reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoik dla maleństwa

dziewczyny trzymajcie sie. na pewno dacie rade. chociaz widze po sobie ze ja przy samopoczuciu jakie mam ostatnio niewiele moge zdzialac. komody tez nam jeszcze nie dostarczyli, a kupno rolet i firanek to juz dla mnie za ciezka spawa w obecnym zaawansowaniu ciazy. chyba sie dzidzia nie obrazi jak przez kilka dni bedzie miala gole okna;-)

reklama
W końcu kupiłam tą farbę fluorescencyjna którą chcieliśmy namalować gwiazdki na suficie i... porażka totalna :baffled: Owszem, świeci ale... tak słabiutko, że trzeba ze 3 warstwy połozyć żeby był zadowalający efekt :wściekła/y: i obliczyłam, że mój luby musiałby około 1000 razy taką gwiazdkę malować żeby każda miała tyle warstw... odpada :no:
Mamy teraz taki pomysł żeby pomalować tą farbą karton, kilka warstw i potem będę z niego z szablony gwiazdki wycinać i przykleimy na taśmę dwustronną. Będą leciutkie, więc nie powinny odpadać jak te plastikowe.
Za to plastikowa puszka z tą farbą (pojemność 1 litr), jak się ją naświetli, to tak daje czadu w nocy że hej! :-D Rozświetla połowę kuchni :laugh2:

no to mnie zmartwilas Joasiek z ta farba:no:

w kazdym razie czekam na dalsze relacje z placu boju. a wiesz pomyslalam sobie ze moze by dac taki karton do jakiegos punktu uslugowego zeby te gwiazdki powycinali tak tylko zeby mozna je bylo wycisnac z calosci. ale to chyba za duzo p...enia :-D (ale sie wulgarna zrobilam hehe :-p )

komoda bedzie dopiero w sobote (jak mojemu mezowi bedzie sie chcialo pojechac po nia) wiec wtedy porobie zdjecia i wam sie pochwale pokoikiem.

a teraz pokaze wam co zrobilam zainspirowana dzielami Joasiek
troche to jeszcze nie dokonczone, ale co tam..;-)

Ojejku... ale Ci to ślicznie wyszło!!! :-D Szczerze mówiąc to... spodziewałam się czegoś gorszego, nie wiem czemu, może dlatego że moje pierwsze prace to naprawdę koszmarki przy tych misiaczkach ;-) Ale wygląda super słodko, Martynce na pewno się spodoba :tak: Te miśki to serwetki? Baaaaaardzo fajne! A lakierować tego aż tak bardzo nie musisz, to doniczka więc nie musi być gładka, ja bym nie dawała więcej niż 1-2 warstwy :happy:

tak, misie sa z serwetek. mam kolo domu hurtownie gdzie jest z tysiac wzorow serwetek i mozna kupowac w detalu za troche ponad 2 zl za opakowanie:tak:

a na allegro za 2 sztuki zycza sobie ponad 1 zl!!:szok:

Cudaczne!Nieprawdopodobnie Joasiek i lil kate dopieszczacie pokoiki dla swoich dzieciaczków:-) Ja niestety nie mam w tej chwili ku temu warunków ale pewnie za jakis czas zaczerpnę trochę z Waszych pomysłów.:tak:

JOASIEK i LIL KATE, trzeba przyznac ze macie talent!!!! Mi takie slicznosci by nie wyszly.... kiedys pisalas Joasiek jak to zrobic- powiedz czy taka niezdara maualna jak ja moze sobie poradzic? (oczywiscie nie wiesz jaka niezdara jestem...hi hi)

reklama
susumali, taka niezdara jak ty na pewno sobie poradzi bo ja jestem jeszcze gorsza:-D i to co stworzylam to wedlug instrukcji Joasiek. wiem ze to zadne cudo, ale satysfakcja i tak jest:tak: a nastepne "tworki" mam nadzieje beda coraz ladniejsze.:cool2:

Do góry