reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Ja również mam ten ciśnieniomierz i jest ok!!Mój tato musi sobie codziennie mierzyc ciśnienie i potem raportowac lekarzowi i od jakiegoś czasu używa właśnie tego sprzętu więc z czystym sumieniem mogę polecić!!!Mamjakty ja mam cisnieniomierze elektroniczny firmy Omron i jest wg mnie ok. To dosyc dobra firma. Co do tego,ktory wkleilas nie mam pojecia,czy jest dobry.
daga23
Entuzjast(k)a
A to jest potrzebne ,bo co sobie mierzyć ciśnienie ,przecież to nie jest choroba , ja nie mierze ,i nie wynajduje sobie jakiś dolegliwości ???
mamjakty pyta się o ciśnieniomierze bo ma problem z ciśnieniem bo jej skacze i chce w domu to kontrolować. A nadciśnienie to już jest niestety choroba a w ciąży jest bardzo niebezpieczne dla mamy jak i dla dziecka.
mamjakty
styczniówka 2009
dokładnie - wysokie ciśnienie jest jedną z oznak zatrucia ciążowego, więc lepiej jest je kontrolować i na wszelki wypadek brać tabletki - a.jas - uwierz - niczego sobie nie wynajduję - po prostu przy pomiarze ciśnienia przed wizytą stwierdzono, że mam wysokie i kazano mi je kontrolować ;-) poza tym, nadciśnienie jest jednak chorobą, z tego, co mi wiadomo...
chyba zdecyduję się na ten Omrona - i tak się na tym nie znam, a skoro już dwie pozytywne opinie o nim tu piszecie, to się na niego skuszę dzięki ;-)
chyba zdecyduję się na ten Omrona - i tak się na tym nie znam, a skoro już dwie pozytywne opinie o nim tu piszecie, to się na niego skuszę dzięki ;-)
Celinka, a masz laptopa w łóżku? Bo jeśli tak, to możesz spróbować czytać e-booki. Ja nigdy nie lubiłam czytać na komputerze, ale moja cytowana już nieraz tutaj koleżanka-mamuśka poleciła mi, że jest to fajna sprawa np. do karmienia. Papierową książkę musisz najczęściej przytrzymywać jedną ręką, a poza tym szelest odwracanych kartek potrafi wybudzić malucha, jeśli jest wrażliwy. A laptop na stoliku przy fotelu, duża czcionka i myszka ze scrollem ponoć sprawdzają się idealnie :-)W lozku mi sie nudzi, bo nie mam zadnej fanej ksiazki, a w tv mowia tylko o konflikcie prezydent-premier. Juz nie moge tego sluchac.
Ja ze ściągniętych czytadeł mam akurat tylko "Sagę o Ludziach Lodu" Margit Sandemo oraz serię fantastyki Jacka Piekary - mogę Ci podesłać, gdybyś gustowała w tego typu literaturze :-)
mamjakty ten ciśnieniomierz omrona jest naprawdę dobry a z doświadczenia mogę ci jeszcze polecić Brauna. Najlepiej jakbyś poszła do sklepu medycznego i sama spróbowała. A jak kupujesz w necie to raczej półautomat (taki z ręcznie pompowanym rękawem) te pełne automaty mają tendencje do bardzo silnego pompowania i potem na ręku sie siniaki robią.
Co do ciśnieniomierzy rtęciowych to nie wiem czy można je jeszcze gdziekolwiek dostać. Wedłóg Uni urządzenia medyczne zawierające rtęć są niebezpieczne dla zdrowia dlatego dziewczyny kupujcie termometry rtęciowe bo niedługo nie da się ich dostać w żadnej aptece ciekawe kiedy się zorjętują że te termometry za oknem i do wanienak też są z rtęcią
Ja laptopa sobie chwalę, bo mogę się przenosić z biurka na łóżko, jak mi kręgosłup daje się we znaki, a że mąż mi na urodzinki w sierpniu sprezentował specjalny stoliczek pod laptopa, to mam bardzo wygodne stanowisko :-)Melulu laptop zakopany jest gdzies w szafie. W ogole go nie uzywamy. Ja jestem tradycjonalistka,jesli chodzi o ksiazki. Czytam tylko papierowe. Moze to jakis fetyszyzm, ale lubie zapach ksiazek
A co do książek też mi się było ciężko przekonać do czytania na komputerze, ale jak mnie treść wciągnęła, to ani się nie obejrzałam, jak całą przeczytałam na laptopie :-)
reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Celinka nie jestes sama!! Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką książek w formie papierowejJakoś nie wyobrażam sobie jak mogłabym sie skupić nad lekturą na ekranie monitoratym bardziej,że mój komp stacjonarny..