reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokój maluszka

Heh od zeszlego miesiaca zaczely sie Baby Markety czyli cos jak pchli targ tyle ze tylko z rzeczami dla dzieci:-) wejscie £2 a kupujesz za grosze i naprawde mozna cos znalezc. :tak: Zapomnialam ze jeszcze kupilismy play mate z melodyjkami i innymi bajerami za £5 :-) musze ja tylko wyprac:-) i dla porownania za taka sama inna babka chciala £20 wiec deal sie udal :tak: Jak cos to zapraszam nastepny jest chyba za tydzien a kolejny za dwa tygodnie zawsze w niedziele :-):tak:

reklama
Sorki.... :-p popralam juz czesc wiec jutro wieczorkiem wrzuce fotki a teraz zmykam sie uczyc bo Cash Management na mnie czeka wiec nie powinno mnie tu byc- jutro exam buuuu :baffled: do jutra i jeszcze raz dzia za zwrocenie uwagi na te dywaniki :tak:

A ja ma pytanie. Czy nam naprawdę kołderka jest do czegokolwiek potrzebna na tym etapie???
Ja nie planuje.
Po 1 czerwiec - raczej noce ciepłe, po drugie mam na 1 etap otulaczek a potem śpiworek. Pytałam moich dziewczyn i do roku (a nawet później) żadna nie użyła kołderki. Więc chyba daruje sobie zakup.

Carla jakbyś w swoich poszukiwaniach sie natknęła na neutralny ochraniacz na szczebelki to daj prosze namiar. Szukam i znależć nie mogę. Nie chce różu i słoników/kaczuszek/misiów. A na allegro takie przeważają. Fajne lniane były ale poszły za 80 zł. Masakra za kawałek materiału :)

ochraniacz potrzebny jak mała opanuje sztuke przemieszczania. Więc czasu troszke mam. Jednak wolałabym wcześniej sie zaopatrzyć. Ale postanowiłam ze z pościeli kupie tylko prześcieradełka. Dwa.
I wystarczy.

Powaznie mowisz???

Moim zdaniem posciel to posciel. Ja latem spie pod kołdra a i w czerwcu zdarzaja sie chłodne noce.. Ponad rok to zima równiez i Twoje kolezanki nie miały kołderek dla dzieci? Wydaje mi sie to dziwne, bo spiworek to raczej tylko pod paszki siega a kołderka to zawsze kołderka i wydaje mi sie ze posciel jest niezbedna :tak:

Jesli chodzi o posciel, to moje dziecie nie mialo ani kolderki ani poduszki. Spala w otulaczku na poczatku, a potem w spiworku. Wlasciwie do 3 lat nie uzywala koldry. Jak dla mnie jest to rzecz zbedna. Dzieci sie odkopuja w nocy i w rezultacie spia bez koldry. Ale kazdy ma swoje przyzwyczajenie.:-)

goldenlucy - no ale w spiworku to ramionka i raczki sa odkryte prawda??? A co w sytuacji jak małe jest chore, wiadomo przeziebienie goraczka - tez???

Spiworek dobieralam stosownie do pory roku, ale zawsze moje dziecie mialo body czy pizamke z dlugim rekawkiem. Nie bylo problemu a i nigdy nie chorowala jakos czesciej niz inne dzieci. Tym razem, poniewaz zakupilam kolyske wraz z wyposazeniem z licytacji, to mam kolderke. Porownam sobie jak to jest z i bez kolderki.:-)

ja mam otulaczek, spiworek, posciel wloska (typu szmatka...) ale nabyje tez kolderke i podusie, jak nie na teraz, to na potem, sie przyda :tak:
juz mam nawet upolowana :tak:

$(KGrHqZ,!iIE5d556eDcBOe0uhHTSQ~~_12.JPG$(KGrHqJ,!i4E8Ueq7iDHBPJ-,zc(8w~~60_12.JPG
100x135 i 40x60

Powaznie mowisz???

Moim zdaniem posciel to posciel. Ja latem spie pod kołdra a i w czerwcu zdarzaja sie chłodne noce.. Ponad rok to zima równiez i Twoje kolezanki nie miały kołderek dla dzieci? Wydaje mi sie to dziwne, bo spiworek to raczej tylko pod paszki siega a kołderka to zawsze kołderka i wydaje mi sie ze posciel jest niezbedna :tak:

Mówie to co moje koleżanki dzieciate mi powiedziały. Wszystkie miały kołderki i uzywały je dopiero kiedy dzieciaki miały ponad 1,5 roku. Albo wyrosły ze śpiworków. Wcześniej nie było sensu bo każde z ich dzieci sie wykopywało.
A do spiworka i tak zakładały śpioszki/pajacyka i ew jak było zimniej to kaftanik

reklama
moj Rafal od samego poczatku spal pod kolderka zamiennie z rozkiem. noworodek sie nie odkopuje bo sie nie rusza...tym bardziej ze ja na poczatku kolderke skladalam na pol i spal pomiedzy. mlody bardzo ulewal wiec pranie mialam codziennie wiec 2 komplety poscieli i 2 rozki non stop byly w uzyciu. a spiworek oczywiscie byl. mlody nie chcial w tym spac jak byl malutki a jak mial pare miesiecy i zaczal wlasnie kopac i sie ruszac , juz nie mowie o przewracaniu sie n abrzuszek i odwrotnie to byl wrzask okrutny bo nie mogl i sie platal w nim. ja sobie nie wyobrazam zeby dziecko poscieli nie mialo, predzej ochraniacza bo nawet w ten ochraniacz potrafil noge tak wsadzic ze wystawala:p. u mnie musi byc, a wlasciwie jest tylko poszewki nowe kupie bo tamte moooocno zuzyte :D

Do góry