reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Martolinka super że z serduszkiem wszystko OK!

Pasażerka my używamy Dada 2 (polecam, dobra jakośc i 50% mniej niż Pampersy), ale Maja jest drobna i są na nią jeszcze dobre. Najlepiej kup 3 i zobaczysz czy nie będą juz dobre.
U nas też noce już prawie całe przespane, od 20-6 bez pobudki.

Reniuszek a może wyjechałabyś z Maksem gdzieś na weekend? teraz jest pełno fajnych ofert na grouponie, citeam, fajnie się oderwac od codziennej monotonii, ja już marze o wrześniu i o morzu :happy:

reklama
Julianna wyjechalabym z checia, ale najlepiej jeszcze z kims z boku :) dopiero w sierpniu jedziemy w gory .... :) a jednodniowe wycieczki to u nas norma. ciagle brakuje drugiej pary rak co by wozek udzwignela, drugiej buzi co by sie odzywala rozmawiala ze mna .... ah sama wiesz :)

Pasażerka skaza to raczej najpierw objawia się najpierw na buźce, szyi i główce (przynajmniej wg mojej pediatry), ale spróbuj najpierw może wyeliminować inne czynniki, u Małej też była dosyć długo wysypka i podejrzenie skazy, odstawiłam mleczne na 2 tygodnie, potem wróciłam i nie było już wysypki (odpukać) więc tak naprawdę to cholera wie skąd te krostki. A i może dobrze, ze Wasz lekarz na razie stara się to wykluczyć, bo ja raczej mam doświadczenie wręcz odwrotnie - czyli jakakolwiek wysypka --> skaza
Nasza na pewno rozpoznaje mnie i Męża bo wtedy się rozkosznie uśmiecha. Ale w towarzystwie innych jest nawet grzeczniejsza niż tylko ze mną :wściekła/y:(czyli tak jak u Adaszy) Daje się nosić na rękach więc wstydliwa na razie nie jest. A dla Kuby pewnie najważniejsi jesteście Wy, ale na pewno się wyrobi :)
My używamy Dada z Biedronki Midi (3) a nasza waży ponad 6 kg.
U mnie Mąż króluje w domniemywaniu, ze już mleka nie mam i dlatego tak tą łapkę do buzi wkłada :wściekła/y:

Adasza nie martw się, bo na cycu na pewno nie przekarmisz. Raczej ciesz się, że tak ładnie je :) Moja też miała taki etap że wyglądała jak ludzik Michelin, teraz jej to przeszlo, albo tylko mi się tak wydaje. Ale drugi albo i trzeci podbródek króluje :)

Reniuszek a powiedz mi jak to z tymi wielorazowymi? ile Ci dziennie schodzi? Dużo prania? Dostałam taką jedną wielorazówkę razem z chustą i zaczęłam się zastanawiać czy nie spróbować, bo ilość wyrzucanych pieluch mnie przeraża, a i tak siedzę w domu to mogę prać, zwłaszcza, ze jest lato i powinno szybko schnąć. I nie do końca obczajam ze to jet dwuczęściowe (okrycie i wkład) bo i tak obydwie części muszę wyprać jak narobi, czy tak?

Dorota - będzie dobrze, najważniejsze, żebyś Ty była spokojna, a Zuzia i tak pewnie będzie płakać, więc Twoja w tym rola by ją uspokoić. trzymam kciuki :-)

Gochson - my chodzimy tak koło 10, gdy jeszcze jest w miarę ok, ale u nas i tak wygwizdów, zawsze wieje więc przynajmniej obie się przewietrzymy. Niektóre mamuśki chodzą koło południa i tak jak teraz - to jest jakiś hardcore wg mnie.

lazy sa rozne rodzaje tych pieluch :)
np kieszonka gdzie w gatkach jest kieszonka z mikropolarku gdzie wklada sie wklad chlonny i sa tez np otulacze tzn gatki i osobno sie wklada wklad ... ale nie do kieszonki tj ma on stycznosc z pupa sa jeszcze z przypinanymi wkladami do gatek , ja uzywam otulaczy i kieszonek kiesoznek mam 8 otulaczy 4 ... na jednym otulaczu moge pol dnia byc bo wymieniam tylko srodek jak otulacz jest czysty z kieszonkami jest tak ze mozna teoretycznie wymienic wklad z kieszonki jesli polarek jest suchy ... jak malo siku to zwykle jest suchy bo fajnie odprowadza wilgoc :) keiszonek mozna tez uzyc jako otulaczy czyli wklad przy pupie np jesli polarek jest delikatnie wilgotny :) ja z moim zestawem piore codziennie z rana, uzywam wkladow z mikrofibry, bambusowych , tetry i reczniczkow z ikei wklady bambusowe cholernie dlugo schna nawet 1,5 dnia, te z mikrofibry potrzebuja caly dzien. otulacze bardzo szybko schna, kieszonki zalezy od materialow i grubosci :) ja mam jedna z nappie me i blyskawicznie schnie :)

a ty jakiej firmy masz ta pieluszke i jaki to typ ?

Adasza nic się nie martw. Zerknęłam do książeczki Antka i on będąc w wieku Twojego skarba miał 7200;-) Wszyscy mówili ,że grubasek będzie a teraz się wyciągnął . Ma prawie 99 cm wzrostu i jest szczuplutki:tak:

Co do pieluch u nas znakiem rozpoznawczym jest przesikiwanie ich boczkiem i ciasne rzepy. Ala jeszcze nosi 2. Z własnego doświadczenia wiem , że pampersy oryginalne są nie do pobicia w jakości - zwłaszcza premium care, ale jak można przyoszczędzić to warto kupić DaDa z biedronki albo GaGa z tesco:tak:

My wychodzimy na spacery około 10 i wracamy po 12. Pózniej wieczoram też trzeba się przewietrzyc

Reniuszek Dzięki za info :) to jest kieszonka firmy LennyLamb i do niej właśnie wkład chłonny. A powiedz jakiej firmy polecasz te pieluchy? Bo rozstrzał cenowy jest dosyć spory a z tego co mówisz, to przydałoby się mieć ich kilka. I które wkłady najlepsze? Moja Mała to przede wszystkim sika, a kupa to ostatnio raz na parę dni. A i czy przy takich upałach to Mały się nie zgrzewa w takiej pieluszce?

Ostatnia edycja:
lazy tylko że my na MM i już raz je zmieniałam na HIPPa bo niby ekologiczny a krostki jak były tak są więc już nie wiem:confused2:

reniuszek
dla mnie te wielorazowe to kosmos...za leniwa jestem na takie wynalazki:-D

martolinka u Nas Premium Care są właśnie w obrocie, kupiłam raz DADA i z tesco Essentials i mi nie podeszły coś:/ Za Premium Care płacę 41zl jak jest promocja w rossmanie albo superpharm, a dziś wyhaczyłam Active Baby w careffur'ze za 35zł(no tylko że one od 3 mają rozmiarówkę, ale zrobiłam zapas:D)

Moja mała dzisiaj zaliczyła pierwszą wizytę u ginekologa;) razem z mamusią, która w końcu się zebrała i poszła na kontrolę, a dziecka nie miała z kim zostawićJ Ale ma dzisiaj dzień marudy, chyba jej nadal katar przeszkadza. Muszę jutro pójść jeszcze raz do pediatry, bo niestety nic z przepisanych rzeczy nie pomaga, a mała się tylko męczy przez zatkany nosek:-(
My też na razie używamy pampków 2, ale chyba już tylko do końca paczki i przechodzimy na następny rozmiar:-D
lazy, pasażerka – moja mała też jest grzeczna jak są obcy dookoła; dzisiaj się śmiał lekarz, bo mówię, że Julcia ma dzisiaj dzień marudy, a on na to tak widać…a Julka cały czas na wizycie spała sobie grzecznie w foteliku;)
martolinka – super, że echo wyszło OK.
Gochson – my też wychodzimy koło 9-10, a potem jeszcze wieczorkiem o 20, jak mój mąż ma wracać do domu; a w dzień, to dopóki słońce nie świeci na balkon, to mała siedzi w wózku na balkonie:tak:
Dorota- powodzenia na szczepieniach:-D

Uff i po szczepieniu i spacerze :) Mała trochę pokrzyczała ale była dzielna ;-)
Karina -zostawiasz mała samą na balkonie , czy pilnujesz? Bo ja bym chętnie zostawiała, bo się tam świetnie czuje tylko boję się że jak ją spuszczę z oczu to jakaś pszczoła czy coś zaatakuje :-(

reklama
Hej Laski,

U nas tragedii ciag dalszy, Szymonek dalej marudny i bez apetytu po wczorajszym szczepieniu :-:)-( i placze ogromniastymi lzami, a ja razem z nim. Mamy kolkowe - podziwiam!!!!

Martolinka super, ze serducho ok :tak: moj humor niestety bez zmian...

Lazy oj to mozemy smecic razem-w grupie razniej:-)

Pasazerka my konczymy pol paczki 2 i przechodzimy na 3 (Szymek wazy 5700)

Karina, Lazy moj Szymek tez grzeczniejszy u obcych :))) oj trzeba sie pocieszac, ze jak bedzie trzeba wyslac do zlobka to przynamniej nasze dzieci beda spokojne:-D

Reniuszek Szymek tez jeszcze nie wie, ze ma raczki:tak:

Do góry