reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie,

w nocy była u nas taka burza , że szok. Boję się 2 rzecz- myszy i burzy, także wczoraj poryczałam się jak głupia. Zaraz Antek się obudził i trzeba było już być twardym
wink2.gif

Dziś miało być tak ciepło a pełno chmur na niebie
baffled5wh.gif

Ala od kilku dni codziennie zalicza kupkę więc jestem spokojna i ona też

reklama
czytam o waszych jazdach i marzeniach o furze z klimą( julianna, lazy:) i nie uwierzycie, ale my jeździliśmy 2 lata nie wiedząc, ze mamy klimę w nieziemskie upaly:szok::-D:szok::-D:-)....od kiedy ją odkryliśmy jest o niebo lepiej ;)

Wpadam tylko na chwile bo Maly mial dzisiaj szczepienia i jest armagedon, placz nie z tej ziemi, ale co sie dziwic dwa uklucia w obie nozki:-(. Maz zabral go na chwile na dwor, zebym mogla odetchnac.

Cos mnie chandra jakas dopadla i od dwoch dni na placz mi sie zbiera:-( chyba mi potrzeba jakiegos wyjscia do ludzi, fajnie sie ubrac, zrobic makijaz i poczuc sie kobieta, a nie tylko mama. Och sorki ze tak smece....

Karina chrzest zalatwiony na 12.08, teraz trzeba szukac stroju dla Mlodego:tak::tak:

Kasia och jak ja bym po lesie pojezdzila....

kasia a na rolkach z wozeczkiem ? :D bo u mnie inaczej nie da rady :-D
sonisia o jak fajnie nowy maluszek :-)
lene :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas dzisiaj dziwnie - od rana skakanie hopsie klopsie, kilka spacerow zaliczonych :) zarejestrowalismy sie na szczepienie w czwartek :tak:
maksio chyba odsypia wczorajszy dzien.... chociaz wczoraj niezle pospal ...od 19.30 do 4 rano ciurkiem bez budzenia !!!
teraz tez spi z pobudkami na karmienie od 16.30 ! boje sie nocy !!
a wczoraj wesolo .... zaczynalismy z samego rana bo od 7.30 i pierwsze bylo ekg.... plakal tak ze wykres to byl jeden es flores !! babka mnie rozbroila bo wyciagnela jakiegos brudnego gumowego rozowego psa i piszzala mu nad glowa :-D:-D:-D
a ja zdjelam mu gacie po 5 razie proby i dziecko zamarlo ...sie udalo :D
potem w poradni wczesniaka standardowe mierzenia wazenia itd ... pulpet wazy 6300 :) i mierzy 65 cm :-D jak na wczesniaka z korekcja wieku wylecial kilka kratek poza normy w siatce centylowej :happy2: dostalo mu sie od tluscioszkow, niedzwiadkow itp :-) nikt nie rozumie po co pielu****e go wielorazowo !!! :szok:
okazalo sie ze przez miesiac od ostatniej wizyty nie ma juz sladu po dysfunkcjach zdrowotnych u maksia !!!!!!! wiec jestem happy !
teraz czekamy na lipiec i zaczne wprowadzac stale posilki :) chociaz dzisiaj dalam mu polizac jablko bo myslalam ze z zalu sie zaplacze- zarlok jeden :)

mama_mia ja ciagle byłam w biegu a teraz "jedynie" doszedł do tego maluch :D nie moze narzekać na brak atrakcji ;)

g_agnes to hula hipoteczne to jakis hardcore..! :szok:

emilia u nas noc dochody nie podobna.. wszysko zależy od kupki :baffled: moj maly troche sie nameczyliscie zanim sie USA, więc dzis np walczył z nią od 3 nad ranem a udało sie koło 6, z przerwami na drzemki :szok:

fajnie ze masz teraz wiecej czasu bez butelek :tak:

udało sie eM chrzest załatwić?

rekinasia my tez po lekarzach biegamy a nic sie malutkiemu nie działo na strat.. :(

lazy moj maly poplakiwal w rożnych godzinach i dostawał leki na kolki które nie pomagały i mi lekarka zasugerowala zapalenie pęcherza (b. czyste u takich maluchów szczególnie chłopców) ale skierowała nas na bad ogólne w którym nic nie wyszło, dopiero w posiewie :)

my tez bez klimy, ale za to sie hartujemy :tak:

exquise fajnie ze jesteś!!! Wiktor jest super facet!
a Kot pewnie ciamka mleczko na Drodze Mleczne razem z moimj :)

martolinka jak echo małej..?

a burza była niesamowita . a ja miałam pretekst aby sie w emka wtulic :p

julianna noo to sprawnie poszło! :)
u nas ostatnio cos wstępuje w bruna pod koniec kapieli... jak zaczyna sie drzec w wannie to nie da sie uspokoic aż pojdziemy do sypialni i tam przy cycki nie zasnie :baffled:
próbowałam juz z ciepła wada, bez moczenia głowy, z nagrzanym reczniczkiem i pizamka.. szał.
a maly to ma taka histerię ze aż mu łzy lecą i czerwony cały, więc na dobra sprawę potrzebowałby jeszcze jednej kapieli :tak::tak:

karina ja tez zakupow potrzebuje, ale u mnie to wszystko za małe sprzed ciąży :laugh3:

a do fryzjera na przyszly tydzien sie umowilam :happy: !
a ostatni raz byłam we wrześniu, więc .. no comments ;)

exquise jak sie udał piknik..? :)
ja na spacerki wkładam słuchawki w uszy zeby pozytywki małego nie słyszeć, bo po godzinie wwierca sie w mózg :D:D

Lene :laugh2::laugh3:
:D:D

kivinko Marcysia jest gadula nie z tej ziemi :):)
a jaka duża dziewczynka!

co do przyczyn płaczu .. to ja juz wymiekam !!!! jest ich chyba 1200....

bruno od kilku dni ma marudera, sle takiego falami i popołudniami.
leki na kolki nie działają :(

do tego co noc ten sam scenariusz- płacz i cisniecie kupki przez kilka godzin.. takie pomiałkiwanie jest gorsze niż regularny płacz :/
echhhhh
zastanawialam sie juz czy bruno nie ma hemoroidow.. to możliwe ? :confused:

a jak nic brunowi nie dolega to do rany przyłoz.. uśmiechy na prawo i lewo

Emilia ja tez sie czułam jak matka polka ale nawet jak w domu zostaje to make up i włosy robię :tak::
podnosi samoocene i humor ;)

a coreczka szwagierki (4300 kg :szok:, 58 cm, 10 ptk) została wczoraj juz zabrana pod kroplowke z glukoza (dzisiaj ma założona sonde) i usłyszeli jakieś szmery nad serduszkoem, więc badają mała na wszystkie sposoby.

miała któraś podobnie....?????

a u nas znowu pol dnia maly przespal i zadowolony, a pod wieczór marudzenie, płacz, a po wieczornej histeri zrobił odlot przy cycku..
kupiłam mu dzis 5-ty smoczek ale niestety ne spotkał sie z zainteresowaniem kolegi więc sie poddaje.

eMek u brata na małym pepkowym naszych dzieci, a ja chyba w ramach relaksu zapakuje sie do wanny i obejrze chirurgów na laptopie :tak::tak:

sonisia maks ma szmerek nad serduszek. lekarz wczoraj mowil ze to sie zdarza u dzieci po urodzeniu tzn niewielki ubytek miedzy przedsionkami czy cos takiego - jest to calkowicie niegrozne jesli jest male i stale kontrolowane, powinno sie samo zrosnac do 6 m-cy po urodzeniu. u maksa sie nie zalalo poki co, ale jak mi lekarz mowil, nie ma to zadnego wplywu na organizm ludzki i kontrol dopiero za rok

hej Dziewczyny!!!

Boze, nie było mnie tu chyba ponad miesiąc... Tzn czasami podczytuję, ale nigdy nie mam weny do odpisania. Albo brak weny, albo brak czasu.
U nas w miarę ok. Z tym, ze Mała ma skaze białkową i inne alergie. Pijemy nutramigen, samrujemy masciami itd.
Mam nadzieje, ze bedzie poprawa, bo nutramigen pijemy od wczoraj dopiero. Wczesniej był Bebilon Pepti.

Szykujemy sie z Mała nad morze.
Mam działkę w Łukęcinie - w sumie rodzice mają i jade z Pola gdzies na miesiac - półtora. Zobaczymy. eMek zostaje, bo musi pracować poza tym nie lubi mojej rodziny, a ma tez jechac moja Mama i siostra z dziecmi. Teraz pełno szykowania i nadrabiania. Musze wziac karte szczepien, bo Poli zrobie szczepienie w Kamieniu Pomorskim. Poza tym w przespieszonym tempie w ten weekend musze zaliczyć i sesję i egazmin z kursu na kosztorysanta budowlanego.
Do tego zakupów duzo do zrobienia a kasy brak :(
o własnie! Chciałam kupić mate edukacyjną Tiny Love kick & play. Powiedzcie mi z jakiego materiału ona jest??? Bo słyszałam, ze jakies sztuczne :(
Nie wiem co nadrobić takie mam zaległości.

Całuje Was mocno!

reniuszku dzieki za szybka odp :* a czy to sie zdarza czesciej u wczesniaczkow czy przenoszonych tez? martwi mnie jeszcze to, ze Malutka jest karmiona sonda przez nosek i cały czas dostaje przez nią glukoze :(

augustynka dobrze ze cię nie wcieło na amen :):)
a ja niedługo tez na domek nad jeziorem na dwa miesiace i jak u Ciebie eMek tez zostaje i pracuje, ale ja mam w planach przyjeżdżać w miarę często - chociaż wieczory i noce bedziemy razem :tak:

pauletta nasi chłopcy maja dzis równe 2 miesiące..! :happy:

echh.. eMek wrócił a ja mam w środku jakis żal ze ja sobie nie mogę tak beztrosko wyjść i jestem zazdrosna :(
pffff

reklama
sonisia nie wiem jak to jest , ale wydaje mi sie, ze u wczesniakow czesciej ze wzglegu na krotkie dojrzewanie w srodowisku plodowym (?)
maksio tez byl karmiony sonda... dobrze ze tak, bo przeciez musi jesc :) a to nie boli dzieciaczki tylko tak wyglada ! maksio przy posilku z sondy usmiechal sie i zaraz zasypial :D najwazniejsze ze ja odzywiaja ! bedzie dobrze :)

augustynka mi rowniez marzy sie taki wyjazd :) mam nadzieje ze bedziecie sie dobrze bawic z Pola :)no i kciuki na egzaminach! sama bym gdzies pojechala, ale jako samotna matka ciezko mi cokolwiek zaplanowac..... oj brakuje odpowiedzialnej meskiej reki.. brakuje .... :baffled:

Do góry