reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoje dla dzieci.

GoJ

Fanka BB :)
Miasto
Warszawa
Jak sobie radzicie z rozmieszczeniem pociech. U nas z braku metrów cała trójka bedzie razem w jednym pokoju i mnie to zastanawia jak to funkcjonuje szczególnie przy sporej różnicy wieku.

reklama
U nas tez roznica wieku 10lat . corka narazie spi u nas...ale mysle ze niedlugo przeniesie sie do brata..bo narazienire zanosi sie zebysmy zmienili mieszkanie.
Kochana jkiedys sie mieszkalo w4 czy 5 wjednym pokoju i jakos czlowiek zyje...
Wazne zeby sie kochali a mysle ze takie mieszkanie razsm tylko wyjdzie im na dobre..

No ja pokój z bratem dzieliłam do 5 klasy podstawówki. Mąż z trojgiem rodzeństwa jeden pokoik mieli do jego 8 urodzin czy dalej... i tak mogę wyliczać... a ja się głupia martwię że my na kupie a przecież to i cieplej i raźniej i w końcu w kupie siła. :-)

u nas 14 latek ma swoj pokoj, corki 10 i 12 lat maja wspolny i teraz chlopcy 4 i 1,5 roku maja jeden pokoj i kolejny syn tez do nich dolaczy po narodzinach i beda musieli dzielic pokoj we trojke , chwilowo nie da sie inaczej. U mnie akurat udalo sie podzielic dzieci wiekiem i plcia, niewiem jak bym to rozegrala w innej sytuacji.

Też jako dzieci wszyscy spaliśmy w jednym pokoju ale do dziś pamiętam jak marzyłam o własnym chociaż malutkim kącie. Teraz mój syn i córka (12 i 8 lat)mają wspólny pokój ale jesteśmy w trakcie remontu i syn będzie miał swój -mniejszy ale i tak jest zachwycony. Trudno już im się dogadać w kwestii przebierania albo jedno chce spać a drugie czytać. Do córki dołączy siostra (2 latka)która śpi u nas i mam nadzieję że będzie lepiej.

Też jako dzieci wszyscy spaliśmy w jednym pokoju ale do dziś pamiętam jak marzyłam o własnym chociaż malutkim kącie. Teraz mój syn i córka (12 i 8 lat)mają wspólny pokój ale jesteśmy w trakcie remontu i syn będzie miał swój -mniejszy ale i tak jest zachwycony. Trudno już im się dogadać w kwestii przebierania albo jedno chce spać a drugie czytać. Do córki dołączy siostra (2 latka)która śpi u nas i mam nadzieję że będzie lepiej.
Ciekawe jak się dogadają te Twoje dziewuchy?

reklama
Ciekawe jak się dogadają te Twoje dziewuchy?
Witam
Zastanawiamy się z mężem nad trzecim dzieckiem.Mamy 12latkę i 8latka.Mieszkamy w domku,ale niestety brakuje nam dodatkowego pokoju.I tu jest problem- z którym dzieckiem ulokować takiego malucha...?Jak dla mnie,to jest za duża różnica wieku i to mnie powstrzymuje przed kolejną ciążą...

reklama
Do góry