reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pokój maluszka

A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

reklama
A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

No czyli komplet pościeli też nie jest potrzebny od razu? Bo poduszki dzieciaczek też nie potrzebuje...
I ochraniacza też chyba od razu się nie zakłada?

Ja szukałam ostatnio na allegro jakiejś neutralnej pościeli i tez masakra. Prawie wszystko to pstrokacizna... Ewentualnie wybrałabym coś tu:
POŚCIEL 2cz 90/120 **100/135 MAGICTEX 100% bawełna (2156708032) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2-el POŚCIEL 120x90 z uroczą APLIKACJĄ (2168886272) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3 elementowa pościel*BABY-RAJ*PROMOCJA 100x70 (2170794881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ala i As - 3el KOLOROWE SNY 90x120 (2172738222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 cz.piękna pościel z haftem 120x90 PROMON (2174639475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja nie planuje.

I ja takiego szukam...ostatno przegapiłam właśnie i poszedł za 1 zł!!!
Jak coś znajdę to dam znać...jak nie to polecam:
KOMPISAR Ochraniacz do łóżeczka - IKEA

ochraniacz potrzebny jak mała opanuje sztuke przemieszczania. Więc czasu troszke mam. Jednak wolałabym wcześniej sie zaopatrzyć. Ale postanowiłam ze z pościeli kupie tylko prześcieradełka. Dwa.
I wystarczy.

Nie ma sprawy napisz jaki miałby być? Rozmiar, kształt, kolor?

Wielkie dzieki. W sumie to sama nie moge sie zdecydowac.... w calym mieszkaniu mamy kremowy carpet i sciany tez wiec chcialam dodac troszke koloru w pokoju malej.

Postaram sie jutro wrzucic jakies fotki z tym co mniej wiecej mi sie podoba oki?

Calkiem niezly ale za duzy ja raczej bym potrzebowala dywanik tak 100x150cm ale cos w tym stylu kolorowym jest ok :tak:

A ja wczoraj wrocilam zadowolona z zakupow jak nie wiem co , nio moze z malym niedosytem bo gafe strzelilam ale trudno czasu nie cofne. My tez nie planowalismy kupowac kolderki bo mam 2 spiworki i wydaje mi sie ze to lepsze niz kolderka dla maluszka, przynajmniej sie nie odkryje i na narzuci na twarz. Ale jednak kupilam bo jak tou nie kupic jak Mamas & Papas za £1 kolderdka, za £1 narzuta do lozeczka i za £1 kocyk tylko gula jedna nie wzielam ochranicza do lozeczka tak bym miala komplet i wszystko za £4:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nio trudno sie mowi.
Zajrzalam jeszcze do Primarka i kupilam sobie dwie koszule do szpitala i stroj kapielowy bo planuje porod w wodzie :tak: aaa i jeszcze reczniczek dla malej z myjka. Wiec lista zakupow powoli sie zmniejsza :-)

reklama
Calkiem niezly ale za duzy ja raczej bym potrzebowala dywanik tak 100x150cm ale cos w tym stylu kolorowym jest ok :tak:

A ja wczoraj wrocilam zadowolona z zakupow jak nie wiem co , nio moze z malym niedosytem bo gafe strzelilam ale trudno czasu nie cofne. My tez nie planowalismy kupowac kolderki bo mam 2 spiworki i wydaje mi sie ze to lepsze niz kolderka dla maluszka, przynajmniej sie nie odkryje i na narzuci na twarz. Ale jednak kupilam bo jak tou nie kupic jak Mamas & Papas za £1 kolderdka, za £1 narzuta do lozeczka i za £1 kocyk tylko gula jedna nie wzielam ochranicza do lozeczka tak bym miala komplet i wszystko za £4:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nio trudno sie mowi.
Zajrzalam jeszcze do Primarka i kupilam sobie dwie koszule do szpitala i stroj kapielowy bo planuje porod w wodzie :tak: aaa i jeszcze reczniczek dla malej z myjka. Wiec lista zakupow powoli sie zmniejsza :-)

Oszzzzzz Ty...co nie mówisz, że macie takie wyprzedaże...ja też chcę!!!

Do góry