reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam wszystkie kobietki z terminem na kwiecień 2012!:-)
Ja jestem 2 raz w ciąży,mam juz synka który ma 2 lata i 3 miesiące i teraz czekamy na drugiego rozbójnika:-D
Troche pózno chciałabym do Was dołączyc ale jakoś wcześniej nie trafiłam na tą stronke...
Pozdrawiam!

reklama
hej dziewczynki:-)
magda- to z karmieniem piersią i chudnięciem to masz rację lipa jakich mało:tak:... ja tyłam wtedy jeszcze bo mała ciągnęła wszystko ze mnie i apetyt wilczy miałam, a schudłam jak odstawiłam czyli po 18 miesiącach:-)... i mimo, że miałam w ciąży 30 kilo na plusie to nie spędzało mi to snu z powiek.... damy radę....
ja dziś padam na pysk...zrobiłam porządki i wystawiłam aukcję z ubrankami po córce... masakra.... prasowanie i robienie zdjęć mnie wykończyło.....wrzuciłam linka na zakupowy,
teraz na szczęście tylko relaks przy pomidorkach z mozzarellą :)) mąż niestety do pracy na noc pojechał... buuuuuu:-(... na szczęście od jutra ma urlop:-)

spokojnych nocek brzuszki

ilooonka mnie mój Mąż też co chwilę namawia na jakieś frykasy...a później tyłek rośnie...:-D:-D

darucha no dziękuję bardzo ale kolejne dziecko to chyba za kilka lat...:tak::tak:

MamusiaToJa witaj:) a na kiedy termin?

kivinko no to poszalałaś...ja czasem też mam takie dni, że mogłabym góry przenosić, ale później zazwyczaj kończę leżąc i sapiąc...a w jak by mnie Gin zobaczył co robię to chyba by mnie od razu zaniósł na oddział szpitalny...on naprawdę myśli, że ja cały czas leżę:-D:-D

lene
czyli kolejna samotna nocka przed Tobą...pisz jak nie będziesz spała...ja w razie czego dołączę:)

ja oglądałam pierwszy odcinek SR w necie:-) a dziś wieczorem kolejny odcinek o symptomach pierwszej fazy porodu - na seans zapraszam mojego M. , ciekawe czy wykaże się tak dużą gotowością do wsparcia podczas porodu jak Twój M. hehehe:-)

martolinka- Antoś jest niesamowity, dba o to, by zapewnic mamie mnóstwo wrażeń:-) powadasz, że pączek od sowy do bani, a przecież tak chwalą tą cukiernię, hmmm.

darucha a z jakiej strony internetowej korzystasz? my chodziliśmy do SR poprzednio a teraz nie ma czasu na to.. moze tym razem uda sie SN wiec chce sobie powtórzyć co nieco
Co do Sowy to ktoś mi kiedyś powiedział , że to świetnia cukiernia- torty , kostki , napoleonki. Niestety wyroby piekarnicze typu chlebek , czy drożdżówy są takie sobie. Sprawdziło sie;-)
Witam wszystkie kobietki z terminem na kwiecień 2012!:-)
Ja jestem 2 raz w ciąży,mam juz synka który ma 2 lata i 3 miesiące i teraz czekamy na drugiego rozbójnika:-D
Troche pózno chciałabym do Was dołączyc ale jakoś wcześniej nie trafiłam na tą stronke...
Pozdrawiam!

Witaj;-)

martolinka- ja korzystałam dziś z tej szkoły rodzenia:-) szkola-rodzenia.pieluszki.pl trzeba się zalogowac, żeby ogladac pełną wersję odcinków , ale trwa to 2 minutki:-)

Ostatnia edycja:
kivinko- już jestem z tymi pączkami :-)o ile ni masz już dość:-D
ja dzisiaj troszkę do pracy i czasu brak ,siły też nie za dużo ,no i samochód odebrałam od mechanika masakra :szok:
ostatniej nocy nie dosyć że do łazienki to jeszcze skurcz łydkę łapie:-(
spokojnej nocki brzuszki

Widze ze tlusty czwartek mial sie u was dobrze, teraz juz sobie spicie a ja dalej w paczkach :-D Kupilam w sklepie, w koncu niczego nie robilam sama (tak myslalam ze moze zrobie ale lenia zlapalam od rana na gotowanie). W koncu wymodzilam rosolek a na drugie kupilam gotowego pieczonego kurczaka (pycha!) do tego szybko ryz z warzywami machnelam i jeszcze te paczki na deser i sie opchalismy jak prosiaczki :-D U nas te paczki sa inne niz w Polsce bo robia zwykle z czekolada, budyniami, karmelem albo tymi kolorowymi dekoracyjnymi konfetti? (sorry ale nie wiem jak to sie nazywa-takie sprinkles). Bardzo dobre byly ale marzy mi sie taki polski paczek z konfitura rozana.
Kasiagaw-to dobrze ze sie wreszcie wyspalas, moze nie bedziesz potrzebowala lekow? Co do relanium to jest bardzo silnym lekiem ale ostroznie bym podchodzila do jego stosowania w ciazy, nalezy do kategorii D, w Stanach jest niedopusczony przez FDA dla ciezarnych.
Robaczek-pomysl jak beda sie chlopaki dobrze razem bawic. A z mala ksiezniczka-przeciez jeszcze moze maz sie naprawi i uda sie nastepnym razem ;-):-D A co do ilosci dzieci, ja tez myslslam o dwojce zawsze choc jak bedziemy w dobrej sytuacji finansowej to kto wie moze sie skusimy na trzecie ale to tez wyjdzie w praniu i zobaczymy jak bedzie nam sie ukladac domostwo 4-ro osobowe. Jak sie Antos okaze lobuziakiem to nie wiem czy bede tak optymistycznie spiewac o trzecim potomku :-D
Agata89-a gdzie jest paczus nie pamietam tej cukierni, czy to jakas nowa cukiernia?
Sonisia, Agata-to ten chinczyk na Bema caly czas jest? Jeju to ja tam chodzilam gdzies z 10 lat temu, dobre mial jedzonko, nawet bardzo dobre. Agata-to widze ze jestes w Centrum, ja tam chodzilam do szkoly, najpierw do podstawowki 18 a potem do 3LO takze wszystko w okolicy mam obcykane :-) jej ale zatesknilam za MOIM MIASTEM :-)
Martolinka-fajny Twoj Antos :-D:-D:-D Moja ALusia tez czasem wyjezdza z podobnymi tekstami np. jak za duzo halasuje przed spaniem i pytam sie co tam jeszcze robi zamiast spac to potrafi wyjsc z pokoju udajac zaspana i powiedziec "co sie dzieje, obudzialas mnie, to nie ja halasuje to Maja i Ola (jej lalki)" albo jak cos zmaluje i jej zwroce uwage "ladnie to tak? jak sie zachowujesz?" to ona tym samym tonem do swoich raczek "no racki? ladnie to tak? wstyd, takie ladne racki a tak sie zachowuja"...dzieciaki sa swietne!
Kivinko-to niezlego powera dostalas, ja tez tak czasami mam ale niestety nie dzis, moze to przez pogode za oknem, znow sie zrobilo szaro-buro i ponuro :crazy:
Mamusiatoja-witaj, na kiedy masz termin?

helloł girls..! :)

ja powstrzymalam sie i zjadłam tylko 1,5 paczka, ale na jutro został mi prawie kg mini :D:D kto o zje ??
ja to by chyba od razu przytyla 10 kg :D

kivinko g_agnes podpisuje sie pod petycją o pól roczna ciążę..!!! :tak: obiema rekami :)

kivinko wczoraj eMek zadziwił mnie swoją dojrzaloscia i tym, ze to ja bylam zielona na twarzy ( choc to on sie krzywil na sam tylko slowo "porod") a on kochany zapewnił ze sobie damy rade, wykupi/zorganizuje mi wszystkie możliwe sposoby znieczulajace (elektrody na skurcze, zel dowcipny, gaz rozweselajacy, prysznic i prywatna sale po porodzie, żeby mógł ze mną nawet spać jesli będę tego potrzebowała :):) i ze będzie mi przypominał o oddchaniu, ze wszystko będzie na spokojnie i bedzie ze mna, a nie "obok".
tym wlasnie mnie zadziwił, ze dał mi takie mega poczucie ze we dwójkę damy sobie rade :tak:

kochana na jutrzejszy wizyte idź z dobrym nastawieniem i zaraz to babska swoją dobra energia, bo nic lepszego Ci nie zostało :*

robaczek GRATULACJE SYNKA..!!! :happy::happy: :*

wiem ze nastawienie sie to straszna rzecz, przeciez sama ciezko przezywalam jak sie dowiedziałam o moim ksieciu, a teraz jestem za nim po prostu dzika :D

kasiagaw egzamin do przodu, tzn na 3 (12 ptk) i jestem zła na te wyniki bo na cała grupę najwyższym wynikiem było 14/21 możliwych :angry: nie żebym była jakimś kujonej biegajacym za ocenami (moja średnia jest poniżej dobrej :D) ale babska po prostu nie sprecyzowala tych pytan i odpowiedzi.. :baffled:

a ja niestety sobie nie poodpisywac, bo sie okazało, ze kafle w łazience od początku były wadliwe (wyjeżdżają, odstajace rogi i różnice w poziomach) i to przez to jestem tyle w plecy zarówno z czasem ale i mega finansami :angry::angry: za tydzień przyjedzie ktoś z Tubadzina i ma oszacować reklamacje, ale przez to reszta wykonczeniowki stoi, bo jeśli dojdzie do skucia tych kafelek bo mi dadzą nowe to będzie instny armagedon i syf :/;/;/
więc panele, drzwi, kuchnia, malowanie na biało, lampy, wykładziny - wszystko czeka ;(;(;(;(

mam juz tak dosyć ze dzisiaj przerywając z bezsilności przeryczalam cały dzien ..
ale za duzo mnie to kosztowało pieniędzy i nerwów żebym z takim partactwem cholernym żyła przez X lat i codziennie dostawała furii.
brak słów... :sad:

więc jak czytam ze sobie wiecie gniazdko, pokoiki dla maluszkow, pierzecie i prasujecie to mam ochotę siąść i płakać ;)

więc ja usiade dopiero na porodowce cos czuje :D:D:D

ciesze sie ze sie tak uspokoilas :tak: Zosienka grzeczna dziewczynka! :):)

a to relanium to na co dostalas...? ja tez poproszę..!!!

przepraszam ze tylko tyle, ale miałam dziś koszmarny dzien, z tym małym plusem ze kupilam wykładziny do pokoju bruna i... wylicytowalam wozek..!!! :happy::happy::happy:

idzie z holandi więc mam trochę stres, czy na pewno będzie zgodny z opisem (podobno nowka, z gwarancja i papierami itp) ale meeeeega sie ciesze :):) to takie pozytywne zakończenie tego fatalnego dnia i nerwów :tak:

a oto fotka :

http://www.google.pl/search?tbm=isch&source=mog&hl=pl&gl=pl&client=safari&q=missoni%20bugaboo&sa=N&biw=320&bih=356#i=4

http://www.bugaboo.pl/produkt/opis/237

buziaki kochane i do jutra :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaaaaa ja już nie wytrzymam! Niech już jakimś cudem przyjedzie kwiecień! Po wczorajszym dniu w łóżku (i nocy) wszystko mnie boli (już mam chyba odleżyny:-p:-p:-p:-p)! Jak czytam Wasze przygody i wyprawy to umieram z zazdrości!
Sonisia
- ja wiem, że uznasz to za dziwactwo, ale jak Ciebie słucham to ogarnia mnie zazdrość;-);-);-);-);-) ja też chcę tak działać i biegać! Wózek jest po prostu piękny, pieprzyć kafle:-p

Izka- pączki z konfiturą z dzikiej to jest po prostu mistrzostwo! Musisz szybko zaplanować podróż do Pl i od razy zrobić sobie mapę=plan gastronomiczny, zaznacz na niej też chińczyka:-D Codziennie jeden punkt zrealizujesz i będziesz spełniona. A tak na marginesie ja też lubię tego chińczyka, szczególnie makaron!

Ja dzisiaj umówiłam się na dodatkową wizytę do innego lekarza, żeby obejrzał porządnie małego na usg i skontrolował moje dolegliwości...Mam nadzieję, że nie okażą się groźne...

Lecę coś zjeść, miłego dnia forumki:-D !

Do góry