Właśnie moje oba chłopaki zasnęły to mam chwilę.
Agacina, wiesz, ja dopiero zaczynam przygodę, ale nie zrażaj się tak od razu. Ja zakupiłam kieszonki, do których daję wkład z mikrofibry, albo dwa, jak idę na spacer. Wyczytałam, że maksimum chłonności pieluszki osiągają po 8 praniach, więc cierpliwie czekam, bo póki co jak zważyłam suchą pieluchę i przesikaną, to się okazało, że wchłonęła 100 g siuśków (po 1 praniu).
Julianna, u nas też ze spaniem lepiej - jedna pobudka od 2 nocy, ale za to dziś godzinę nie chciał zasnąć i od 3 30 do 4 30 fikał w łóżku :O a ja czekałam aż zaśnie, żeby go przykryć.
Udanego wyjazdu nad morze!
Lazy_butterfly, podejrzenie stąd, że Adaś prawie ciągle by w lewo patrzył, w prawo niechętnie, śpi z głową jedynie w lewo skierowaną. Nawet jeśli ma ten kręcz, to na pewno nie mocno, bo pediatra nic na szyi nie wczuła, zobaczymy co powie ortopeda, bo on w końcu jest specjalistą od takich dolegliwości.
Po wielorazówkach pupcia śliczna, zamówiłam ich więcej i mam nadzieję, że szybko przyjdą, bo chciałabym na nie przejść, a jednorazówek używać na wyjazdach. Obawiam się tylko nocy, bo jednak to dużo godzin, a nie chciałabym dziecka budzić na przewijanie.
Chętna do stawania - no nie źle
całe szczęście, że dobrze się rozwija :-)
Pysiolinka,
Olka, witajcie, ja też od niedawna tu jestem :-) I też mam Adaśka (4080 g i 59 cm).
Adasza, to fajnie masz z laktacją, że tak się ustabilizowała, u mnie bez wkładek ani rusz. Mały zamarudzi na jedzenie, to zaraz wyciek :O
Ja na plaży użyłam bikini z miękkim stanikiem i wkładki. Kostium mam ciemny, więc nie było ich jakoś bardzo widać.
Z mężem nadrobicie.
Emilia, marudź do woli. A mężom się czasem wydaje, że my tak sobie z dziećmi odpoczywamy i na wszystko mamy czas. Ja swojego raz na 4 godziny zostawiłam z synkiem i zobaczył, że nic wtedy nie zrobił, bo ciągle Adaś coś chciał ;-)