reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

całkiem możliwe :) jak dla mnie to baldachim tylko jako ochrona przed owadami się przydaje. U mnie z tym problemu nie ma więc baldachimu też raczej niebędzie, w razie czego mam takie siatkowe niebieskie firanki które się nadadzą do tego celu jak mi się jednak zachce tego cuda.

A do ciszy to się biedastwo nie przyzwyczai niestety chyba ze uda nam sie szybko przeprowadzić. Narazie mieszkamy w centrum, auta, sąsiedzi, imprezowicze, nawet muze z knajpy obok słychać latem jak wszystko otwarte, koszmar. W piątek spać nie mogłam bo jakaś para postanowiła o 1 w nocy podrzeć się na ulicy czy on spał z jej koleżanką czy tylko leżał koło niej. :)

reklama
Asia - pozazdrościć oazy spokoju zza okna!! :-D
u nas właściie też nieraz sie zdarza że sąsiadka za sąsiadem po schodach biega z patelnią i się wydzierają, a sąsiedzi z naprzeciwka mają tak okropnie skrzypiące drzwi że cholera o 1 w nocy jak wchodzą to mi dziecko budzą!! już se obiecałam ze jak b,edą w pracy kiedyś to im wstrzyknę trochę oleju do drzwi!! swoją drogą nie wiadomo kto CODZIENNIE wcara w środku nocy do domu... ale mieszkamy na osiedlu, więc ogólnie luz.

U nas na osiedlu cisza i spokój. Sąsiedzi też ok.
Ja z kolei zastanawiam się co myślą sobie Ci pod nami jak Bartek wyrzuca klocki z pudła z takim hukiem na panele albo jak biega i krzyczy:baffled:
W każdym jeszcze nikt nie zwrócił nam uwagi więc albo mają wielką cierpliwość albo nie jest tak źle:-D

cześć... witam się na tym wątku:-)

ja chciałam powiedzieć że mam mieszkanko małe 2 pokojowe i łóżeczko będzie stało w sypialni... żeby zrobić godziwy kącik dla dzidziusia będziemy zmniejszać szafę... cały pokój będzie w jasnym pastelowym kolorze a kącik maluszka będzie błękitny w chmurki albo wrzosowy w misiaki a łóżeczko mam zamiar kupić turystyczne uważam że ktoś świetnie to wymyślił (one są urocze kolorowe i bardzo praktyczne z przebijakami maskotkami z płozami) :-):-):-)

co do baldachimu to mi sie przydawał często. mam 2 i piorę często, oba są z materiału. Mamy łóżeczko obok naszego i czasem chcąc poczytać wieczorem w łozku zasłaniałam dzidzię baldachimem.
Co do łozeczka to turystyczne odradzam. Dla takiego okruszka porządny twardy materacyk a to co jest w turystycznym na chwilkę tak, na dłuższą metę nie. od początku dbajmy o kręgosłupy naszych dzieci. poza tym mi sie przydał opuszczany bok łózeczka. Wygodniej mi było zaraz po porodzi wkładać dziecko bez zginania sie. A tym mamom co będą miały cc szczególnie to moze sie przydać.
Śliczne kompleciki wyszperałyście. ja będę szukać teraz drugiego łóżeczka dla nowego szkraba ;) moja swojego nie odpuści bratu lub siostrzyczce. Przydadzą sie linki do fajnych rzeczy :)

znalazłam cudowne łóżeczko: Petit Tresor | Baby Boutique | Baby Products | Online & Los Angeles,CA Stores ale u nas raczej nie ma takich, a nawet jak gdzies są to ceny masakryczne.. może mi kto zbije takie?! :))
i do tego pościel: HELLO KITTY 4 CZ. KOMPLET POSCIELI Z KOLDERKA (1497896636) - Aukcje internetowe Allegro
albo taka:
7e948b362c693cd7.jpg
eeeh się rozmarzam za bardzo, Ci co rządzą kasą w domu sprowadzą mnie na ziemię :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry