reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

O matko, dziewczyny nie nadazam tutaj za postami. wlasciwie pol dnia musialabym siedziec i pisac. hehe

Inzagata tez mam synka z wrzesnia, ale 2008 :)

Quennie ja dlugo na cpp nie pisalam, tylko podczytywalam. Ale jakos sie przelamalam i poki co to pisze, bo jak komus zaczynam mowic o moim aniolku to patrzy jak na wariatke, a tam przynajmniej nikt mnie nie wysmieje. Troche mi lepiej. I tez chcialam nie zapeszac, mialam nie robic suwaczka, ale tak na dobra sprawe to jaki to ma wplyw na malenstwo?

reklama
Witajcie
bunny- szczerze mówiąc to noszę Ninkę, ale niezbyt dużo może w godz dziennie się uzbiera. Mała super śmiga na czworaka, chodzi przy meblach, kanapie dosłownie wszystkim i sama już staje więc jak chce się przemieścić to sama to robi, albo chodzi sobie na czworaka po mieszkaniu za mną , w miarę ładnie się bawi, rekordy popularności bije teraz wykładanie i wkładanie do komody wszystkich rajstopek, skarpetek, śliniaków itp na ręce chce jedynie jak już jest marudna, senna ,podsumowując nie jest źle :-) poza tym mam kilka znajomych ,które nosiły swoje dzieciaczki aż do końca ciąży i było wszystko ok. Mówimy oczywiście o niezagrożonych ciążach ;-)
inzagata- masz rację w 100%, studiowałam położnictwo przez 1,5 roku, ale zrezygnowałam ,bo okazało się , że nie będzie to spełnieniem moich marzeń i zawsze nam powtarzali " ręce precz od macicy" (mając na myśli zbyt częste badanie szyjki)

Mam nadzieję, że wszystkie Aniołkowe mamy doczekają się swoich pociech :tak: i spędzą z nami 9 spokojnych miesięcy :-)
Tym które są już po pierwszych wizytach gratuluję pięknych pęcherzyków :tak:
IzaiMelisa- cudne imię, strasznie mi się podoba, ale mąż średnio podziela moje zdanie :-D celowaliśmy w chłopaka ,ale czas pokaże co z tego wyjdzie ;-)

Aaa przypomniało mi się jeszcze coś :-D mała różnica wieku jest super ! tak przynajmniej teraz myślę , jak dwójka maluchów da czasu to może zmienię nieco zdanie :-D między mną i moją siostrą są 4 lata różnicy i momentami było to zbyt wiele by być "na tym samym poziomie" ale oczywiście i większa różnica ma plusy. Ja cieszę się niesamowicie z tego, że będzie rok i 7 miesięcy różnicy ,bo mam wizję wspólnych zabaw, wycieczek , szaleństw na placu zabaw itp ;-) a Ninka też z września ,ale 15- tego :tak:

Miłego dnia dziewczyny! Może uda mi się zajrzeć jeszcze wieczorem.

Kinga - ja w badaniu szyjki tez bylam pocztkujaca, jak teraz ma twarda i dosc wysoko no i jest duzo wieksza niz przed ciaza. Teraz juz nic tam nie gmyram:-) Ale tez jestem cala opuchnieta wewnatrz.

AAAAA jak mnie dzisiaj mdli:eek:

wiesz ja to nie wierzę że u mnie mogłaby być fasolinka, po tylu latach starań... szok. czekanie mnie dobija ale i napawa radością z każdą minutą bo odczuwam to wszystko tak inaczej.. a może sobie wkręciłam! nie wiem. Jeżeli bede nadal miała te pobolewania to we wtorek śmigam do dupologa.
dziś mnie rozwolnienie przyatakowało i nie wiem po czym...! jakaś infekcja czy co:eek:

Witajcie :) Wygląda na to,że jeśli wszystko będzie w porządku również do Was dołącze. Martwie się troche bo powinien to być 6 tydzień,a lekarz uznał dziś,że wygląda to niby na 6,a niby na 4, a echa nie ma .(z obliczeń też wychodził by dokładnie 6 tydzień).Dopiero za 2 tyg ponowi usg i okaże się czy nie jajo płodowe nie jest puste :(. Dostałam luteine i zobaczymy co z tego będzie.
Czuje się troche jakbym czekała na wyrok.

witam ! aleście się od wczoraj rozpisały:-) WITAM NOWE KWIETNIÓWECZKI:tak: kwas foliowy biorę już pół roku ale czy to nie za wcześnie na witaminy??? znowu mnie dziś cały dzień mdli uhhhhhhhhhhhh:-D

Cześc dziewczyny, nie bylo mnie tu 2 dni i mam zaległości nie do odrobienia, chyba po nocach będę czytac żeby byc na bierząco:-D
Chciałam przywitac nowe Kwietniówki w naszym gronie!!! Grupa wsparcia nam rośnie w oszałamiającym tempie.
Wierzę że wszystkim nam te 9 miesięcy minie szybko i bez problemów i na wiosnę bedziemy cieszyc się swoimi zdrowymi skarbami:tak:
Ja narazie biorę tylko kwas foliowy i fish oil czyli omega3 - tak u nas zalecają w początkach ciąży, witaminy dopiero od 2 trymestru.

Robiłam wczoraj pierwszy raz w życiu ciasto marchewkowe(tak mnie coś naszło;-)) i muszę powiedziec że jest naprawdę smaczne. polecam Wam, idealne na małe zachcianki:-)

o rety! ale pedzicie z tym pisaniem!

witam nowe mamusie!

ja dzis bardzo aktywny dzien mialam, teraz usypiam Miloszka a pozniej juz bede odpoczywac:-)

reklama
Ante pewnie lekarz liczy tygodnie od pierwszej miesiączki, a czasem owulacja się przesuwa i ciąża może byc 2 tyg. młodsza, tak więc głowa do góry a na następnej wizycie pewnie będzie słychac serduszko.

Do góry