reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokój maluszka

Czesc dziewczyny

My uzywalismy kołderki od poczatku, tzn. najpierw mala spała w rozku a pozniej ja przykrywalam kołderka. Wiec u mnie jak najbardziej sprawdzila sie.

reklama
Nie no mnie temat zaciekawił:-D a dla trzylatkow sa jeszcze takie wielkie spiworki???;-)
Wiadomo,ze kazdy kupuje co i jakie chce. Ja mam wkłady i dokupie jeszcze tylko poszewki i przescieradełka.
A zmieniajac temat materaz brałam i bede brała kokos gryka. Tylko wiecie co? Ktora strone kładzie sie na dół a ktora na góre??? :-)

Ostatnia edycja:
Czyli sa takie wielkie rozmiary?? :eek:
Moim zdaniem to juz jest przesada.. Takie dziecko czasem samo moze juz zadecydowac, ze jest za ciepło i sie odkryc. Jak zmarznie to bankowo sie przykryje!!! A wiem po blizniakach, ze np czasem wystawiaja sobie noge spod kołdry - i chyba maja to po mnie bo sama tez tak robie.
A taki spiwor to troche jak dla mnie "bedziesz przykryty i koniec kropka" /chocby było ci goraco to bedziesz i koniec... ;((

Ostatnia edycja:
No pewnie jest w tym troche prawdy, ale jak by mojej bylo goraco, to by chyba zle spala albo co? Ja nie zauwazylam zeby bylo cos nie tak. A jesli chodzi o rozmiary ,to rzeczywiscie sa dla takich juz duzych dzieci.:-)

W temacie powiem jeszcze tylko, ze widac to jest indywidualna sprawa. Kazdy ma swoje jakies przyzwyczajenia i przedkłąda sie to potem na dzieci - ja np nie chciałabym spac w spiworze wiec i moje dzieci nie maja (czasem wystawiam noge a czasem opatulam sie pod same uszy tak lubie), nie chciałabym sie "kąpac" w beczce dlatego moje dzieci tez od poczatku kapia sie w wanience ;)))
Ale jak powszechnie wiadomo jedni w łazience wola wanne inni prysznic. poprostu zdziwiłam sie bo pierwsze słysze ze dzieciom nie kupuje sie poscieli w ogole:baffled:

Buziak - nie w ogóle. Tylko przez pierwszy rok. Też zamierzałam kupic - ale moje dziewczynki przekonały mnie że nie ma sensu. Przyjaciółka nawet mówiła, że kołderke to może mi dac z racji tego że ma 2 i jedna z nich całkowicie nieuzywana z racji tego ze jej młody cały czas sie wykopywał. A jak wyrósł z ostatniego spiworka to kołderka okazała się juz mała i kupili mu taką wiekszą.
Więc sie wstrzymam.

A w sprawie pokoju:
zamierzam kupic tapetę i obkleić jedna ścianę:
cos w tym stylu
6177346.jpg

A oto owoc mojej pracy nio i P on wyszlifowal a ja pomalowalam :-)

PRZED
DSC00295.jpgDSC00299.jpg

PO
DSC00320.jpgDSC00321.jpg

W nastepnym poscie wrzuce moje weekendowe zdobycze :-)

Załączniki

• DSC00326.jpg
    DSC00326.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Zdjecia kolderki i reszty wrzucilam na zakupowy.

A tu dorzuce jeszcze PLAYMAT'e z Baby Market za £5. Moze to nie to co chcialam ale za ta cene to wzielam a P stwierdzil, ze jest kolorowa i z bajerami (swieca sie kwiatki, maskotki wisza, szeleszcza listki i lusterko) wiec powinna przyciagac uwage malej :tak:

play mate.jpg playmat.jpg

reklama
Zdjecia kolderki i reszty wrzucilam na zakupowy.

A tu dorzuce jeszcze PLAYMAT'e z Baby Market za £5. Moze to nie to co chcialam ale za ta cene to wzielam a P stwierdzil, ze jest kolorowa i z bajerami (swieca sie kwiatki, maskotki wisza, szeleszcza listki i lusterko) wiec powinna przyciagac uwage malej :tak:

Zobacz załącznik 444233 Zobacz załącznik 444234

Cudna komódka...zdolni jesteście :) Dywaniki wrzuciłam na zakupowy...tam też pytam Ciebie o koszule :)

Do góry