reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie,

w nocy była u nas taka burza , że szok. Boję się 2 rzecz- myszy i burzy, także wczoraj poryczałam się jak głupia. Zaraz Antek się obudził i trzeba było już być twardym
wink2.gif

Dziś miało być tak ciepło a pełno chmur na niebie
baffled5wh.gif

Ala od kilku dni codziennie zalicza kupkę więc jestem spokojna i ona też

reklama
czytam o waszych jazdach i marzeniach o furze z klimą( julianna, lazy:) i nie uwierzycie, ale my jeździliśmy 2 lata nie wiedząc, ze mamy klimę w nieziemskie upaly:szok::-D:szok::-D:-)....od kiedy ją odkryliśmy jest o niebo lepiej ;)

Wpadam tylko na chwile bo Maly mial dzisiaj szczepienia i jest armagedon, placz nie z tej ziemi, ale co sie dziwic dwa uklucia w obie nozki:-(. Maz zabral go na chwile na dwor, zebym mogla odetchnac.

Cos mnie chandra jakas dopadla i od dwoch dni na placz mi sie zbiera:-( chyba mi potrzeba jakiegos wyjscia do ludzi, fajnie sie ubrac, zrobic makijaz i poczuc sie kobieta, a nie tylko mama. Och sorki ze tak smece....

Karina chrzest zalatwiony na 12.08, teraz trzeba szukac stroju dla Mlodego:tak::tak:

Kasia och jak ja bym po lesie pojezdzila....

kasia a na rolkach z wozeczkiem ? :D bo u mnie inaczej nie da rady :-D
sonisia o jak fajnie nowy maluszek :-)
lene :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas dzisiaj dziwnie - od rana skakanie hopsie klopsie, kilka spacerow zaliczonych :) zarejestrowalismy sie na szczepienie w czwartek :tak:
maksio chyba odsypia wczorajszy dzien.... chociaz wczoraj niezle pospal ...od 19.30 do 4 rano ciurkiem bez budzenia !!!
teraz tez spi z pobudkami na karmienie od 16.30 ! boje sie nocy !!
a wczoraj wesolo .... zaczynalismy z samego rana bo od 7.30 i pierwsze bylo ekg.... plakal tak ze wykres to byl jeden es flores !! babka mnie rozbroila bo wyciagnela jakiegos brudnego gumowego rozowego psa i piszzala mu nad glowa :-D:-D:-D
a ja zdjelam mu gacie po 5 razie proby i dziecko zamarlo ...sie udalo :D
potem w poradni wczesniaka standardowe mierzenia wazenia itd ... pulpet wazy 6300 :) i mierzy 65 cm :-D jak na wczesniaka z korekcja wieku wylecial kilka kratek poza normy w siatce centylowej :happy2: dostalo mu sie od tluscioszkow, niedzwiadkow itp :-) nikt nie rozumie po co pielu****e go wielorazowo !!! :szok:
okazalo sie ze przez miesiac od ostatniej wizyty nie ma juz sladu po dysfunkcjach zdrowotnych u maksia !!!!!!! wiec jestem happy !
teraz czekamy na lipiec i zaczne wprowadzac stale posilki :) chociaz dzisiaj dalam mu polizac jablko bo myslalam ze z zalu sie zaplacze- zarlok jeden :)

mama_mia ja ciagle byłam w biegu a teraz "jedynie" doszedł do tego maluch :D nie moze narzekać na brak atrakcji ;)

g_agnes to hula hipoteczne to jakis hardcore..! :szok:

emilia u nas noc dochody nie podobna.. wszysko zależy od kupki :baffled: moj maly troche sie nameczyliscie zanim sie USA, więc dzis np walczył z nią od 3 nad ranem a udało sie koło 6, z przerwami na drzemki :szok:

fajnie ze masz teraz wiecej czasu bez butelek :tak:

udało sie eM chrzest załatwić?

rekinasia my tez po lekarzach biegamy a nic sie malutkiemu nie działo na strat.. :(

lazy moj maly poplakiwal w rożnych godzinach i dostawał leki na kolki które nie pomagały i mi lekarka zasugerowala zapalenie pęcherza (b. czyste u takich maluchów szczególnie chłopców) ale skierowała nas na bad ogólne w którym nic nie wyszło, dopiero w posiewie :)

my tez bez klimy, ale za to sie hartujemy :tak:

exquise fajnie ze jesteś!!! Wiktor jest super facet!
a Kot pewnie ciamka mleczko na Drodze Mleczne razem z moimj :)

martolinka jak echo małej..?

a burza była niesamowita . a ja miałam pretekst aby sie w emka wtulic :p

julianna noo to sprawnie poszło! :)
u nas ostatnio cos wstępuje w bruna pod koniec kapieli... jak zaczyna sie drzec w wannie to nie da sie uspokoic aż pojdziemy do sypialni i tam przy cycki nie zasnie :baffled:
próbowałam juz z ciepła wada, bez moczenia głowy, z nagrzanym reczniczkiem i pizamka.. szał.
a maly to ma taka histerię ze aż mu łzy lecą i czerwony cały, więc na dobra sprawę potrzebowałby jeszcze jednej kapieli :tak::tak:

karina ja tez zakupow potrzebuje, ale u mnie to wszystko za małe sprzed ciąży :laugh3:

a do fryzjera na przyszly tydzien sie umowilam :happy: !
a ostatni raz byłam we wrześniu, więc .. no comments ;)

exquise jak sie udał piknik..? :)
ja na spacerki wkładam słuchawki w uszy zeby pozytywki małego nie słyszeć, bo po godzinie wwierca sie w mózg :D:D

Lene :laugh2::laugh3:
:D:D

kivinko Marcysia jest gadula nie z tej ziemi :):)
a jaka duża dziewczynka!

co do przyczyn płaczu .. to ja juz wymiekam !!!! jest ich chyba 1200....

bruno od kilku dni ma marudera, sle takiego falami i popołudniami.
leki na kolki nie działają :(

do tego co noc ten sam scenariusz- płacz i cisniecie kupki przez kilka godzin.. takie pomiałkiwanie jest gorsze niż regularny płacz :/
echhhhh
zastanawialam sie juz czy bruno nie ma hemoroidow.. to możliwe ? :confused:

a jak nic brunowi nie dolega to do rany przyłoz.. uśmiechy na prawo i lewo

Emilia ja tez sie czułam jak matka polka ale nawet jak w domu zostaje to make up i włosy robię :tak::
podnosi samoocene i humor ;)

a coreczka szwagierki (4300 kg :szok:, 58 cm, 10 ptk) została wczoraj juz zabrana pod kroplowke z glukoza (dzisiaj ma założona sonde) i usłyszeli jakieś szmery nad serduszkoem, więc badają mała na wszystkie sposoby.

miała któraś podobnie....?????

a u nas znowu pol dnia maly przespal i zadowolony, a pod wieczór marudzenie, płacz, a po wieczornej histeri zrobił odlot przy cycku..
kupiłam mu dzis 5-ty smoczek ale niestety ne spotkał sie z zainteresowaniem kolegi więc sie poddaje.

eMek u brata na małym pepkowym naszych dzieci, a ja chyba w ramach relaksu zapakuje sie do wanny i obejrze chirurgów na laptopie :tak::tak:

sonisia maks ma szmerek nad serduszek. lekarz wczoraj mowil ze to sie zdarza u dzieci po urodzeniu tzn niewielki ubytek miedzy przedsionkami czy cos takiego - jest to calkowicie niegrozne jesli jest male i stale kontrolowane, powinno sie samo zrosnac do 6 m-cy po urodzeniu. u maksa sie nie zalalo poki co, ale jak mi lekarz mowil, nie ma to zadnego wplywu na organizm ludzki i kontrol dopiero za rok

hej Dziewczyny!!!

Boze, nie było mnie tu chyba ponad miesiąc... Tzn czasami podczytuję, ale nigdy nie mam weny do odpisania. Albo brak weny, albo brak czasu.
U nas w miarę ok. Z tym, ze Mała ma skaze białkową i inne alergie. Pijemy nutramigen, samrujemy masciami itd.
Mam nadzieje, ze bedzie poprawa, bo nutramigen pijemy od wczoraj dopiero. Wczesniej był Bebilon Pepti.

Szykujemy sie z Mała nad morze.
Mam działkę w Łukęcinie - w sumie rodzice mają i jade z Pola gdzies na miesiac - półtora. Zobaczymy. eMek zostaje, bo musi pracować poza tym nie lubi mojej rodziny, a ma tez jechac moja Mama i siostra z dziecmi. Teraz pełno szykowania i nadrabiania. Musze wziac karte szczepien, bo Poli zrobie szczepienie w Kamieniu Pomorskim. Poza tym w przespieszonym tempie w ten weekend musze zaliczyć i sesję i egazmin z kursu na kosztorysanta budowlanego.
Do tego zakupów duzo do zrobienia a kasy brak :(
o własnie! Chciałam kupić mate edukacyjną Tiny Love kick & play. Powiedzcie mi z jakiego materiału ona jest??? Bo słyszałam, ze jakies sztuczne :(
Nie wiem co nadrobić takie mam zaległości.

Całuje Was mocno!

reniuszku dzieki za szybka odp :* a czy to sie zdarza czesciej u wczesniaczkow czy przenoszonych tez? martwi mnie jeszcze to, ze Malutka jest karmiona sonda przez nosek i cały czas dostaje przez nią glukoze :(

augustynka dobrze ze cię nie wcieło na amen :):)
a ja niedługo tez na domek nad jeziorem na dwa miesiace i jak u Ciebie eMek tez zostaje i pracuje, ale ja mam w planach przyjeżdżać w miarę często - chociaż wieczory i noce bedziemy razem :tak:

pauletta nasi chłopcy maja dzis równe 2 miesiące..! :happy:

echh.. eMek wrócił a ja mam w środku jakis żal ze ja sobie nie mogę tak beztrosko wyjść i jestem zazdrosna :(
pffff

reklama
sonisia nie wiem jak to jest , ale wydaje mi sie, ze u wczesniakow czesciej ze wzglegu na krotkie dojrzewanie w srodowisku plodowym (?)
maksio tez byl karmiony sonda... dobrze ze tak, bo przeciez musi jesc :) a to nie boli dzieciaczki tylko tak wyglada ! maksio przy posilku z sondy usmiechal sie i zaraz zasypial :D najwazniejsze ze ja odzywiaja ! bedzie dobrze :)

augustynka mi rowniez marzy sie taki wyjazd :) mam nadzieje ze bedziecie sie dobrze bawic z Pola :)no i kciuki na egzaminach! sama bym gdzies pojechala, ale jako samotna matka ciezko mi cokolwiek zaplanowac..... oj brakuje odpowiedzialnej meskiej reki.. brakuje .... :baffled:

Do góry