reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

pauletta hehe zawsze chcemy akurat odwrotnosc tego co mamy :D
nie wiesz co ja bym oddała za lezenie i spokojna głowę .. achh

a co sie Tobie dzieje, co to za dolegliwości? fajnie ze podgladniesz Filipka! :-)
ja wizytuje 27 - jeszcze całe 10 dni przed nami!

z wózka sie ciesze ale z rezerwa, bo uwierze dopiero jak dostanę do domu i wszystko będzie ok :tak:

teraz dostałam telefon z pracy, ze brat kelnerki wylądował w szpitalu, a druga jest w Chojnicach więc muszę otworzyć :szok:
zobaczymy czy sie zmieszcze w jakaś czarna koszule, w będę wyglądała komicznie.. mam nadzieje ze sytuacja zostanie szybko opanowana bo przez ten wielki brzuchol nawet do stolika nie dojde :D

ja zaraz wstaje, puszcze sobie kapu kapu, laptopo i sniadanko + paczuszki czyli chilloucik na początek dnia :tak:

reklama
Noc mialam koszmarną, 3 godziny nie spalam, bolaly mnie nogi tak spuchly w ogole zrobilam sie nerwowa i placzliwa, chyba poprosze o to relanium jesli tak dalej bedzie. Juz na poczatku ciazy myslalam, ze relanium mnie nie ominie, ale poki co tyle tygodni bez jakichkolwiek lekow i dalo rade.
Wczoraj bylismy w sfinksie, szoarma calkiem calkiem ale wole z hammurabiego, jest wiecej i jest smaczniejsza, kawka tez byla ok, takie zwykle caffe late i deserek jeszcze zjadlam mniaaaam, tak wyglada moje dbanie o wage.
Dzis idziemy do obi kupowac szpachle, farby i akcesoria:) duzy pokoj na śmietankowo a sypialnia/dzieciecy na fioletowo, jedna sciane zrobie ciemną:D:D:D, albo obie sciany z poknami zrobie ciemne:)

caluski

witam:)
ja na chwilkę sie przywitać. u mnie dzis na obiad rybka. teraz w biedronce na tackach sa fakjne rybki teraz akurat kupiłam tołpyge zobaczymy jaka jest w smaku.
ide na miasto po prezent dla przyjaciółki jutro jedziemy do niej na imprezke;)

ziewaczka gratuluję obrony mgr!!!!!!!!!! :):)
sonisia życzę spokojnego dnia w pracy. uważaj na siebie:*

widzę ze wczoraj na forum gorący temat nacinania - najlepiej żeby każda z nas ustaliła co robić ze swoim ginem i to ich opini wysłuchala, bo rodzace koleżanki i znajome to wszystko sprawa indywidualna :tak:

na SR była mowa u nas o lewatywie - to tez każda podejmie własna decyzje. nam zasugerowa jedynie ze na sali będzie kilka osób i jeśli nie przeszkadza nam, ze w którymś momencie poczujemy "zapach" i nie bedziemy sie tym niekomfortowo czuly, to nie trzeba tego robić.

mnie to z bomby przekonało do lewatywki :D

robaczek jaki posłuszny Twoj Mateusz! :)
oby mu tak zostało, chyba ze w nocy mu grozisz ze jak nie zasnie z powrotem to nici z zabawy ciastolina :laugh2:

kivinko ja tez nie planuje następnych dziecisczkow za szybko bo chce skończyć studia i w końcu rozpocząć "karierę", czyli prace w zawodzie. moze za pare lat, gdy sytuacja nam sie ustabilizuje, ja będę miała prace która na mnie poczeka a nie tak wszystko na łeb na szyje :)
i juz na pewno nie w takich nerwac jakie mam w tej ciąży z tym cholernym remontem.. bo teraz w kółko stres i problemy z remontem, który zdominował moje życie :sad: :(

mam tylko nadzieje ze po porodzie hormony nie uderza mi do głowy i nie zmienię naszych planów :):)

agata nie żartuj..! :):):) to na pewno jak sobie na spokojnie pogadamy to sie okaże ze znajomy znajomego i wyjdzie ze także sie skads juz znamy - w końcu gdynia to takie miasto gdzie zna sie każdy jak dłużej porozmawiać :happy:

a ja tez mogę sie tym chinczykiem zajadac i w dzien w w nocy :tak::tak:

ja tez miałam ochotę na Paczusia, ale cały dzien byłam poza gdynia i jedynie z arkadii telefonicznie sobie zamowilam mini z różami, także cudo :tak:

iloonka twoj wczorajszy obiad to dla mnie rarytasy..!!! :szok:

ziewaczka nie, to nie wiera ;)

a moze tez wyprobuje masaz jak znajdę chwilke :tak:

ja słyszałam o masazach szyjki w czasie porodu wykonywanego przez położna - przyspiesza rozwarciei rozciąga odpowiedno :tak:

emila achhh jak ci zazdroszczę ze jesteś juz po przeprowadzce.......! :):) zaglądają czesciej jak cię juz "podlacza"

zawiszka kivinko jak najbardziej - grupowe odchudzanie to jest to :D

martolinka hehe a jakim dinozaurem jest Antos? :O

zawiszka gratulacje ...!!!!!! jak sie udało świętowanie? :):)

dobra, tyle nadrobiliam ale juz muszę wstawać do pracy!
buziaki

izka ogólnie to ja nie mam zamiaru stosować tego leku...poprosiłam o przepisanie go dla świętego spokoju i zdrowej psychiki...lekarz zresztą stwierdził, że ten lek działa na kobiety już nawet jak leży spokojnie nierozpakowany w szafce nocnej...a na mnie działa już chyba sama w sobie recepta, bo od dwóch dni śpię jak suseł...także spoko:)

sonisia no właśnie dostałam to relanium po tym całym koszmarze z babcią itd. na wypadek gdybym nie mogła spać...bo zdarzyło się kilka nocy z rzędu, że nie spałam i chodziłam z nosem przy ziemi niezadowolona z życia...
Fajnie, że egzamin do przodu...nie ważne na ile ważne że zdane...u nas na studiach obowiązywała do niektórych przedmiotów i egzaminów zasada "3Z" - zakuć - zdać - zapomnieć...często do tej zasady dochodziło trzecie "z" czyli zapić(ale to jak ktoś nie zdał):-D:-D Niekiedy takich pierdół każą się uczyć, że po prostu żal...

Pauletta podpisuje się pod petycją co do kwietnia NATYCHMIAST:tak::tak:

ziewaczka powodzenia na zakupach budowlanych!

g_agnes też chcę na jakąś imprezkę...jak się nie spotkam z kimś w ten weekend to chyba oszaleję:angry::angry:

Wyspałam się znowu strasznie fajnie...ponoć eMek chciał mnie rano koło 7.30 dobudzić, bo wczoraj zarzekałam się rękami i nogami, że wstaję razem z nim i tak próbował pół godziny chyba i nic z tego...spałam dalej...obudziłam się przed 9 dopiero:-D:-D:-D No ale późno chodzę spać ostatnio...tak po 1 więc wysypiam się bosko...oby już tak zostało...

Wiecie co? Zaszalałam dzisiaj i umówiłam się na manicure hybrydowy do znajomej kosmetyczki, także na 14 jadę(muszę poprosić, żeby mnie M zawiózł, bo normalnie jest tak ślisko, że nawet nasze autko z 4x4 rzuca jak by miało letnie opony). Normalnie aż się boję wsiadać za kółko. Powiedziałam, że dopóki to lodowisko nie zniknie, to nie wsiadam do auta sama. No w każdym razie zobaczę jaki będzie efekt tego malowania pazurków dzisiaj. Muszę do tego czasu ogarnąć trochę kurze w domu, a później już leżę i pachnę:tak::tak::-D:-D

Miłego dnia Dziewczynki:*

Witajcie :-)
Zębolki mamy już na wierzchu więc znów jest pięknie :-D w niedz mam ostatni egzamin i jakoś za nic nie mogę się zmobilizować do nauki , już mam tak dość ,że ehh ,ale w koncu bez tego byłoby zbyt pięknie ;-) wczoraj (aby tylko nie czytać notatek i prezentacji :-D) zamówiłam pościel, kombinezonik i materac do łóżeczka oraz gondolę do wózeczka dla małej i tym samym temat zakupów został w sumie zamknięty, bo jedynie jakies rzeczy dla siebie do szpitala muszę kupić i jakieś gaziki, waciki i takie drobnostki. Szybko nam to poszło :-D a w marcu mam zamiar powoli zacząć działać z praniem, prasowaniem, układaniem itp zresztą zobaczymy co powie gin na wizycie 1 marca to albo będę się bardzo lenić, albo troszkę przyśpieszę z przygotowaniem wszystkiego ;-)
sonisia- fakt, świat jest mały ;-) my z kolei jak byłam w ciązy z Ninką remontowaliśmy mieszkanko, mieszkaliśmy u moich rodziców i mieliśmy opóźnienia przez kredyt, jakieś księgi wieczyste , fachowców i milion rzeczy i w końcu spasowaliśmy i na spokojnie wprowadziliśmy się w grudniu jak mała miała 3 miesiące, na początku byłam zła ,że moge przygotować tylko mały kącik, że nie tak mialo być itp ale było ok, a później odbiłam sobie urządzanie :tak::-D ale oczywiście zycze Wam by jak najszybciej to się skończyło
izka- pączuś jest na Świętojańskiej (skrzyżowanie z 10 lutego), no widzisz to faktycznie Twoje miasto :tak: ja chodziłam do X LO
kasiagaw- to super, że dobrze Ci się spało, oby teraz tak do konca :tak:

hej dziewczyny!
Ja tylko wpadam się przywitać, ostatnio trochę zajęta jestem i dobrze bo czas szybko leci, wczoraj zaliczyłam wizytę u ortopedy, która okazała się stratą czasu bo lekarz nawet nie obejrzał kręgosłupa tylko receptę wypisał. Chciał mnie na zdjęcie skierować ale pielęgniarka zareagowała "przecież ta pani jest w ciąży" i choć wcześniej o tym wspominałam,chyba po prostu mnie nie słuchał. Nic nie doradził jak spać, czego unikać itp. Czekałam na tą wizytę miesiąc a byłam w gabinecie niecałą minutę.
Zaraz do miasta jadę z kumpelą się spotkać, potem obiadek i może sąsiedzi wieczorem wpadną na mecz. Jutro dalszy ciąg robót - kończenie malowania i kładzenie podłogi. Zobaczymy czy damy radę z tym wszystkim w jeden dzień.
sonisia - współczuję stresów zw.z remontem ale dobrze robisz że reklamujesz, trochę się to wydłuży ale efekt będzie rewelacyjny, taki jak sobie wymarzyłaś:tak:
kasiagaw - super, że przesypiasz już całe nocki, widać recepta podziałała:) Daj znać jak pazurki, nie słyszałam jeszcze o hybrydowym m., ale ja ogólnie nie w temacie:)
pauletta - ja też już się nie mogę doczekać wiosny, ale jestem pewna że to szybko zleci, niedawno były święta, jak sobie pomyślę że jeszcze raz tyle i będzie Wielkanoc to w szoku jestem:)
ziewaczka - gratuluję obrony i udanych zakupów życzę! Mam nadzieję że ta dzisiejsza ciężka nocka to wyjątek i jutro będzie lepiej!
robaczek - gratuluję synka, super że nareszcie się dowiedziałaś i że możesz kompletować wyprawkę:-)
izka - szkoda że stany tak daleko, wysłałabym Ci polskiego pączusia z nadzieniem różanym;-) A teksty Alusi po prostu rewelacyjne! Nic tylko je zapisywać do rodzinnej kroniki:-)

ok, zmykam się robić na bóstwo, hihi
miłego dnia!

Witajcie brzuszki :)

Mialam dzisiaj kiepska noc i jakos na pracy sie skupic nie moge, wiec pomyslalam, ze do Was zajrze :) mam nadzieje, ze szef sie nie zorientuje :)

Ziewaczka witaj w klubie :( ja tez spac nie moglam i meczylam sie ze skurczami...kostki i dlonie caly czas takie spuchniete ze musze buty i skarpetki pod biurkiem zdejmowac...

Sonisia dziekuje za mile slowa:) bede napewno odwiedzac Was czesciej! Mam nadzieje, ze Wam tez szybko pojdzie :) dawaj znac na bierzaca, a ja w miedzy czasie trzymam kciuki :)

Kasiagaw baw sie dobrze u kosmetyczki :)

Kivinko trzymaj sie cieplutko!

Pozdrawiam wszystki mamusie :*

witajcie,
u mnie humor średni - tak jak noc...jakiś masakryczny ból znowu zaatakował moją lewą nogę...spać nie mogłam wogóle, ból pulsował od biodra w dół...kurcze, co się dzieje...
dzisiaj na obiad tylko rosół i pancaces - nic mi się nie chce
snieg pada jak oszalały, dobrze, ze w domku ciepło.
trzymajcie sie kochane :8

reklama
Witajcie,

Moja najmłodsza siostra dzis mnie zaskoczyła- mamy jej przywieżć Antka koło 18 i zostawić na noc . Rano koło 10 go odbieramy , bo na basen trzeba jechać. Stwierdziła , że w razie gdybym wylądowała w szpitalu mały był oswojony z różnymi miejscami do spania - np.u babci , cioci itp
wink2.gif
Antek już sie cieszy , że jedzie do Oli
yes2.gif
zarezerwowałam bilety na "Sponsoring"

Sonisia podejrzewam , że Antek był tyranozaurem;-) dziś całkiem mnie rozwalił- lezał na ziemi a ja przechodziłam obok. Złapał mnie za nogę i oświadczył :"KOcham Cię stopo mamusi":-D

Ziewaczka- owocnych zakupów:happy:
Agata i tak podziwiam Cię jak super Ci poszła sesja !! super:happy:
kasia na czym ten manicure polega?;-)

Do góry