reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

ja stawiam też na łóżeczko z Ikei, nawet gdyby się miało porysować, to i tak używa się go przez jakieś 2lata i do widzenia. A przy Martynie kupiłam firmy Klupś za 400zł i mała jak zaczęła je gryźć to też było całe porysowane, więc wiem że bez sensu, teraz kupuję najzwyklejsze z Ikei i tyle. Baldachimu na pewno nie będzie, dla mnie też zbieracz kurzu, lepiej karuzelkę jakąś dziecku zamontować jeśli coś już musi być nad łóżkiem.

reklama
Zgadzam sie że baldachim jest niepotrzebny pozatym w pierszych tygodniach życia dziecko musi pozbyc sie żółtaczki noworotkowej a do tego potrzebne jest swiatło dzienne.I nie mam pomysłu jak zrobic pokój.

My zdążyliśmy na razie kupić łóżeczko z drewexu (używane do odnowienia) z zamykaną szufladą pod łóżeczkiem. Nie mam pojęcia jeszcze co konkretnie w tej szufladzie będzie, ale mieszkamy na parterze w niepodpiwniczonym budynku i wierzcie mi ze zimą ciągnie od podłogi, więc jakaś pościel na zmianę czy coś w szufladzie trochę to zniweluje. Szuflada zamykana - bo mamy 2 długowłose koty i jest to jakieś zabezpieczenie przed sierścią. Na pewno też będzie baldachim - 1 kupimy a jakieś inne uszyję pewnie sama - zimą i jesienią dobre na przeciągi, a latem cieniutkie dobre na komary itp.

No to ja się wyłamię - mnie się baldachimy podobają i już. Że się kurzy to prawda, ale od czego są pralki? Ja przy Niutku miałam, zdjęłam dopiero, jak zrobił się bardziej mobilny i bałam się, że ściągnie go sobie na łepetynkę. I teraz też pewnie przez kilka miesięcy baldachim będzie przyozdabiał łóżeczko mojego szkraba:tak:

Popieram :)
Po pierwsze: od czego są pralki, a po drugie : firanki to też zbieracze kurzu. Ja przy Oskarze nie miałam, ale teraz na pewno kupię (mam wielką nadzieję na dziewuszkę:-))

Śliczny komplecik:-) ja na razie jeszcze nie szaleje ale coś tam sobie czasem poogladam ;-)
Przy corci syndrom wicia gniazda włączył mi sie koło 7 miesiąca i byłam nie do opanowania.

Ostatnia edycja:
Ja narazie tylko ogladam :D Na zakupy tez sie wybiore jak bede w 6/7 miesiacu ciazy. Za to moja mama rozpoczela juz sezon zakupowy :D

A ja wczoraj w książce o ciązy i dzieciach wyczytałam, że baldachim dobrze wpływa na spokój dziecka, a najlepiej jest go zrobić z szali różowych i niebieskich bo wtedy ten widok przypomina dziecku to co widziało w brzuszku.

Mononoke
komplet śliczny :)

reklama
ASIA to chyba jakis producent baldachmów napisał ,dziecko jak jest małe to zasnie nawet przy wirujacej pralce a jak dziecko przyzyczaisz do takiego anielskiego spokoju to potem w domu nic nie zrobisz jak dziecko będzie spało.Chociaż nie powiem baldachim wygląda słodko.

Do góry