reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam-Odradzam

o, widzę, że wspomniana przeze mnie w okolicach świąt grudniowych żyrafka Sophie jednak jest znana i polecana? strasznie mnie ciekawi na czym polega "geniusz" tej zabawki;

edit.
Ja polecam

Kabel Firma Brak - koszt 1£ :-)

Myjka- koniecznie rozowa- koszt 1£ za 2 sztuki:-)

Zabranie grozi WRZASKIEM:szok::szok::szok:
ale się uśmiałam:)

u nas obecnie sprawdza się najlepiej to, co sama mam w rękach, więc muszę uważać, co przy małej biorę;) ostatnio hitem było kolorowe pudełko rossmana po patyczkach do uszu - aż kwiczała do niego:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja polecam matę edukacyjną Tiny Love. Mania ją uwielbia!
TL_mata_malpia_wyspa_1.jpg

karuzelę z Fisher Price'a, przy której zawsze zasypa,bo ma super melodie
e2b1bfb2722fddd8d5aec4ca40857024.jpg

No i tą zabawkę, potocznie zwaną "dziubą". Też z Fishera - zebra:) Gra fajnie i zawsze Miśke z opresji płaczu ratuje:)
fisher-price-grajaca-zebra-h9458.173981.2.jpg

mamy tą zebrę Fishera, ale u nas się nie sprawdza - tzn. owszem, mała zawiesi na niej oko i pobawi się chwile tym czerwonym uchwytem, ale szybko jej się nudzi; jest ciężka, trudno nią manewrować rączką, a mnie wkurza, że się ta melodyjka włącza przy najdelikatniejszym dotyku;

mamy tą zebrę Fishera, ale u nas się nie sprawdza - tzn. owszem, mała zawiesi na niej oko i pobawi się chwile tym czerwonym uchwytem, ale szybko jej się nudzi; jest ciężka, trudno nią manewrować rączką, a mnie wkurza, że się ta melodyjka włącza przy najdelikatniejszym dotyku;
Ręka i noga się pod tym podpisuję - z akcentem na wkurzenie mnie - bo tej melodyjki nie da rady wyłączyć:no:

No z tym krabeb to racja - u nas była nawet taka śmieszna/dwuznaczna sytuacja : pytam M co robi Antek?
A M: Wali kraba i szczęśliwy :laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2:
Buhaha... az monitor oplulam:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

Neverend mam ta sama karuzele! Tez jestem z niej bardzo zadowolona! Do dzis jest nia zaiteresowany i mu sie nie nudzi.

Ostatnia edycja:
Ja polecam karuzelę Rainforest Fisher Price. U nas roboczo nazywana 'Małpami'. Rewelacja. I chyba jedna z niewielu, gdzie dziecko widzi całe zwierzaki a nie tylko ich 'podwozia'. Melodyjki nie są męczące, oczywiście ulubioną są dźwięki lasu.Uśpią nawet tatę;)

Ponadto polecam tez Kubusia śpiewającego piosenki. Fantastycznie fałszuje, macha paszczą jak śpiewa. Moje dziecko go uwielbia, choć jest to zabawka przeznaczona dla nieco starszych dzieci.
http://merlin.pl/Kubus-Puchatek-zabawka-interaktywna_IMC-Toys/browse/product/206,543564.html

Ostatnia edycja:
Widze ze juz kurz opadl na tym watku wiec sie tez wypowiem na temat zabawek.

Mju rozbawilas mnie bardzo hiehieheih

Kubus puchatek ktorego pokazala niamh jest swietny:tak: Mialam maly problem z nim bo sie zepsul i musialam oddac do reklamacji do sklepu ale to byla ostatnia sztuka z tesco taka wymacana juz wiec pewnie cos z nim od poczatku bylo nie tak bo szybko padl. Pare dni temu przelali mi spowrotem pieniadze za niego i zamierzam kupic nowego bo na prawde rewelacja. Nel byla zaczarowana jak spiewal albo opowiadal bajki:tak:

Jesli chodzi o mate to mamy taka Mata TROPIKALNA WYSPA Tiny Love GRATISY KURIER 24h (913250020) - Aukcje internetowe Allegro i jestem z niej bardzo zadowolona. Mala spedza na niej wiekszosc dnia i jest ciagle czyms zainteresowana. Co prawda zepsulo nam sie grajace lusterko ale nic poza tym. Piore mate w pralce:tak:

a* SKOCZEK TINY LOVE # do nauki raczkowania (919797605) - Aukcje internetowe Allegro - kaszana totalna. W ogole nie skacze a poza tym jak mala sie ta kulka uderzyla to okropnie mi sie rozplakala, wiec sama siebie lekko uderzylam i zrozumialam skad ten placz, zabawka zostala skonfiskowana.

a* WESOŁE KÓŁECZKO# TINY LOVE#grzechotka gryzak (918318003) - Aukcje internetowe Allegro - bardzo fajna grzechotka, Nelunia potrafi sie nia dlugo bawic z zainteresowaniem.

a* MAGICZNA KULA # TINY LOVE# INTERAKTYWNA 3m+ (920422889) - Aukcje internetowe Allegro - na poczatku mialam obawy ze mala bedzie sobie przytrzaskiwala paluszki machajac nia ale nie. Lubi ta zabawke i z zainteresowaniem przeklada elementy tej kuli z jednej strony na druga.

Karuzele mamy ta sama co Neverend i tez polecam. Melodie sa bardzo mile dla ucha i projektor robi swoje, obserwuje swiatelka uwaznie.

Ostatnio najwiekszym hitem jest BRIGHT STARTS GRZECHOTKA ŚWIETLIK (899552246) - Aukcje internetowe Allegro. Mala piszczy z radosci jak slyszy dzwieki wydawane przez tego motylka czy co to :)

Widze ze juz kurz opadl na tym watku wiec sie tez wypowiem na temat zabawek.

Mju rozbawilas mnie bardzo hiehieheih

Kubus puchatek ktorego pokazala niamh jest swietny:tak: Mialam maly problem z nim bo sie zepsul i musialam oddac do reklamacji do sklepu ale to byla ostatnia sztuka z tesco taka wymacana juz wiec pewnie cos z nim od poczatku bylo nie tak bo szybko padl. Pare dni temu przelali mi spowrotem pieniadze za niego i zamierzam kupic nowego bo na prawde rewelacja. Nel byla zaczarowana jak spiewal albo opowiadal bajki:tak:

Jesli chodzi o mate to mamy taka Mata TROPIKALNA WYSPA Tiny Love GRATISY KURIER 24h (913250020) - Aukcje internetowe Allegro i jestem z niej bardzo zadowolona. Mala spedza na niej wiekszosc dnia i jest ciagle czyms zainteresowana. Co prawda zepsulo nam sie grajace lusterko ale nic poza tym. Piore mate w pralce:tak:

a* SKOCZEK TINY LOVE # do nauki raczkowania (919797605) - Aukcje internetowe Allegro - kaszana totalna. W ogole nie skacze a poza tym jak mala sie ta kulka uderzyla to okropnie mi sie rozplakala, wiec sama siebie lekko uderzylam i zrozumialam skad ten placz, zabawka zostala skonfiskowana.

a* WESOŁE KÓŁECZKO# TINY LOVE#grzechotka gryzak (918318003) - Aukcje internetowe Allegro - bardzo fajna grzechotka, Nelunia potrafi sie nia dlugo bawic z zainteresowaniem.

a* MAGICZNA KULA # TINY LOVE# INTERAKTYWNA 3m+ (920422889) - Aukcje internetowe Allegro - na poczatku mialam obawy ze mala bedzie sobie przytrzaskiwala paluszki machajac nia ale nie. Lubi ta zabawke i z zainteresowaniem przeklada elementy tej kuli z jednej strony na druga.

Karuzele mamy ta sama co Neverend i tez polecam. Melodie sa bardzo mile dla ucha i projektor robi swoje, obserwuje swiatelka uwaznie.

Ostatnio najwiekszym hitem jest BRIGHT STARTS GRZECHOTKA ŚWIETLIK (899552246) - Aukcje internetowe Allegro. Mala piszczy z radosci jak slyszy dzwieki wydawane przez tego motylka czy co to :)

Świetlika dostała mała od znajomych jak przyszli ja obejrzeć i namietnie obgryza jemu czólki i go lubi więc polecam .Tylko chyba na opakowaniu naszym pisałao ,że baterie sie nie wymieniają ale musze to sprawdzić .
A kule zamawiam bo i mi sie podoba Mola

reklama
Świetlika dostała mała od znajomych jak przyszli ja obejrzeć i namietnie obgryza jemu czólki i go lubi więc polecam .Tylko chyba na opakowaniu naszym pisałao ,że baterie sie nie wymieniają ale musze to sprawdzić .
A kule zamawiam bo i mi sie podoba Mola
Wydaje mi sie ze sa wymienne bo widze ze sa dwie srubki do odkrecenia. Bedziemy myslec jak sie wyczerpie:tak:

Do góry