reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pokój maluszka

Heh od zeszlego miesiaca zaczely sie Baby Markety czyli cos jak pchli targ tyle ze tylko z rzeczami dla dzieci:-) wejscie £2 a kupujesz za grosze i naprawde mozna cos znalezc. :tak: Zapomnialam ze jeszcze kupilismy play mate z melodyjkami i innymi bajerami za £5 :-) musze ja tylko wyprac:-) i dla porownania za taka sama inna babka chciala £20 wiec deal sie udal :tak: Jak cos to zapraszam nastepny jest chyba za tydzien a kolejny za dwa tygodnie zawsze w niedziele :-):tak:

reklama
Sorki.... :-p popralam juz czesc wiec jutro wieczorkiem wrzuce fotki a teraz zmykam sie uczyc bo Cash Management na mnie czeka wiec nie powinno mnie tu byc- jutro exam buuuu :baffled: do jutra i jeszcze raz dzia za zwrocenie uwagi na te dywaniki :tak:

A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

ochraniacz potrzebny jak mała opanuje sztuke przemieszczania. Więc czasu troszke mam. Jednak wolałabym wcześniej sie zaopatrzyć. Ale postanowiłam ze z pościeli kupie tylko prześcieradełka. Dwa.
I wystarczy.

Powaznie mowisz???

Moim zdaniem posciel to posciel. Ja latem spie pod kołdra a i w czerwcu zdarzaja sie chłodne noce.. Ponad rok to zima równiez i Twoje kolezanki nie miały kołderek dla dzieci? Wydaje mi sie to dziwne, bo spiworek to raczej tylko pod paszki siega a kołderka to zawsze kołderka i wydaje mi sie ze posciel jest niezbedna :tak:

Jesli chodzi o posciel, to moje dziecie nie mialo ani kolderki ani poduszki. Spala w otulaczku na poczatku, a potem w spiworku. Wlasciwie do 3 lat nie uzywala koldry. Jak dla mnie jest to rzecz zbedna. Dzieci sie odkopuja w nocy i w rezultacie spia bez koldry. Ale kazdy ma swoje przyzwyczajenie.:-)

goldenlucy - no ale w spiworku to ramionka i raczki sa odkryte prawda??? A co w sytuacji jak małe jest chore, wiadomo przeziebienie goraczka - tez???

Spiworek dobieralam stosownie do pory roku, ale zawsze moje dziecie mialo body czy pizamke z dlugim rekawkiem. Nie bylo problemu a i nigdy nie chorowala jakos czesciej niz inne dzieci. Tym razem, poniewaz zakupilam kolyske wraz z wyposazeniem z licytacji, to mam kolderke. Porownam sobie jak to jest z i bez kolderki.:-)

ja mam otulaczek, spiworek, posciel wloska (typu szmatka...) ale nabyje tez kolderke i podusie, jak nie na teraz, to na potem, sie przyda :tak:
juz mam nawet upolowana :tak:

$(KGrHqZ,!iIE5d556eDcBOe0uhHTSQ~~_12.JPG$(KGrHqJ,!i4E8Ueq7iDHBPJ-,zc(8w~~60_12.JPG
100x135 i 40x60

Powaznie mowisz???

Moim zdaniem posciel to posciel. Ja latem spie pod kołdra a i w czerwcu zdarzaja sie chłodne noce.. Ponad rok to zima równiez i Twoje kolezanki nie miały kołderek dla dzieci? Wydaje mi sie to dziwne, bo spiworek to raczej tylko pod paszki siega a kołderka to zawsze kołderka i wydaje mi sie ze posciel jest niezbedna :tak:

Mówie to co moje koleżanki dzieciate mi powiedziały. Wszystkie miały kołderki i uzywały je dopiero kiedy dzieciaki miały ponad 1,5 roku. Albo wyrosły ze śpiworków. Wcześniej nie było sensu bo każde z ich dzieci sie wykopywało.
A do spiworka i tak zakładały śpioszki/pajacyka i ew jak było zimniej to kaftanik

reklama
moj Rafal od samego poczatku spal pod kolderka zamiennie z rozkiem. noworodek sie nie odkopuje bo sie nie rusza...tym bardziej ze ja na poczatku kolderke skladalam na pol i spal pomiedzy. mlody bardzo ulewal wiec pranie mialam codziennie wiec 2 komplety poscieli i 2 rozki non stop byly w uzyciu. a spiworek oczywiscie byl. mlody nie chcial w tym spac jak byl malutki a jak mial pare miesiecy i zaczal wlasnie kopac i sie ruszac , juz nie mowie o przewracaniu sie n abrzuszek i odwrotnie to byl wrzask okrutny bo nie mogl i sie platal w nim. ja sobie nie wyobrazam zeby dziecko poscieli nie mialo, predzej ochraniacza bo nawet w ten ochraniacz potrafil noge tak wsadzic ze wystawala:p. u mnie musi byc, a wlasciwie jest tylko poszewki nowe kupie bo tamte moooocno zuzyte :D

Do góry