reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Iza to super sprawa, dobry lekarz pół sukcesu! Mnie juz ciarki przechodzą jak myślę o tym badaniu dowcipnym. A powiedz planowaliście w któraś płeć ? Czy tak żeby cosik było?

reklama
Iza - Melisa mmmm przepiękne imię :tak: ojjj tak, tak właśnie damy na imię naszej córeczce chyba że będzie trzeci syn;-) ( mój P co prawda nie jest do końca przekonany ale moja w tym głowa by ze stanu nicości przeszedł w zachwyt) no i mam dodatkowy argument w postaci córki jednej z kwietniówek :-p
Powiedz mi jak zdrabniacie, skracacie to imię?

Bunny
hmm to częstość wykonywanych usg chyba jednak zależy od lekarza prowadzącego. Moje obie ciąże prowadził niezmiennie ten sam do którego chodzę teraz i w moim przypadku usg miałam prawie na każde życzenie, a że życzeń było wiele to też koło 10 się nazbierało. Wizyty co 2 tygodnie więc średnio jedno na miesiąc mieliśmy i za każdym razem ogromna radość :-D:-D:-D

Babeczki czy Wy też tak ziewacie bez przerwy? kurcze mnie się papa nie zamyka, czuję się jak bym dwie noce nie spała... ale nie nie, nie będę narzekała.
Cieszy mnie fakt iż chłopcy są w przedszkolu przynajmniej mam czas na zebranie myśli :-p i niestety na bezlitosną naukę (sesja wre!)

Kinga ja takie wlasnie rozpulchnienie mialam w osttaniım cyklu - test pozytyny
biggrin.gif
A jaka masz szyjke? badalas? Ja tez czulam takie wypelnienie w podbrzuszu po owu i mialam kilka innych objawow, ale myslalam, ze moze sobie cos uroilam
biggrin.gif
W pierwszej ciazy tez culam sie identycznie - odruchy wymiotne rano jeszcze przed terminem @. Chyba jestem jakims wyjatkiem w kwestii wczesnych objawow.
Iza i Melisa wiesz ja nie umiem badać szyjki tak naprawdę. Oststnio jak coś próbowałam to była taka aksamitna w dotyku. A to czy jest wysoko nisko twarda itd to juz nie oceniam bo się nie znam. Z ciekawości sprawdziłam wtedy. Dziś natomiast to nawet palca nie wpycham bo jest tak rozpulchniona i wogóle tak jakoś wszystko na wiechu widać. I mam dużo mlecznej wydzieliny.
Senna też jestem ale zwalam to na pogodę bo jest dobijająca. Nawet teraz się zdrzemnęłam trochę i właśnie wstałam bo czas obiad robić fak.
Tyle u mnie :] ah i jeszcze mam sutki tkliwe i bardzo twarde duże. Cycuchy ok są. Pozdrawiam!

Witajcie! ale nas tu duuużo :-D
Widzę też, że jestem jedną z nielicznych, która spodziewa sie pierwszego dzidziusia.

Dziś byłam na USG, widziałam 6mm pęcherzyk :-)
Następna wizyta za 3 tygodnie, w tedy powinno być już serduszko, ale muszę przyznać że jeszcze zupełnie nie mogę się przyzwyczaić do myśli że jestem w ciąży...

Co do objawów to mam spory apetyt :sorry:, jestem dość rozkojarzona, chyba trochę łatwiej się denerwuję, do tego gorzej mi się śpi w nocy.

A, mój gin na wizycie powiedział że w związku z tym że to wczesna ciąża to nie powinnam kąpać się w wannie, jeździć na rowerze i przytulać się z mężem...trochę mnie to zaskoczyło, ale wie co mówi.

Pozdrawiam Was bardzo! :-)

dzięki dziewczyny za słowa otuchy muszę jakoś to zaakceptować, może jak zobaczę serduszko na USG to zacznę się cieszyć swoim stanem

Witajcie,
na spacer dziś w ruch posżły kurtki!!!:eek:szoook
Jutro wizyta u gina i nie mogę się doczakać:tak:

Agata a to rzeczywiście masz co sprzątać. A powiedz jak sobie radzisz z nienoszeniem Ninki bo mi to średnio wychodzi?
Bunny trudno jest nie nosic jak ma sie malucha w domu. Choćby włożyć i wyjąć z wózka , czy posadzić na krześle.. nie ma lekko:cool2:

. Dlatego sie boje że to moze byc ciąża pozamaciczna:(

dronka lekarz chyba wykryłby pozamaciczna USG . Wierze , ze bedzie ok:tak:
hej babeczki, chetnie dolacze do grona pisanek ;-) u mnie tez dwie krechy :-) :-)

GRATULACJE I WITAMY!
Witam dziewczyny ja tez dołączam, niestety nie planowałam jeszcze drugiego dziecka, mam juz 11 miesięcznego synka i planowałam ale powrót do pracy.
USZY DO GÓRY!!! tak naprawdę nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko... PORADZISZ SOBIE!!!:tak:

Witajcie, mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swego grona- kwietniowych mamuś 2012.Wczoraj byłam u ginekologa i widziałam piękny ciążowy pęcherzyk, termin mam na 16 kwietnia.Mam nadzieje,że tym razem wszystko będzie dobrze i w kwietniu powitamy na świecie Nasz Cud, piszę tak ostrożenie gdyz jestem po poronieniach i boję sie ,ze znowu coś moze pójśc nie tak.
Pozdrawiam

Tym razem będzie dobrze . Koniec nieszczesc , teraz tylko happy end
A, mój gin na wizycie powiedział że w związku z tym że to wczesna ciąża to nie powinnam kąpać się w wannie, jeździć na rowerze i przytulać się z mężem...trochę mnie to zaskoczyło, ale wie co mówi.

Pozdrawiam Was bardzo! :-)

Julianna gratuluje pecherzyka:tak:
hmm.... kąpac nie wolno sie w goracej wodzie . Jezdzic na rowerze nie bardzo ze wzgledu na moliwe upadki. A seks jezeli ciaza przebiega prawidłowo jest wrecz wskazany dla Twojego dobrego samopoczuci!!!

Bunny plci nie palnowalismy - co bedzie to bedzie:-) Mi obojetne, maz w glebi swerca pewnie wolalby chlopczyka, ale oczywiscie z dzewczynki tez bedzie sie bardzo cieszyl. ciekawe co bedzie...napewno bede chciala wiedziec.

Mami Oliwierka - dzieki, mi tez bardzo podoba sie imie Oliwier, nawet mam w Turcji jedna znajoma, ktorej synus nosi to imie ( kolezanka jest Polka). Ja do cory mowie Melisa, Meliska lub Meli :-) Tez bardzo podoba mi sie to imie, dobrze mi sie kojarzy. No i mala po urodzeniu byla w nocy spokojna jakby sie meliski napila:-) Wiec polecam:-)

Kinga - ja w badaniu szyjki tez bylam pocztkujaca, jak teraz ma twarda i dosc wysoko no i jest duzo wieksza niz przed ciaza. Teraz juz nic tam nie gmyram:-) Ale tez jestem cala opuchnieta wewnatrz.

AAAAA jak mnie dzisiaj mdli:eek:

queenie witaj!!! Musi tym razem byc dobrze. Sama 2 razy strtacilam ciaze, wiec wierze w to bardzo mocno :)

Iza fajnie, ze masz tam taka opieke :)

Julianna gratuluje cudnego widoku :) Ja tez widzialam juz pecherzyk i czekam z niecierpliwoscia na serducho.

Bunny z checia bym pochwalila sie fotka, ale sa tak male, ze i tak nic by nie bylo wiadc :( Mam nadzieje, ze za 2 tyg. pochwale sie juz czyms wiecej.

Dziewczyny, ja nigdy w zyciu nie badalam sobie szyjki. Ale mnie zaciekawilyscie. hahaha

Dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie.Tak mam od groma leków na podtrzymanie: clexane, encorton, duphaston, vizarsin to najważniejsze i oczywiscie cały szereg witamin.To moja kolejna ciąża, ale jak narazie to jestem mamą Aniłków, więc teraz mam ogromna nadzieję ,ze tym razem sie uda.Kolejną wizyte u mojej pani doktór mam 29 sierpnia, wtedy pewnie ujrzę bijące serduszko.
Pisałyście o objawach, ja odczuwam mega sennosć, drazliwość piersi i dokuczliwe bóle w podbrzuszu oraz ból jajników, ale moja gin uspokoiła mnie,ze te objawy bólowe sa jak najbardziej na miejscu.Równiez zabroniła gorących kąpięli, przytulanek i długiej jazdy samochodem.
Chyba troche sie zgubiłam olicze , licze i doliczyc sie nie mogę.Ile jest nas juz kwietniówek?

reklama
Juz troszkę ochlonełam, a jak tam u Was dziewczyny z objawami, mnie tydzień po felernych przytulankach złapała zgaga, tak więc zaczyna się jak w poprzedniej ciązy z Achimkiem zgage miałam przez bite 10 miesięcy (ciąża przenoszona co u mnie jest rodzinne) i cycuchy mnie mrowią. A jeśli chodzi o lekarza to zastanawiam się czy chodzić prywatnie do tego co poprzednio czy jednak państwowo, ale na to jeszcze mam troszkę czasu bo wybieram sie dopiero ok 8 tyg. wcześniej nie mam dla mnie sensu, pierwszą ciążę poroniłam w 8 tyg. dlatego wolę iść jak juz serduszko będzie na pewno biło.

Do góry