edycja:
Polecam elektroniczne nianie - nawet te najtańsze. Nie chciałam czegoś takiego kupować, bo mamy niewielkie mieszkanie - 50 metrów, dwa pokoje, ale dostaliśmy nianię od rodziców. I okazało się, że to super pomysł - mogę pracować w drugim pokoju, kiedy Pucek śpi, nie muszę się martwić, że hałasuję. U moich rodziców odbiornik łapał szumy z sieci, ale wystarczyło przejść na baterię i już było ok. U nas w bloku nie szumi - włącza się tylko, kiedy Pucek zaczyna się ruszać.
Dzięki temu nie musimy czekać aż Franek zacznie przesypiać całe noce i już teraz przenosimy go do drugiego pokoju - w nocy budzi się raz, a mając odbiornik przy łóżku na pewno to usłyszymy, zanim jeszcze rozedrze się tak, że i u sąsiadów będzie go słychać :)

Ja wole babydream pieluchy... Dla nas Dada za sztywne są. Ale chusteczki super.

A dla mnie Babydream są za sztywne i denerwuje mnie ta siatka w środku. W dalszym ciągu uwielbiam Wickies z Kauflanda. Pielucha wytrzymuje całą noc, a pupcia sucha, chociaż pampers waży ze 3 kilo :-)

A jeśli chodzi o pranie, to tylko pierwsze ciuszki miałam wyprane w Dzidziusiu. Pranie po szpitalu już odbyło się w Bonuxie i nic się nie dzieje...

ja kupiłam pieluchy babydream z Rossmanna i klapa - te paseczki z przylepcami w ogóle się nie rozciągają, są zupełnie sztywne:no:
Kupuję Dada w Biedronce - jest regulacja pasków:tak:

reklama
Mi z pampersów pasują sleep&play

Wnioskuje o nagrode Nobla dla wynalazcy leżaczka-bujaczka:-) Byłam sceptycznie nastawiona, a teraz nie wyobrażam sobie bez niego życia

Do góry