reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokój maluszka

A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

reklama
A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

No czyli komplet pościeli też nie jest potrzebny od razu? Bo poduszki dzieciaczek też nie potrzebuje...
I ochraniacza też chyba od razu się nie zakłada?

Ja szukałam ostatnio na allegro jakiejś neutralnej pościeli i tez masakra. Prawie wszystko to pstrokacizna... Ewentualnie wybrałabym coś tu:
POŚCIEL 2cz 90/120 **100/135 MAGICTEX 100% bawełna (2156708032) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2-el POŚCIEL 120x90 z uroczą APLIKACJĄ (2168886272) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3 elementowa pościel*BABY-RAJ*PROMOCJA 100x70 (2170794881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ala i As - 3el KOLOROWE SNY 90x120 (2172738222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 cz.piękna pościel z haftem 120x90 PROMON (2174639475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja nie planuje.

I ja takiego szukam...ostatno przegapiłam właśnie i poszedł za 1 zł!!!
Jak coś znajdę to dam znać...jak nie to polecam:
KOMPISAR Ochraniacz do łóżeczka - IKEA

ochraniacz potrzebny jak mała opanuje sztuke przemieszczania. Więc czasu troszke mam. Jednak wolałabym wcześniej sie zaopatrzyć. Ale postanowiłam ze z pościeli kupie tylko prześcieradełka. Dwa.
I wystarczy.

Nie ma sprawy napisz jaki miałby być? Rozmiar, kształt, kolor?

Wielkie dzieki. W sumie to sama nie moge sie zdecydowac.... w calym mieszkaniu mamy kremowy carpet i sciany tez wiec chcialam dodac troszke koloru w pokoju malej.

Postaram sie jutro wrzucic jakies fotki z tym co mniej wiecej mi sie podoba oki?

Calkiem niezly ale za duzy ja raczej bym potrzebowala dywanik tak 100x150cm ale cos w tym stylu kolorowym jest ok :tak:

A ja wczoraj wrocilam zadowolona z zakupow jak nie wiem co , nio moze z malym niedosytem bo gafe strzelilam ale trudno czasu nie cofne. My tez nie planowalismy kupowac kolderki bo mam 2 spiworki i wydaje mi sie ze to lepsze niz kolderka dla maluszka, przynajmniej sie nie odkryje i na narzuci na twarz. Ale jednak kupilam bo jak tou nie kupic jak Mamas & Papas za £1 kolderdka, za £1 narzuta do lozeczka i za £1 kocyk tylko gula jedna nie wzielam ochranicza do lozeczka tak bym miala komplet i wszystko za £4:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nio trudno sie mowi.
Zajrzalam jeszcze do Primarka i kupilam sobie dwie koszule do szpitala i stroj kapielowy bo planuje porod w wodzie :tak: aaa i jeszcze reczniczek dla malej z myjka. Wiec lista zakupow powoli sie zmniejsza :-)

reklama
Calkiem niezly ale za duzy ja raczej bym potrzebowala dywanik tak 100x150cm ale cos w tym stylu kolorowym jest ok :tak:

A ja wczoraj wrocilam zadowolona z zakupow jak nie wiem co , nio moze z malym niedosytem bo gafe strzelilam ale trudno czasu nie cofne. My tez nie planowalismy kupowac kolderki bo mam 2 spiworki i wydaje mi sie ze to lepsze niz kolderka dla maluszka, przynajmniej sie nie odkryje i na narzuci na twarz. Ale jednak kupilam bo jak tou nie kupic jak Mamas & Papas za £1 kolderdka, za £1 narzuta do lozeczka i za £1 kocyk tylko gula jedna nie wzielam ochranicza do lozeczka tak bym miala komplet i wszystko za £4:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nio trudno sie mowi.
Zajrzalam jeszcze do Primarka i kupilam sobie dwie koszule do szpitala i stroj kapielowy bo planuje porod w wodzie :tak: aaa i jeszcze reczniczek dla malej z myjka. Wiec lista zakupow powoli sie zmniejsza :-)

Oszzzzzz Ty...co nie mówisz, że macie takie wyprzedaże...ja też chcę!!!

Do góry